Odstavení dvouleťáka

Anonymní
21.10.21 21:41

Odstavení dvouleťáka

Ahoj ženy, připadám si hrozně.. Syn má 2a čtvrt roku, kojím jen na uspani a v noci, ale už to pocitově nedávám, kojení mi je nepříjemné, kroutí se mi u toho prsty na nohou… :,(
Ale jak? Vím že to nebude jednoduché nechci mu nijak ublížit :( Tak dlouhou dobu jsem kojila pro jeho psychické dobro, tak to teď nechci zkazit, ale ty nepříjemné pocity už jsou prostě silnější :,(
V muži podporu nemám, ten mi řekl ať si dělám co chci.. a jsem nato tak nějak sama, připadám si jako hrozná matka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sarah1618
21.10.21 21:54

Normálně jej odstav a hotovo
Určitě mu neublížíš
Už je to dost velké dítě
Nevím proč bys měla mít myšlenky, že jsi hrozná matka?
Nemáš nějaký jiné starosti
Třeba v manželství?

Mysli také sama na sebe
Pokud je Ti kojení nepříjemné, až se Ti kroutí prsty tak to proste už nedělej.

• Citovat
  • Upravit
7021
21.10.21 21:58

Já jsem zalepila bradavky s tím, že mám nějaký bebí. Tomu rozumněl a po pár dnech už usínal bez a já přišla o mléko a byl „klid“.
Taky bylo malému lehce přes 2roky.

Ale musíš být rozhodnutá ty a dodržet to. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
21.10.21 22:12

Malé bylo lehce přes rok a půl, a normálně jsem ji vysvětlila že je mi to nepříjemné (kvůli těhotenství). V té době jsem ji už taky kojila jen na uspání.
Bude to dobré, ale nesmíš ustoupit, měl by v tom zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
21.10.21 22:24

Určitě nejsi špatná matka, ba naopak si vydržela dlouho. Já jsem malou kojila do 2 let a 2 měsíců a v té době už jsem čekala druhé dítě a nechtěla jsem kojit dvě na ráz :-). Všichni mi říkali jak to obrečí, že budou scény apod. A ono to bylo naprosto v pohodě, vysvětlila jsem jí, že mlíčko má bebí a že ho nemůže pít a světe div se žádný křik ani nic podobného. Jen jednu noc se vzbudila tak jsem jí pověděla pohádku a spala dál a od té doby mi prospí celou noc. Důležité je se odhodlat a vydržet a hlavně neustupovat když bude loudit :-). Když přišla druhá dcerka na svět čekala jsem jestli zase nezačne mlíčko loudit a jednou chtěla, tak jsem jí řekla, že je horké a ona má studené v lednici. A od té doby dala pokoj…Neboj se a udělej to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.10.21 22:27

Já jsem kojila dva a půl roku a věř mi, že z odstavení jsem měla větší trauma než dítě. Omezila jsem na kojení jen před spaním a to ještě tak, aby u toho dítě neusínalo a naučilo se usnout samo. Když to klaplo, řekla jsem, že mlíko už není a bylo vyřízeno. Za dva až tři dny už si ani nevzpomělo…

• Citovat
  • Upravit
2548
21.10.21 22:35
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, připadám si hrozně.. Syn má 2a čtvrt roku, kojím jen na uspani a v noci, ale už to pocitově nedávám, kojení mi je nepříjemné, kroutí se mi u toho prsty na nohou… :,(
Ale jak? Vím že to nebude jednoduché nechci mu nijak ublížit :( Tak dlouhou dobu jsem kojila pro jeho psychické dobro, tak to teď nechci zkazit, ale ty nepříjemné pocity už jsou prostě silnější :,(
V muži podporu nemám, ten mi řekl ať si dělám co chci.. a jsem nato tak nějak sama, připadám si jako hrozná matka.

Já se toho taky bála a malá to vzala daleko lépe než já. Jednoho večera jsem jí řekla, že to je poslední kojení, že už je velká holka. Po stopnutí kojení bylo horší ji uspat po obědě, večerní uspávání zvládala bez pláče. Rozhodně nejsi hrozná matka. Přeju hodně štěstí a pevné nervy, ale věřím, že to zvládneš :hug: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
21.10.21 22:37

Určitě mu odstavením neublížíš. Stuj si za tim a on to prijme. Věř sobě i synovi a nemaluj čerta na zeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.21 22:44

Moc děkuji za podporu, to jsem potřebovala asi nejvíc slyšet :srdce: ještě se zeptám, co prsa? Šly jste si pro nějaké léky na zastavení laktace?

• Citovat
  • Upravit
2548
21.10.21 22:46
@Anonymní píše:
Moc děkuji za podporu, to jsem potřebovala asi nejvíc slyšet :srdce: ještě se zeptám, co prsa? Šly jste si pro nějaké léky na zastavení laktace?

Prášky ne, ale pila jsem 14 dnů nějaký čaj, myslím šalvějový? ale jistá si teď úplně nejsem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
21.10.21 22:54

Chystám se na to samé, ale zatím jsem nesebrala odvahu. Kojím před spaním a několikrát v noci a jinak než u prsa neusne..no, budu nám věřit, že to zvládneme a snad opravdu jo. Asi nejvíc se mi zamlouvá to zalepení prsou a že mám bebí, to snad pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.21 23:09
@aanysek píše:
Chystám se na to samé, ale zatím jsem nesebrala odvahu. Kojím před spaním a několikrát v noci a jinak než u prsa neusne..no, budu nám věřit, že to zvládneme a snad opravdu jo. Asi nejvíc se mi zamlouvá to zalepení prsou a že mám bebí, to snad pochopí.

A kolik je diteti? Malej spí, usnul v postýlce bez prsa, ale co budu dělat až se probudí, to vůbec netuším :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31434
21.10.21 23:19

Nehledej komplikovana reseni, na zavislaka nevypada, proste mu rekni, ze mliko doslo a uz nekoj. Ja nejmladsi odstavovala ze dne na den okolo 2r, uz jsem se nejak nastvala, ze je velka. :mrgreen: Pokud budes vnitrne rozhodnuta, dite bude v pohode. Pokud u sebe citis nejake pochyby, tak je citi i dite a muze se Te snazit zmanipulovat. :hug: :hug:

Prasky na laktaci v teto fazi uz netreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31434
21.10.21 23:23
@Anonymní píše:
A kolik je diteti? Malej spí, usnul v postýlce bez prsa, ale co budu dělat až se probudí, to vůbec netuším :nevim:

No, dite si chvili porve a pokud neni fakt zavisle, tak zase usne. Nebo se spokoji s trochou vody a usne. U nas to byla vzdy otazka max tydne (mam 3 deti). Jedine, co se nekonalo, byl nejaky lepsi spanek po odstaveni. V to jsem doufala marne. Nejmladsi se nam temer denne s revem budi jeste ted ve 4.5r. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.10.21 23:48

Takhle to nepujde, kdyz si myslis, ze mu tim ublizujes, jak to udelas atd.

Jeste pockej a odstav az ve chvili, kdy budes na 100% rozhodnuta, ze uz fakt ne.
Porve si chvilku a bude to dobry.
Zadny figle ani leky nejsou potreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí