8m mimčo - jak často maso?

P.
2302
16.4.09 12:00

8m mimčo - jak často maso?

ahoj holky, mam 7,5m holcicku, pres obed davame uz asi mesic hipp sklenicky, nejdriv jen zeleninku, tad i menu, kralika, krutu, kure..chci se zeptat, jak casto muze mit mimco takovahla menu s masem? kazdy den asi maso neni vhodne, ze?ale zas nevim, jestli ji jen ta zelenina k obedu staci..jak to delate vy? dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
16.4.09 12:13

Ahoj, maso by mělo být v jídelníčku 6* týdně. Někdy ho 1 můžeš nahradit i žloutkem. Mrkni na kojeni.net, tak je podrobný návod na závádění příkrmů. A když pohledáš tady v diskuzích, je tu toho spousta:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
16.4.09 12:27

Maso klidně i denně, tak jak psala eviska22, má být 6× a 1× týdně nahradíš vařeným žloutkem. Živočišné bílkoviny potřebují k růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
16.4.09 12:38

diky moc.p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
16.4.09 13:40

Vím, že se uvádí, že maso 6 x týdně, ale já dávám 2 - 3 x týdně. Já přece taky denně nejím maso a je to strašně těžké na trávení. Přimlouvám se za dávání alespoň obden, ať se stihne tělo vyčistit a nehnijí zbytky masa někde ve střevech.
Oba kluci rostou jako z vody a při této frekvenci nedostatkem živočišných bílkovin netrpí.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
16.4.09 21:19

Ahojky, my sice zatím jenom kojíme, ale co se týká masa tak na něj nebudeme spěchat a zavedeme poprvé až kolem 8. měsíce. Jinak se mi taky pro osmiměsíční mimi zdá maso 6× týdně moc, obden určitě stačí. Třeba extremista Fořt (napsal aby dětem chutnalo) radí nedávat maso do 1 roku vůbec, ale to se mi zdá už moc ujeté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.4.09 22:32

Myslím si, že není nutné 6× týdně, my zatím maso nedáváme, naše Dr radí začít až po ukončeném osmém měsíci, malý prospívá nadprůměrně (10.25 kg a 73 cm v půl roce) a anemický není. Nejsem vegetarián, maso mi chutná, ale jsem přesvědčena, že jíst ho denně moc zdravé není. Ostatně stačí si k tomu přečíst doporučení WHO… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
16.4.09 22:42

já dávám 5-6× týdně. Žloutek nedávám, ač máme vlastní bio vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová