Odsávačka páková vs. elektrická? Značka?

3221
14.1.13 13:42

odsávačka páková vs. elektrická/značka?

Ahoj všem, blíží se mi pomalu ale jistě termín porodu a tak koukám, co ještě nachystat a co už mám…

Narazila jsem na problém odsávání-mám nějaké divné bradavky, takže při kojení prvního dítka jsem musela používat kloboučky (přes to jsme kojili do 7. měs)…Koupila jsem si jsi odsávačku od aventu manuální, ale nikdy se mi nepodařilo nic odsát…Tak mě napadlo si tentokrát pořídit tu elektrickou-v diskuzích tady na emiminu si ji maminky chválili, ale byla to diskuse z roku 2008…Zajímaly by mne Vaše rady-zda Vám stačila manuální, nebo je elektrická opravdu lepší, jestli mám zůstat u aventu (mám i všechno příslušenství, lahvičky atd. schované), nebo zkusit jinou značku. Cena je dost tristní i „z druhé ruky“, tak se raději zeptám na názory ostatních, než vypustím značným obnos…-) Chci si ji vzít už do porodnic, protože jsem se tehdy horko těžko rozkojila, tak abych měla „pomocníka“…

Díky za postřehy a názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
14.1.13 13:47

Ahoj, neporizovala bych :kytka: v pripade nutnosti je mozme odsavacku koupit na kazdem rohu. Uz jsi kojila a tak vis, co a jak, urco to zmaknes i bez ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 13:58

Já měla kluka na odsátém MM do 9 měsíce (prsa absolutně odmítal), měla jsem elektrickou od Aventu a byla perfektní. Do nemocnice na rozkojení jsem měla avenťáckou mechanickou, kterou jsem pak používala hlavně na cestách… Myslím, že odsávat s ní šlo možná i rychleji, jen ten komfort byl o nečem jiném.
Jestli jí máš jen do porodnice nebo pak na „vytáhnutí“ bradavek, tak si myslím, že ti vystačí ta mechanická. A jestli k ní máš navíc všechno příslušenství, tak bych jí asi neměnila. Pár dní jsem měla půjčenou elektrickou Medelu (tu mini electric) a osobně mi avenťácká přišla lepší.
Hlavně přeju ať jí ideálně vůbec nepotřebuješ! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
122
14.1.13 14:19

Ahoj, ja mela tedy manualni, ale kdybych vedela jaka je to drina, tak bych sla do elektricke. sice jsem plne kojila, ale mlika bylo porad moc, tak jsem k tomu odsavala do mrazaku. Mela jsem avent a nakonec mi to slo dobre, ale sundala jsem ten kvetinovy kloboucek, bez toho to slo daleko lepe.

Kojeni zdar:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
14.1.13 14:26

Ahoj.:-) Sice jsem půl roku plně a pak do 15ti měsíců dcery naprosto bez problémů ale občas jsem potřebovala odstříkat a s manuální to bylo téměř nemožné. Odstříkala jsem sotva 90 a pak to už nešlo. :nevim:
Asi v 10 měsících dcery jsem si od kamarádky půjčila elektrickou odsávačku zn. Medela a to bylo něco. Odstříkala jsem tolik že bych mohla mléko rozdávat a bez bolesti. Takže rozhodně doporučuji. :lol: I když si nemyslím že je nutné ji pořizovat předem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
14.1.13 14:34

Ahojky:-) Nekupovala jsem ji, čekala jsem jak dopadnu s kojením. nevyšlo to a malý to přes klobouček nevytáhl tak jsme museli na rychlo nějakou sehnat. Nejdříve jsem měla manuální od aventu, ale to jsem nic neodsála, tak jsem si z lékárny půjčila el. odsávačku Medela Swing a naprosto super, takže jsem vrátila zapůjčenou a koupila si tu samou. Musím říct, že to byla investice k nezaplacení a jinou odsávačku bych příště nechtěla. Nakonec jsem odsávala skoro tři měsíce než jsem přišla o mléko úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
14.1.13 14:38

AHoj, moc Vám děkuji za postřehy a názory! :palec: Chápu, že je to asi zbytečné, ale tak si nějak říkám, že když byl trabl s kojením u prvního, mohla bych tomu s odsavačkou předejít a třeba kojit i déle-) na druhou stranu se taky může stát, že přes všechny snahy to nepůjde a nenadělám stejně nic, že… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
14.1.13 14:42

@xxLeninka za mě Medela Swing, malý nepije z prsa, ale už 3 měsíce odsávám MM a bez ní si to nedokážu představit, mlíčka je zatím pořád akorát ;) Půjčily mi jí i v porodce a proto jsem rovnou do ní invesstovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
14.1.13 14:45

@puckal ty brďo ta je ale ještě dražší než avent, ne? (koukala jsem po nových i bazar)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
14.1.13 14:53
@xxLeninka píše:
@puckal ty brďo ta je ale ještě dražší než avent, ne? (koukala jsem po nových i bazar)

je dražší, ale nezoufej, dá se půjčit, aspoň tady u nás „na každým rohu“. Tak uvidíš, vyzkoušíš a budeš-li spokojená, koupíš. Já ji taky zkoušela, je super, mám díky ní v mrazáku zásoby mlíka, ze kterých teď dělám malé nemléčné kaše do MM.
Jinak doma mám manuální Chicco a ta ujde, zdá se mi sice silnější než Medela Swing, ale ruce trpí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 15:07

Jednoznačně doporučuji elektrickou - měla jsem Medelu a super věcička. Měla jsem i Medelu mechanickou, ale s elektrickou se to nedá srovnávat.
Být tebou, tak si ji nekupuji hned do porodnice. Co jsem rodila já, tak tam měli elektrickou k dispozici 24 hodin denně

• Citovat
  • Upravit
3221
14.1.13 15:10
@Anonymní píše:
Jednoznačně doporučuji elektrickou - měla jsem Medelu a super věcička. Měla jsem i Medelu mechanickou, ale s elektrickou se to nedá srovnávat.
Být tebou, tak si ji nekupuji hned do porodnice. Co jsem rodila já, tak tam měli elektrickou k dispozici 24 hodin denně

Děkuji, no já se na ni tehdy ptala, a prý „nemáme“ :nevim: :think: dokonce i na ty kloboučky jsem si musela přijít sama-proto se o to tak zajímám…

@eetkikinka to jsi mě překvapila, nevěděla jsem, že se dá půjčit-děkuju za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
14.1.13 21:44

i

Mám malé bradavky, sestra na 6tinedelí mi řekla že mi donese kloboučky a laktační sestra to zatrhla, že každé dítě se naučí a vytáhne si tu bradavku podle potřeby, kojím už skoro 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
14.1.13 21:50

@sibi aha, tak to je pro mě novinka-tím pádem by asi bylo dobré to podporovat odsavačkou ne? aby se „vytahaly“… :think: :nevim: děkuju za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
15.1.13 11:20

@xxLeninka já si pořídila formovače od madely http://www.medela.cz/…bradavek.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová