Odstavení ve 20 měsíci, co dál?

21602
9.9.19 18:50

Vzhledem k tomu, že má tvé dítě jen jednu ledvinu, tak bych vše konzultovala primárně s doktorkou a ne na emiminu.
Když jsem odstavila starší, tak dostala mléčnou dávku z jogurtů a sýrů. Pila normálně, nějak jsem to neřešila. U syna jsme přecházeli na umělé mléko, ale on se odstavil v 9 měsících.
Ale ve tvém případě si absolutně netroufnu ti jakkoliv radit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4019
9.9.19 19:03

Presne jak říká @nozu. Prcek má jednu ledvinu, neřeš to tady, ale s dr. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
9.9.19 19:04
@nozu píše:
Vzhledem k tomu, že má tvé dítě jen jednu ledvinu, tak bych vše konzultovala primárně s doktorkou a ne na emiminu.
Když jsem odstavila starší, tak dostala mléčnou dávku z jogurtů a sýrů. Pila normálně, nějak jsem to neřešila. U syna jsme přecházeli na umělé mléko, ale on se odstavil v 9 měsících.
Ale ve tvém případě si absolutně netroufnu ti jakkoliv radit. :nevim:

Ano mas svatou pravdu. Na tohle se pta lekare, a ne na internetu. Obzvlast kdyz my syn jednu ledvinu zeptala bych se na vsechno s cim si nevim rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.9.19 19:05

Co se tyce ledviny, zadne nejake opatreni nemame..spousta lidi ma. ppuze jednu a treba to ani nevi.Tim to rozhodne nechci zlehcovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.9.19 19:40
@katuska1984 píše:
Co se tyce ledviny, zadne nejake opatreni nemame..spousta lidi ma. ppuze jednu a treba to ani nevi.Tim to rozhodne nechci zlehcovat.

A doktorka ti konkrétně na ten odstav řekla co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.9.19 20:09

@P4ja nic…ja s ni takove veci neresim.
Pouze nemoci syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.9.19 20:17

Detem dlouhodobě kojenym UM nechutná. Jestli může pít normální mléko bys s ní ale konzultovat měla, mléko je zátěž na ledviny vysokým obsahem bílkovin. Já jsem vsechny deti nechala do přirozeného odstavení. Vsechny až po druhých narozeninach, kromě jedné dcery, ta kolem 18.mesice. Jedla jogurty, sýry, UM nechtela, mléko jsem jí v tomto věku nedavala. Pila dost vody.

Upřímně, kdyby moje dítě melo problémy s pitím, určitě bych neodstavovala už ve 20 měsících, tím spíš, že má jednu ledvinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.9.19 20:46
@katuska1984 píše:
@P4ja nic…ja s ni takove veci neresim.
Pouze nemoci syna.

Dobrý přístup, no na netu ti určitě poradí líp než doktor. Jinak možná laktační někde v dobré. nemocnici by mohla poradit. Případně bych zkusila prim. Weberovou z Havlíčkova Brodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.9.19 21:14

@Jana206 ano, rozhodla jsem se, ze se ji zeptam. u zadneho ditete jsem do priroz. odstaveni necekala, vsechny jsem odstavila kolem 2let, protoze jsem to buzeni nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.9.19 21:26

@katuska1984 Chápu. Myslela jsem to hlavně tak, aby měl dostatek tekutin. Me děti od roku spí celou noc, i když jsou dlouho kojene.
Divím se, že nemáte zvysenou pozornost. V životě jsem se setkala s dětmi s vrozenymi vadami ledvin, treba v dětské lecebne a u nich se dbalo na příjem tekutin a dostatečné močení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
9.9.19 21:56

@Jana206 ne, mame kontrolu po 2 letech, solitarni ledvina pracuje dobre…
ale to piti, to je neco :roll:
Zatim pije dost..dle plen.
otazka je, co po odstaveni.ale.nemuzu kojit do nekonecna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
10.9.19 07:00

Podle mě dehydrovanej nebude, moje nejstarší pije taky strašně málo a problém řešíme jen v létě. Teď už má čtyři roky, tak ji zvldáám nějak buzerovat, ale někdy taky zapomenu.. A řešíme tak dvakrát, třikrát za sezónu úpaly, jsme tři dny doma s vysokýma horečkama, vždy je to po tom, co celý den byla venku a málo pila. Kolik je potřeba vypít kvůli té ledvině, to chce konzultovat s dr. Já bych mu pití klidně osladila, dala mu sirup, cokoliv, aby se to trochu zvýšilo… :nevim: jinak mlíko není potřeba nějak extra nahrazovat. druhá dcera nechtěla už mlíko v roce a čtvrt a nejmladší jsem odstavila v roce a nenahrazuju to ničím. Normálně jí, i mléčné výrobky a pomalu zavádím kravské mléko, ale ne jako náhradu, spíš tak obecně, my to všichni pijem ke snídani, tak dvakrát do týdne jí dám trošku mlíka. Podle mě je to jen masáž dnešní doby, že musí děti pít sunar do třech let. Kdyby doktoři otevřeně říkali, že to není potřeba, tak kdo by to kupoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí