Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
Já měla odsávačku přímo s kelímky a víčky, to jsem mrazila. Stačí googlit
Mateřské mléko v lednici: až 5 dní při teplotě nepřesahující 4 °C. V mrazícím boxu v lednici: až 2 týdny. V mrazničce: až 6 měsíců.
Kelímek, nebo sklenička s víčkem
@Dahlia0409 To ja vůbec nevím, kolik je stupňů v lednici… odsavacku mám jenom čisté odsavacku z druhé ruky bez ničeho, chci zkusit o víkendu, proto se ptám. Takže v dudlíku ne, jenom uzavřený jo?
Měla jsem max. 2 dny.
Ale nejdřív vyzkoušej, jestli tvoje mimčo bude o to mléko stát. Po zamražení se chuť mm mění a já s plným mrazákem zjistila, že syn ho nechce
do odpadu jsem tenkrát vylila 10litrů mm a do té doby jsem neměla v mrazáku místo skoro na nic ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Tam mam pocit, ze se musi předávat čerstvé. Ale jinak nas taky rozmrazene nechtel, jen jsem nemela takové zasoby.
@Paní.Norrisová
Nešlo, nejblíž byla Praha, cca 40km jenže bych tam s tím musela jezdit já a to bych teda nezvládla. Myslím že se muselo jezdit každý 2 dny, že jsem na to koukala. ![]()
U nás to dopadlo podobně jako u @tulka123
Malá MM z lahve a natož z mrazáku vůbec nevzala. Ani do příkrmů se mi to pak nepovedlo propašovat
Odsávala jsem jen do úlevy, ale i tak byly zásoby velké a dost mě mrzelo, když jsem to likvidovala.
Jinak s dudlíkem bych to neuchovávala. Buď ty kelímky na MM nebo sklenička na šroubek.
Maminky děkuji vám za odpověď. Já dneska zkoušela, jak to funguje a malý mi vypil trochu co jsem odsala, takže z flašky to klaplo.
Já to chci skrz doktory a výlety. Nechci pořád někdy vytahovat kozu…
![]()
Jinak do mražáku to v plánu nemám dávat, jenom do lednici max.na další den nebo 2 dny, více ne. Děkuji z odpovědí.
Syn mi flašku nevzal. Jednou výjimečně, to hodně plakal, mi vypil jednu odsatou dávku MM. Pak jsem taky vylila několik dávek z mrazáku. Nechtěl, tak co s tím.
A když vyšlo kojení někde mimo domov, tak jsem prostě kojila venku. Tahat po venku MM by se mi ani teda nějak nelíbilo ![]()
@Paní.Norrisová mě to bylo taky líto, co už
teď u druhého to určitě schovávat nebudu ![]()
@tulka123 píše: Více
Zkus se na to teď zeptat. U nás už si pro to jezdí nemocnice k tobě domů
a dávají asi 150 Kč za litr mléka ![]()
Maminky prosím o radu. Koupila jsem si odsavacku a zatím jsem si neporidila sáčky na úschovu mlika. Chci se zeptat, když odsaju, jak dlouho můžu nechat mliko ve flasce v lednici? A můžu ho nechat přímo s dudlikem nebo musím uzavřít do nějaké sklenice třeba
Děkuji.