Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky!!!!
Dnes jsem se rozhodla malého odstavit(jsem zvědavá, jestli mi to vydrží
). Kojila jsem ráno, před spaním a 1×-2× v noci. Začala jsem teď před spaním. K večeři měl kaši, pak jsem mu připravila pro jistotu nutrilon, dal si jednoho cuca a usnul. Když se v noci vzbudí, mám mu dát nutrilon, čaj nebo nic? Předem děkuji za rady!
Pokud se v noci vzbudí, dala bych vodu z hrníčku …pokud má žízeň napije se pokud ne, tak nenutit a uložit a třeba zazpívat písničku a nechat spát. První noc bude asi těžká možná i druhá, teda u nás byla, budila se pořád, protože pořád doufala, že dostane to mlíko, ale vydržela jsem ač jsem probdila skoro celou noc a první mlíko dostala až v pět ráno, časem jsem to pak prodloužila do šesti.
Mně známá poradila dát teplý nebo vlažný čaj, ale neslazený. I když já zatím neodstavuju tak nevím zvlaštní zkušenosti, ale ona tak odstavila 3 děti…
Ahojky;)
Zkus ho nejdřív uspat bez pití, už je dost velký, takže pít v noci nepotřebuje (teoreticky - mě holky pily ještě skoro v roce a půl;)) ať si místo prsa nezvykne na flašku…
Ahoj, potřebuju radu. Synovi je rok a půl a měla bych ho během cca měsíce odstavit. Chceme druhé s ne moc velkým rozdílem a musím předtím na hormonální léčbu. Malý se kojí 2× až 3× denně, ráno, někdy před odpoledním spaním a pak večer. Když uspává někdo jiný, mléko nechce, ale pak se někdy vzbudí v noci. Největší problém bude to kojení ráno, to pije fakt hodně a většinou pak ještě usne.. Sunar nechce a vodou ho neošulím…
Rano se mu muze venovat nekdo jiny? Ja kdyz jsem odstavovala, byl nejvetsi problem v noci a to prevzal manzel. Kdyz mama neni, tak to byva jednodussi, I kdyz bez place se to neobeslo. Po me se sapal a nechtel si dat rict ze ne (v podobnem veku)
Já mám spíš problém v tom, že on jinak hrozně málo pije. Jinak myslím, že kdydychy mu nad ránem nedala, tak už by neusnul, takže by mě asi čekalo pár vstávání někde mezi čtvrtou a půl sedmou (ta půl sedmá je teda v pohodě
) To já pochybuju, že by manžel vzal, přes den mu nedělá problém cokoli, ale v noci by asi umřel. Navíc teda malý se budí v nepravidelnou dobu a když je to později, bývá manžel už na cestě do práce.
@lalaláček : muj starsi taky zacal pit vic az po odstavu, I tak az mozna po tydnu-dvou, byla jsem z toho na nervy ale prezil. Jinak teda doted (jsou mu 4) nepije nejaka velka mnozstvi, ale ja jsem stejna, vypit tabulkove 2 litry nedam proste ![]()
Behem odstavu jsme davali pit normalni mliko z hrnku a taky vodu z lahve s brckem. Klasickou lahev temer neznal, jen z prvnich tydnu.