snídaně 13 m

4666
12.4.09 11:53

snídaně 13 m

Ahoj holky, píšu si o radu ;-)

Co snídáte? Já jsem jí dala párkrát chleba s máslem, vše v poho, chutnalo, ale bylo to nahrazení mlíka a teda neměla ho.
Kdy se už mlíko nedává? Měla bych ještě dávat mlíko ke snídani? V noci spí nádherně, takže noční Nutrilování je spíš vyjímka…

A co Lipánek? Je na něj ještě čas? Manžel řiká, že to moc hrotím, že už může všechno a klidně bych ho mohla dát, ale on ví prd, tak se radím se zkušenějšíma :lol: :wink:… A kdyby ho už mohla, tak jak často?

Díky moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
12.4.09 12:32

1)MLÝKO=MLÍKO=MLÉKO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
12.4.09 12:45

snad už je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
12.4.09 16:28

Ahoj,já jsem teda Lipánka nedávala dětem vůbec,už vůbec bych ho nedala v takových teplech,v obchodákách to stojí na rampách na sluníčku třeba celé dopoledne,než to někdo hodí do chladáku,vím to z vlastní zkušenosti,jogurty kupuji pouze od známé,která pracuje v krámu a ví,co se s nima dělo po příjezdu.
A já osobně jsem holkám dávala ke snídani mléko dlouho,první do dvou let,druhá ho pila do dvou a půl.Je to určitě lepší,než chleba :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.4.09 16:41

Já dávám Matýskovi k snídaní mlíko nebo kakao - z MM přešel ve dvou letech rovnou na čerstvé kravské. Jinak jí spíš lehčí snídaně - jogurty a pod. Chleba i rohlík jsme zkoušeli, ale asi je to na něj po ránu moc těžký, dá si ho až na svačinku :nevim: . Určitě bych ale mlíko ještě dlouho ze snídaně nevyřazovala.
Jo a Lipánky a Pribináčky mi vždycky odmítal, jak je to hodně tučné, tak mu to prostě nechutnalo. Nejvíc mu dodnes chutná Activia ovocná nebo Dobrá máma nebo ty nové Hollandie.

A do kdy dávat mlíko k snídani? Já ho piju dodnes a manžel se to naučil taky :lol:. Takže za mě: minimálně do třiceti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.4.09 17:39

Ahoj, já bych mléko k snídani ještě nechala. Naše děti (všechny 4) Sunar pijí ještě teď a jsem za to ráda, nemusím aspoň hledat náhradu. Třeba ten Lipánek bych do nich ráno nedostala zaručeně (oni ho teda nemusím vůbec). Ráno bych dávala UM, pak až třeba ke svačině chleba s máslem, sýrem apod. Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.4.09 18:05

Nikol, ja to mam trosku ztizene, protoze je Domca alergicky na mleko a vejce, takze jsem premyslela co davat. Rano kolem 7 kojim, to chci nahradit ted UM a pak k snidani ma kolem pul 9-9 normalne kasi (bananovou, broskvovou, ovesnou s ovocem…) z UM.
Chleba treba muze, ale nejsem si jista, jestli by se tolik najedl, pak to zkouma a nimra se v tom :lol: A zase bych nevedela, co na nej namazat, max rostlinne maslo 8)
Jinak takove ty Lipanky a podobne, i kdyby mohl, tak bych taky asi nedavala, ale ja jsem zase zastance, ze deti by kravske mleko vubec pit nemely, protoze je urcene pro telata, ale ja to moc hrotim, takze toho si nevsimej :lol: :lol: Kamoska dava asi od 10 mesicu Activii Straciatelu a ruzne jine smetanove jogurty a dite je ok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
12.4.09 19:16

Jéé, holky, děkuju moc, jste zlatý.

Já jsem to myslela tak, že má nějakých 220ml mlýka z flašky a to je celá snídaně.

Tak jo, byl to jenom dotaz, nebráním se tomu, klidně jí dám ráno flašku, jen jsem nevěděla jak dlouho, abych z ročního dětěte nedělala šestiměsíční - jestli mi rozumíte, aby se nechovala pořád jako dítě, když by už mohla být dospělák :lol: :wink:

No a s tím Lipánkem, myslím že to bylo tohle, že ten jediný je přírodní a ne tolik tučný, třeba jako Pribiňák, ale nevím. Taťka ho dneska koupil, tak si ho asi taky sám spapá :lol:

ZelvaVeruna - no teda, ještě toho trochu, to ti vůbec nezávidím, to bych byla úplně v koncích :roll: :( … no a to krsvské mléko… má jogurt, dávám jí Holandii (teď už i s příchutěma, ale není nad bílou) a tam mléko je a Dr. řikala, že když má mlýko v jugurtu, tak mléčnou kaši může taky… a tu máme jen na véču

Holky, díky moc za rady :wink: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
12.4.09 19:30

Ahoj,

tak u nás momentálně k snídani Nutrilon a chleba s Ramou nebo Lučinou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
12.4.09 20:31

Adel, to jsem si taky myslela, že bych jí dala mlýka třeba půlku a pak chlebík. Lučinu jsem nedávala… to ale z mlíka, že? Kravského… a takhle by ho teda mohla, to je zajímavá obměna…

Jak nevím v oblýkání, tak asi nebudu nikdy vědět v jídle. Už aby byla starší a abych to nemusela řešit :lol: :wink:

Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
12.4.09 22:19

Nikol , máme skoro stejně staré děti, takže u nás se snídá jogurt +nějaké pečivo (většinou tak 1/2 krajíčku chleba)+ kousek ovoce. Snídá v 8:30-9 hod. Spát jde kolem 11:30, tak před tím jí dám mlíko a to máme jako svačinu :wink:
Jinak Lipánka jí už dávám - nejoblíbenější jídlo. Proto ho taky beru s sebou, když jdem někam , kde vím, že budem dýl a budu jí muset nakrmit a ona by měla zůstat čistá. On jí ten Lipánek tak chutná, že ho celýho slupne a neni vůbec opatlaná ( narozdíl od jiných druhů potravy) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.4.09 07:03

Ahoj Nikol,

my teda mlíčko ráno ještě dáváme a jelikož je Adam milovník UM, tak ještě asi i dlouho dávat budeme :) :) :)

Pokud se vzbudí nad ránem na UM, tak pak má k snídani: chleba-rohlík s máslem, Lučinou či máslo + dětská kuřecí šunka (to jen plátek), pak jsem četla na baby-café od maminek, že už začínaly dávat i plátkové sýry…(ale sní toho tak 1/2 krajíčku chleba-rohlíku…)

No a pokud se nevbudí na to UM, tak pak ho dostene ráno v jídelní židličce, což mu stačí a pak je sváča trošku vydatnější :wink: :wink: :wink:

Jinak teda Lipánka a spol. bych ještě nedávala, nám taky zatím chutná nejvíc bílá Hollandia, snad mu vydrží co nejdýl a pokud neochutná něco jiného=lepšího :wink: :wink: :wink:

A moje kamarádka dokonce dávala od 10 měs. i čokoládového bobíka …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.4.09 09:25

Ahoj, kluk (25 měsíců) má UM ráno i večer. On moc nepije, takže jsem ráda. Pak tak za hodinu dávám chleba. Ve vašem věku jen s máslem, lučinou, sýr Kidibo, pořád dokola. Add. lipánek, kluk ho dostal taky později, ale můžeš zkusit třeba lžičku či dvě do bílého jogurtu, zbytek sní taťka:-). Ono i ten bílý jogurt ochutí dost.. Resut

• Citovat
  • Upravit
4666
13.4.09 15:34

Holky díky moc za rady, jste zlatý!!!

Jdu do Lučiny, je to zajímavá obměna a Lipánek bude teď za odměnu, tak max. 1 za dva týdny jen na chuť a uspokojení tatínka, že jí „všechno“ :lol:

Ryntyntyno - ahojky, díky, plátek dětský šunky jsem taky už dala, ale spíš si s tím hrála než aby toho nějak moc snědla :roll: :lol:

Pehot - tak vy to máte obráceně, já mám mlýko na snídani na sváču jogurt, ale je to jedno, i tak bych to mohla obměnit :wink: díky za tip

No holky dovědeěla jsem se věcí, jsem ráda, že nic nedělám tak špatně, jak jsem si myslela :lol: a díky za rady!!! Mají cenu zlata, jsem v klidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová