Odstavit batole, abych se mohla snažit o druhé?

1419
22.3.24 19:04

Odstav - nerozhodnost

Ahoj holky, prosím o názor.

Mám 15m holku, kterou ještě 2×/24h kojím, vlastně jen na odpo spánek a večer na usnutí. V případě nemoci je to pro mě super pomocník, protože dcera i s pitomou rýmou nic pít nechce.

Rádi bychom pomalu uvažovali nad druhým dítětem, ale menstruace stále nikde. Takže pomalu přemýšlím nad ostavem, do kterého se mi vlastně moc nechce(nebo spíš nejsem 100% rozhodnutá) chvíle při kojení si užívám. Ale věk mě tlačí, začínám být pomalu na špatné straně 35 a také může chvíli trvat, než se druhé podaří. Co byste dělali v mé situaci?

Dle gynekoložky mám prostě odstavit, protože bych mohla čekat klidně ještě rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.3.24 19:23

Odstavit, muze to opravdu trvat mesice i po odstavu a to asi tak dlouho cekat nechces.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.24 19:27

Odstav mi nepomohl, ani půl roku po odstavu menstruace nepřišla, proběhly vyšetření pod narkózou, měla jsem zavřený čípek a nízkou sliznici, nadopována hormony jsem nakonec otěhotněla přirozeně, ale přes slabou sliznici mi placenta prorostla dělohou až do močového měchýře, takže jsem často krvácela, porodila předčasně, 4h mi zachraňovali život ve Fakultce…malá ke úžasná a rychle vše dohnala a psychomotoricky je napřed :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1419
22.3.24 20:33
@Anonymní píše: Více

Po jak dlouhé době jsou odstavovala ty?
Zážitek teda dost děsivý… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
22.3.24 20:47

Já jsem menstruaci taky při kojení neměla, ale přišla cca měsíc po odstavení (dite melo 18 mes.) a další už nepřišla. Odstavovala jsem také protože jsme chtěli druhé a taky mi to bylo hodne líto. Ale ještě si užiješ kojení druhého, tam jsem pak s odstavem nepospichala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.24 21:24

Ja jsem kojila 22 měsíců, pak jsem odstavila a hned asi přišla ovulace a podařilo se. Takže jsem ani žádnou menstruaci neměla a hned jsem byla těhotná. Jen sestra u doktorky byla nepříjemná, že jsme měli vydržet alespoň ten jeden cyklus, ale kdo mohl vědět, že se to povede okamžitě.

• Citovat
  • Upravit
15313
23.3.24 06:58

@tevl Já myslím, ze když kojis už tak málo muže se cyklus kdykoli obnovit. Mě se menstruace vrátila když bylo dceři 15mrsicu a to jsem kojila x krát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
23.3.24 07:09

Taky se mi okolo druhých narozenin dcery ms sama od sebe vrátila a to jsem kojila opravdu dost a byla hned přesná jak hodinky. Vydrzela jsem pak kojit ještě 3 měsíce a pak jsem dostavila, byla jsem už z toho unavená a nechtěla jsem být těhotná a kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
23.3.24 10:18

@Alušáček no já jsem si to taky říkala. Ale teď to jsou tři měsíce, co kojím takhle málo a pořád nic. Tak nevím, zda dále čekat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.3.24 10:23

No já nevím, ale asi tři moje kamarádky mají dítě z: „Ještě menstruuju, tak nejsem plodná a nemusíme se chránit“. Jinak u obou dětí jsem dostala menstruaci v 15m a neznám nikoho, kdo by ji dostal déle než v 16m. U tebe se tedy bavíme o řádu týdnů. Když odstavíš, stejně ti ta menstruace nemusí naskočit hned, to neovlivňuje jen kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
23.3.24 10:27

@Zmatka jo,tohle by pro mě byla nejlepší varianta, ještě bez nervů při snažení :mrgreen: Taky jsem čekala, že do 1,5 roku to bude. Proto mě doktorka vylekala, že má v péči i několik mamin, co už kojí přes 3 roky a stále nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
23.3.24 13:52
@Zmatka píše: Více

Kamaradce se vratil cyklus az po uplnem odstaveni ve 3 letech. A to uz taky kojila jen parkrat za den. A pak hned otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
23.3.24 16:34

@Janča6 no a přesně toho se bojím :mrgreen:

Asi si dám čas do 18 měsíců a když ms nepřijde, tak odstavím. Dva roky už jsou na mě moc dlouho, nechci aby měly děti od sebe větší věkový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
24.3.24 10:46

@tevl Ahoj, byla jsem ve stejné situaci jako Ty. 13 měsíců po porodu prevenčka, doktorka, že u mě by na nastartování cyklu pomohlo jedině odstavit. A že dokud vyloženě nespěchám, nebude to řešit medikací, a stejně by byl první krok ten odstav, což jsem nechtěla.
Pak jsem hledala v odborné literatuře a našla, že v průměru u plně kojících (to jsi asi taky. Řekla bych) se dostaví MS za 15-16 měsíců. A u mě to fakt tak bylo, za 15. Takže třeba to u Tebe taky brzo přijde.
Momentálně má dítě 20 měsíců a já stále nejsem těhotná a kojím čtyřikrát denně (ráno, odpoledne, večer, v noci). Cyklus se srovnal po dvou měsících, tak zatím vyčkávám, do dvou let nechci odstavovat, protože si pamatuju, jak to tenkrát bolelo, když si prsa zvykala na kojeni, tak bych byla raději, kdyby to navazovalo.

Tak to jsem Ti asi moc nepomohla, co? Ale nejsi v tom sama. Ten můj mlíkomil je takové zlatíčko, že mu to nechci brát, i když konečně normálně jí i pije. Na druhé se už ale těšíme moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
24.3.24 10:49

Já kojila jako o život a stejně měla menstruaci jako hodinky od konce šestinedělí.
Se starší kterou jsem kojila na střídačku s UM do 7 měsíců jsem si na MS počkala než jí bylo 18m.
Tak kdoví jak by to u tebe bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital