Odsátí mléka ústy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.7.17 07:32

Odsátí mléka ústy

Ahoj holky, mám angínu, od včera atb a protože jsem měla dýchací potíže, napsala mi doktorka i Prednison. Dost velké dávky 40mg na den, první dva dny, než zaberou atb. Lékárnice řekla, že pokud z toho mám špatný pocit, mám si mléko odsát. Malá má půl roku a po první dávce jsem ji kojila až po osmi hodinách. pak jsem si stáhla příručku kojení pro pediatry a dočetla se, že ok je 5mg prednisonu denně při kojení. Rozhodla jsem se tedy raději odsát, než spoléhat na to, že se to vstřebá. Takže ranní dávku jsem jí udělala umělou výživu a protože nemám odsávačku, odsála jsem si ústy -prsa mám velká, takže to šlo. :oops: až jak jsem to udělala, tak mě napadlo, jestli jsem si tam nemohla zanést tu bakterii :roll: tak jsem si prsa umyla, odrhla, vyfénovala fénem úplně do sucha, ale pořád mám blbý pocit, jestli nemohlo něco migrovat dovnitř :roll: :oops: aby to malá takto nechytla. Co myslíte? :think: nevím už, jak mám ty prsa vyčistit víc, vyvarit nejdou no :? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
22.7.17 07:41

Jezis.. neboj bude to dobry.
Do hrnce s horkou vodou je neponoruj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
22.7.17 07:42

8o myslim, ze fenem to stacilo. Tn teply vzduch spalil veskere bakterie… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
22.7.17 07:59

Kliiid, to bude dobry ;)
Predstavila jsem si, jak si sama odsavam mliko usty z tech mych mensich dvojek :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8473
22.7.17 08:01

Myslim, ze neni treba desinfikovat, napr. na Avent dudlicich je dokonce napsano, ze deti maminek, ktere dudlik olizuji, maji lepsi imunitu nez tech, ktere neolizuji.
Ja jsem olizovala spadly dudlik diteti od narozeni, stejne tak moje mamka (ma 5 deti), vsichni zijeme a zuby se nam nekazi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
22.7.17 08:11
@Zorbas píše:
Kliiid, to bude dobry ;)
Predstavila jsem si, jak si sama odsavam mliko usty z tech mych mensich dvojek :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :pankac:

To si nezmím představit ani já a to mám podstatně vyšší číslo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
22.7.17 08:51

Já to nějak nechápu… jde o to, že malá si potom někdy vezme to prso do pusy?? To mléko, co jsi vysála, jsi pravděpodobně i vyplivla a malé nedala, takže to asi nemyslíš… stejně máš tu infekci přece v sobě, koluje ti krevním oběhem, proto bereš atb, která cestují krví, fakt nechápu, že se bojíš olíznutého prsa, ale infekce v těle neva. Přece taky přechází do MM, spolu s protilátkami samozřejmě :nevim: :nevim: Nebo jsem to celé nepochopila. Ale ať tak či tak, vydrhnutá prsa už na sobě bakterie přenesené ústy nemají. :mrgreen: Ale jako mimochodem, já měla taky melouny, když jsem kojila, ale vysát si to sama, to je sci-fi, neumím si to představit, co to musí být za ňadra.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.7.17 08:52

8o tak já mám prsa pětky, když kojím tak sdan i sedmičky. Ale odsát si prso sama bych nedokázala.
Když se bojíš, že by to malá mohla chytit, tak jí po dobu antibiotik dávej UM a odsavej si mlíko. Po dohrání se ke kojení za s vrátíš.

Jinak antibiotika co se dají kojícím, jsou větší vhodná i pro miminka. A ona by skrz MM měla dostat protilátky na to co máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 09:37

Prsa mam D, pri kojeni E, tvarove myslim normalni :mrgreen: Sklonila jsem bradu, prso obema rukama vzala a vyslo to akorat. nasala, vyplivla, nasala, vyplivla… :pankac:
Díky všem za info, už jsem malou nakojila, tak snad to bude ok, uklidnily jste ne dostatecne ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22.7.17 13:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám angínu, od včera atb a protože jsem měla dýchací potíže, napsala mi doktorka i Prednison. Dost velké dávky 40mg na den, první dva dny, než zaberou atb. Lékárnice řekla, že pokud z toho mám špatný pocit, mám si mléko odsát. Malá má půl roku a po první dávce jsem ji kojila až po osmi hodinách. pak jsem si stáhla příručku kojení pro pediatry a dočetla se, že ok je 5mg prednisonu denně při kojení. Rozhodla jsem se tedy raději odsát, než spoléhat na to, že se to vstřebá. Takže ranní dávku jsem jí udělala umělou výživu a protože nemám odsávačku, odsála jsem si ústy -prsa mám velká, takže to šlo. :oops: až jak jsem to udělala, tak mě napadlo, jestli jsem si tam nemohla zanést tu bakterii :roll: tak jsem si prsa umyla, odrhla, vyfénovala fénem úplně do sucha, ale pořád mám blbý pocit, jestli nemohlo něco migrovat dovnitř :roll: :oops: aby to malá takto nechytla. Co myslíte? :think: nevím už, jak mám ty prsa vyčistit víc, vyvarit nejdou no :? :oops:

Pane boze ty ses ale nechutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna