Odstavit batole, abych se mohla snažit o druhé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1615
24.3.24 10:52

@tevl Ještě mě napadlo, že tenkrát doktorka sice byla pesimisticka, ale zároveň říkala, že možná nějaká aktivita tam vidět na ultrazvuku je, takže možná vyšetřením u Tebe by teď odhalilo totéž, že se třeba aspoň něco chystá. :nevim:
A jinak takové ty obecné rady jako dost vitamínů, dost jídla obecně (při kojení celkem nereálné) a dostatek spánku (haha). Aby se tělo nebálo začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
27.3.24 23:00
@Zmatka píše: Více

Jo moje teta si taky myslela, že je chráněna a bratranci jsou necelý rok věkově od sebe :nevim:
Jinak já kojila první dost vydatně a menzes se mu obnovilo asi 3 měsíce po porodu, v necelých 2 letech první dcery jsem otěhotněla podruhé, svou dceru i v tehu dál kojila až do porodu druhé, tj.vic než dva a půl roku, pak se odstavila a začlo dudat mimi a ta se mi odstavila ve více než třech letech. Tak celkem víc než 5 a půl let nepřetržitého kojeni :roll: obě byly prsomily a já si to taky užívala. Po druhém porodu začlo menzes taky zhruba po 3 měsících. To jsem ještě neslyšela, že by nebylo menzes tak dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.3.24 23:27
@Emka135 píše: Více

Ja jsem dostala MS 11 mesicu po prvnim porodu. Dceru jsem kojila velmi intenzivne. Prestoze krasne jedla, az do 20 mesicu se kojila snad 10× za den a 7 - 8× za noc. V tech 20 mesicich jsem ji odstavila tim, ze jsem kvuli komplikacim v 21. tt druheho tehotenstvi musela na tyden do nemocnice. Jinak bych nejspis kojila tandem. Dcery jsou od sebe 2 and only bez 2 dnu.

Dalsi MS jsem dostala 5 tydnu po druhem porodu, opravdu jeste pred koncem sestinedeli. Mela jsem klasicke MS bolesti a dalsi priznaky, pak mi chodila pravidelne po 28 dnech. A to pres plne velmi intenzivni a caste kojeni, dcera hodne pribirala. Otehotnela jsem v jejich 6 mesicich a ona se sama odstavila v 10. tt meho tretiho tehotenstvi. Holky jsou od sebe 15,5 mesice.

Dalsi MS prisla 2 mesice po tretim porodu, opet pri plnem velmi castem a intenzivnim kojeni. Po tretim porodu jsme se chranili a kdyz jsme si rekli, ze je cas na ctvrte dite, otehotnela jsem druhy cyklus. Opet pri castem kojeni ve 2,5 letech dcery.

Po ctvrtem porodu prisla MS po 3 mesicich, opet plne, caste, intenzivni kojeni.

Spousta starsich zen v mem okoli se divila, jak jsem mohla otehotnet pri kojeni (navic 3×). Ale ja jsem vedela, ze kojeni rozhodne neni antikoncepce, a to ani ve chvili, kdy zena jeste nemenstruuje. Muze se trefit do prvni ovulace po porodu.

Znam taky zenu, ktera otehotnela v 1,5 roce dcery, kdyz jeste nemenstruovala. Kojila pak tandem. A jak jsem psala drive, jedna kamaradka dostala MS az po uplnem odstavu 3lete dcery. A to uz kojila jen parkrat za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí