Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mám klasickou hadičkovou do pusy a odsávala skvěle. Nastříkat do nosíku mořskou vodu Stérimar tuším, pak odsávat (ORL mě to učila - stejnoměrně sát a přitom hýbat koncovkou v nosíku a jako poťupávat, aby se neporanila sliznice) a pak Nasivin pro danou věkovou skupinu. Malá měla do 4dnů po rýmě. Vysavače a fénu se nebojí až teď, když má 10měs. A ta hadičková obyč šla použít i v noci, aniž malou příliš vzbudila.
Tak za mě musim doporučit odsávačku na vysavač. Malej se vysaveče nebojí i kolikrát při něm usnul, ale jak mu jdu vysát nos tak to se mu nelíbí, protože ho pevně držím, abych se mu do toho nosíku dostala a mohla odsát. Kluk je na nos háklivej. Je to ale rychlé a učinné. Teť zrovna bojujem s rýmou a nemůžu na ní dát dopustit.
lumáťa píše:
Jedině odsávačku na vysavač !Nic jiného rýmu takhle pořádně nevysaje. Používát to již u druhého dítěte. Díky ní jsem u kluků zachránila možné záněty středního ucha !!!
souhlasím, jedině na vysavaš, je perfektná, Dcera trpí rýmama od narození a hned první týden mi doktorka tuhle doporučila. U tak malého nosíku se ale člověk bojí a tak jsem zkoušela i tu obyčejnou. To byla chyba. není tak silná a dcera byla tak zahleněná, že se málem udusila. Odsavačku jsem jí „píchla“ do nosu, a nádobka byla úplně plná. tenkrát to byl strašný šok. dcera najednou mohla mnohem lépe dýchat. dneska 15.měs a jak už je na to zvyklá, tak si sama rýmu odsává a je to sranda koukat na ní ![]()
Já mám teda doma takovou tu obyčejnou a dobrý,funguje i na druhé dítko,myslým,že náká elektrická je docela zbytečná.Vždyt kolikrát to použiješ a obyčejný nejsou špatný.
Ahoj, tak já můžu doporučit odsávačku na vysavač. Jsme sní úúúplně spokojení, protože je fakt super
.
Měli jsme rýmu 17 dní po narození a doporučila mě ji doktorka. Říkala že je šetrnější jak ta obyčejná, že ta bere menší silou.
Představa odsávačky na vysavač mě prvně hrozila
, ale nic lepšího podle mě není. Všě vytáhne a je to rychlý a né jak u obyč, že se člověk nafuněl, vytáhl mín a ještě se bál kam hadička zajede.
Elektrickou jsem nikdy neměla tak posoudit nemůžu.
holky a vy co máte na vysavač,to máte asi sáčkové,že.nebo i bezsáčkové s filtry?my máme bezsáčkový a při představě že ty hleny jsou všude
tak uvažuju zda koupit nějaký levný vysavač úplně obyč jen na toto
zatím máme hadičkovou ale malí ji nenávidí ![]()
Ajko .. ale ty sople nejdou do vysavače … ale do „instrumentu“ té odsávačky … nevím jak to napsat … pak to lehce vypláchneš teplou-horkou vodou z kohoutku …
My máme na vysavač a spokojenost … i teď když to dcerce nejde vysmrkat, tak si to sama odsaje … je jasný, že měla období když to blokovala, tak jsem musela na ni lehnout … lepší, než aby byla usoplená a vlezlo jí to kdoví kam.
Ajko - tak jak to napsala Katka, je tam taková nádobka do které ty soplíky odtékají, pak se to jednoduše vymyje teplou vodou, takže je úplně jedno jaký vysavač máš:-).
Odsavačka na vysavač byla nejlepší investice! Bez ní ani ránu.
O elektrické jsem nikdy neslyšela ![]()
Ale musím přiznat, že hysteráky se u nás konají, to zas jo. Pro mě je ale lepší čistej nosík dítěte.
Ale že by mé děti měly šoky z toho, že slyší vysavač? Obě moc dobře rozeznají (6m, 3r), jestli je zakleknu a budu vysávat nos nebo jestli je na řadě koberec.
Navíc, díky odsavačce na vysavač se Maty naučil celkem rychle smrkat ![]()
Ajka a Domi píše:
holky a vy co máte na vysavač,to máte asi sáčkové,že.nebo i bezsáčkové s filtry?my máme bezsáčkový a při představě že ty hleny jsou všudetak uvažuju zda koupit nějaký levný vysavač úplně obyč jen na toto
zatím máme hadičkovou ale malí ji nenávidí
Tos mě docela pobavila, že hleny jdou skrz hadici až do vysavače
Koukni se zde:
http://www.pupikcl.cz/…-na-vysavac/
Vysaje to rýmu až z dutin a ochráníš tím děťátko před záněty středího ucha, záněty dutin…i zadní rýmu s tím vysaješ, takže miminko může krásně dýchat. Když odsávám rýmu, napřed 30s toho teče málo, ale jak to tahá až z dutin, tak po minutě je odsavačka plná ! To ničím jiným prostě odsát nejde. Úžasný vynález ! ![]()
miru29 píše:
Ahojik, super odsávačka je tady http://www.nextik.cz/…aterie-.html . Je na baterie, tichounká, takže se dítě neleká a jsou tam nástavce na nosánek podle stáří dítěte. Krásně odsává.Na vysavač nedoporučuji, miminka z toho mívají dost šoky, jak dělá vysavač kravál..
Tak to je přesně ta, kterou jsem nikdy nic neodsála a že jsme si s rýmami užily své. Vysavač jednoznačně vede. Malá z něj nikdy šoky neměla, spíš jí vadilo to že jí držím. Ale dobrovolně si chodila pro odsávačku lehla a až když jsem jí chytla tak začala ječet.
Ale to ječí i když jí kapu do očí apod. ![]()
Holky asi jsem pako,já myslela že to jde do toho vysavače
tak dík za info,taky ji koupíme.malí jsou ted nemocní,tak to hned využijem.akorát malá se asi bát bude,vysavač moc nemusí,ale prvně to testnu na starším aby viděla že t nic nedělá.
díkes ![]()
Holky, tak taky pujdu do te na vysavac, ale nez ji koupim, mam tu manualni, jak hluboko do nosanku se to muze strcit, ja se bojim a skoro nestricim a proto asi ani nic nevysaju…
Ahoj, rada bych odsavacku s pripojenim na vysavac, ale nevim pro kterou se rozhodnout… zda Nosatko a nebo Baby-Vac. Mohla bych se zeptat na vase zkusenosti? Moc dekuji. ![]()
Bessinka píše:
Ahoj, rada bych odsavacku s pripojenim na vysavac, ale nevim pro kterou se rozhodnout… zda Nosatko a nebo Baby-Vac. Mohla bych se zeptat na vase zkusenosti? Moc dekuji.
kamaradka ma baby-vac a maximalne je spokojena… ja mam jen manualni a pak od kamosky tu elektrickou (kterou dost kritizuji), ale zatim jsem nepouzivala, kdyz vidim nudli, snazim se ji vyndat vsemozne jen ne odsavackou:D