Jak rozeznat reflux od prdíků?

15
21.10.21 17:21

Jak rozeznat reflux od prdíků?

Ahoj, existuje nějaký způsob, jak rozeznat reflux od prdíků/koliky? Malá se u kojení kroutí a u těch odpoledních během a po nich brečí. Jinak ano, ublinkává, škytá, ale nic extrémního. Zase mi ale přijde, že má tvrdé bříško :nevim:. Jsem už bezradná, nevím na co se mám zaměřit…jestli při bolesti cvicit s nožičkama, což zase zhoršuje reflux… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27265
21.10.21 17:38
@zuzule86 píše:
Ahoj, existuje nějaký způsob, jak rozeznat reflux od prdíků/koliky? Malá se u kojení kroutí a u těch odpoledních během a po nich brečí. Jinak ano, ublinkává, škytá, ale nic extrémního. Zase mi ale přijde, že má tvrdé bříško :nevim:. Jsem už bezradná, nevím na co se mám zaměřit…jestli při bolesti cvicit s nožičkama, což zase zhoršuje reflux… díky

Reflux jde vrchem, prdíky spodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
21.10.21 17:52

Reflux je větší blití. Prdy jsou prdy. To budou spis prdy. Dáváš nějaký kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.21 23:39

Kolik je malé? Reflux by asi víc blinkala.
Já u prvního dítěte měla strach, ze ma prdiky a ona měla hlad. Nevěřila hsem tomu, ale ukázalo se, ze je to tak. Já se bala kojit často, “aby se nepomichalo nove a staré mleko” :zed: Blbost. Pak hsem kojila klidne po 3/4 hodině. A přišel na to oaradoxne manžel, ne já jako matka “nastavena přírodou”. Takže i takováto možnost by to mohla být.
Bříško ma tvrdé i v klidu? Nebo se ti to tak jeví, když pláče. Mohou to být jen pláčem zatate svaly.
Pokzd to jsou ale opravdu prdiky, tak klasicke triky. Ty dieta od problémových potravin, masáže bříška, stlačování nozicek (vygoogli si přesně jak), probiotika v kapkach a v nouzi i rektální trubicka. A hodne chovat, ať se mala cítí v bezpečí. :srdce:
Také je třeba vzít v úvahu, ze potravinovou intoleranci muže mít už takto malé dítě. To zase bylo u segry a její dcera toho ma hafo, na co je alwrgicka, takže segra pak měla hodně přísnou dietu. Ale to už je méně častá varianta.
Prdiky projde skoro každé mimi. Je to neprijemne, ale přejde to.
Držím palce, ať brzy přijdete na duvod pláče a ať je malinke brzy dobre :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.21 23:44

JO a teoreticky muže prdiky zhoršit vigantol. Není to časté, ale kamarádce se to stalo. Je nutné ale případně vigantol nahradit jiným vitamínem D. Nicméně, jak mi vysvětlili v lékárně, vigantol he lék a je tedy kontrolován SÚKLem. Kdežto “přírodní varianty” hsou jen potravinové doplňky, takže ty kontroluje (pokzd vůbec) hospodářská komora či co. Takže tam mohou hladiny vitamínu velmi kolísat. Proto mi doporučili vigantol nevysazovat, pokzd nemám opravdu velmi silné podezření, ze koliky způsobuje prave vigantol.

• Citovat
  • Upravit
15
22.10.21 14:59

Díky všem :kytka:, malé je 8 týdnů. Snažím se rozklíčovat ten pláč po kojení, abych věděla, jak jí pomoct. Reflux malá určitě trochu má, ale přijde mi divné, že by plakala jen odpoledne/k večeru, čekala bych, že žáha pálí pořád. Prdíky ji taky trápí, bereme biogaiu a baby calm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
22.10.21 15:07
@zuzule86 píše:
Díky všem :kytka:, malé je 8 týdnů. Snažím se rozklíčovat ten pláč po kojení, abych věděla, jak jí pomoct. Reflux malá určitě trochu má, ale přijde mi divné, že by plakala jen odpoledne/k večeru, čekala bych, že žáha pálí pořád. Prdíky ji taky trápí, bereme biogaiu a baby calm.

No tak mě malej zvracel právě potom baby calmu. Od začátku jsme dávali espumisan, všechno v pohodě, pak byl výpadek, přešli jsme na baby calm a pořád mi zvracel. Díky bohu za měsíc začali zase vyrábět espumisan a je zase všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová