Kojení s kloboučky

Nikynka86
21.4.09 10:39

Kojení s kloboučky

Ahojky holky,
mam dotaz…
Maly se po narozeni nechtel vubec prisavat,nevim jestli to bylo tim,ze se narodil predcasne nebo cim,ale neslo mu to a nechtel…nemam ploche bradavky ani splostele…proste nevim proc.
Tak nam detska sestra dala kloboucky…
Bojovali jsme asi 3dny a nakonec se povedlo,maly chtel sat a ja se rozkojila…
Chci se zeptat,jestli mam kojit s klobockem kdyz Davidek chce i samotne prso?
Sice ho jeste neumi pokazde uchopit,rozciluje se a porad hleda a plive prso samotne protoze ma hlad :)ale jde mu to a pije z nej…Asi to chce cvik a trpelivost.
Ale mam pocit,ze je to pro me i pro nej daleko obtiznejsi.Mlicka mame dost,Davidek prospiva…
Proto moc prosim o rady,nechtela bych udelat neco po cem by prso treba odmital,atd…
Ale zase bych chtela casem kojit bez kloboucku…
Mate nejaka podobnou zkusenost?
Vsem moc diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
304
21.4.09 11:04

Ahoj Nikynko my jsme měli stejný problém akorát že já jsem začala kojit až po 3týdnech(taky jsme byli předčasně narození 36+4) a to právě jen s kloboučkem. Malá se asi po měsíci naučila bez kloboučku bez a kojíme dodnes. Takže pokud chce bez kloboučku tak určitě dávej bez. Někde jsem četla že dítě potřebuje kontakt přímo s matkou a pokud někdo kojí přes kloubouček tak má aspon 1× za den přoložit jen tak aby si mimči podudalo bradavku. Tak ti přeji hodně zdaru a hlavně pevné nervy :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.4.09 11:22

Já jsem klobouček zkoušela, protože mám ploché bradavky, bohužel mému dítěti se ten plast nelíbil, takže jsme to museli zvládat naostro a než se malá naučila bradavku chytat, tak mi jí pěkně ožižlala, do toho se přidaly kvasinky a byl z toho problém na delší dobu. Tak jen aby sis kvůli špatné technice přisávání nepořídila něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
21.4.09 13:50

Meli jsme stejny problem-neumel se nejak prisat, silene se zlobil, ze to nejde :roll: Kloboucek ho vztekl jeste vic, tak jsme zkouseli a zkouseli a zkouseli…trvalo klidne i pul hodky nez se vubec chytnul, mliko bylo vsude :? Par tydnu to trvalo, nez si nasel vlastni techniku, laktacni poradkyni by to asi nenadchlo, ale ucel splnen-kluk rostl, tak co. Radim nevzdavat to, jak mu vyroste pusinka, pujde mu to lip a lip. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.4.09 08:53

Niky, pokud můžeš, koj bez kloboučků. To je pro miminko nejpřirozenější. Adélka pije dobře, ale někdy má stejný problém. Nemůže bradavku chytit. Pak sebou mele, neustále po ní chňapá, mlíko je všude kolem, někdy se nervne a začne řvát, ale pak se jí to podaří. :) To většinou, když mám hodně nalité prsa. Už se to ale stává míň a míň. Teď se naučila nasát napoprvé tak, že si myslím, že mi ji utrhne. Kloboučky jsem používala chvíli (kvůli bolestem), ale doktorka mi to nedoporučovala, prý to pro mimi není dobré. Tak snad se Davídek srovná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová