kojení + těhu

4444
14.4.09 22:27

kojení + těhu

ahojky, asi 4 měsíce kojím už jen ráno a večer, s UM zatím žádnou zkušenost nemám ani s tím, jestli by Pája přijmul lahvičku…proto se chci zeptat, jestli jste byli v podobné situaci a jestli se vám děti do dalšího porodu odstavily samy nebo to zachraňoval až pobyt v porodnici…díky za odpovědi..zatím to nijak neřeším, ale docela by mne zajímalo, jak jste to měly vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
14.4.09 22:37

Ahoj Tery!

Jsem na tom podobně jako ty, jen s tím rozdílem, že malá je víc jak o půl roku starší a je kojená v poledne a večer. Ranní kojení se mi podařilo zrušit před týdnem.

Někde jsem četla, že ve 4., 5 měsíci těhu se mléko mění a většina dětí se v tomto období odstaví samo (z mého okolí znám zatím dva případy), ale jsou i maminky, které kojili celé těhu a pak i dokonce obě děti (tomu bych se lae chtěla vyhnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
14.4.09 22:42

Já jsem to ráno vyřešila tak, že jsem jí donesla ráno v obyčejném hrníčku sunar. Nejprve si myslela, že je to voda na pití a tak se rozčilovala, že nechce, ale pak nosem ucítila, že je to mlíko a tak to zkusila a vypila to celé. Takhle jsem to několik dní dělala a pak jsem chtěla zrušit večerní kojení a to se vyřešilo samo, protože jsme cca tři dny po sobě přijeli později domů, takže večeřela kaši a šla spát o dvě hodiny později než obyčejně a na kojení už se nevzbudila. Po těch třech dnech už si nevzpoměla.
Jakmile se ale rozhodneš, že nechceš dát prso, musíš si za tím stát a už to nevyklat, jinak bude dítě jen zmatené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.4.09 22:49

Tak já jsem první dceru kojila celé těhotenství s druhou dcerou. Vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se chtěla odstavit, jen jsem cítila, jak toho mlíčka je ke konci těhotenství míň.

Také jsem si myslela, že se sama odstaví mým pobytem v porodnici (bylo jí tehdy 2 roky a 2 měsíce), ale nee. :wink:

Tak jsem obě holky kojila zároveň ještě 5,5 měsíce. Pak jsme prostě s tou starší přestaly, ale šly jsme na to postupně, postupným ubíráním denních dávek MM, aby to nebylo pro ni tak drastické.

Takže tak to bylo u nás. Mmch, tu mladší jsem pak kojila stejně dlouho jako tu první a u třetí to doufám bude taky tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
15.4.09 21:08

kojení v těhotenství

Také kojím a jsem těhotná. Spoléhala jsem na radu, že se mi dítě odstaví kolem 20.tt samo a nic. Naopak mám pocit, že jí to mlíko snad chutná jěště víc, protože pije mnohem déle než kdykoliv dříve. Kojím 2krát denně před spinkáním. Dokážu představit odstav před odpoledním spinkáním, ale nevím, jak bych odbourávala večerní kojení před spaním. I když je malá nakrmená do sytosti, tak si prso před spaním nikdy neodepře…u nás to bude nejspíš až na odstavení v porodnici :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.4.09 18:45

Tak ja som tiez tehotna a kojim presne rocneho oprcka a tehu som 13tt.lenze on e taky zavislak ze neverim ze sa odstavi sam.myslim ze mu uz davno nejde o to mlieko,ale o to mat moju bradavku v puse.zle som si ho vychovala, ked chcem mat chvilku klud, strcim mu prso.takze to je aj 7 krat denne.vecer nekojim pred spanim ale rano aj hodinu, to aj saje a hodne.velmi ma to zacina vycerpavat, podarilo sa mi dosiahnut toho,co som nikdy nechcela.maly dojde a vyhrnuje mi tricko.vobec neviem ako nato, UM mu vobec nechuti a odmieta to.a bojim sa aj toho ze ak ho budem kojit az kym sa male nenarodi, bude strasne ziarlit, ked uvidi ze davam mlecko surodencovi.ach jo, bezradna som jak nikdy pred tim…neprihlasena keliska

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová