Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tp určitě ne. Jsou děti, kteří se kojí jednou denně a mlíčko mají.. Také se snažím právě odstavit, právě mu bude 14 měsíců… Už jsem z toho nějaká vyšťavená. Ale já bych chtěla klidně úplně a klidně už to nahradím sunarem. On jinak totiž moc nejí ![]()
Ze zkušenosti je nejtěžší zrušit noční kojení. Ale da se to, jen je potreba opravdu vydrzet a do tri dnu je klid. Přes den se da dite zabavit, odvézt pozornost a nabizet jidlo. Taky po odstaveni deti začnou lépe jíst.
Už x měsíců kojím jednou denně na uspání, některé dny i vynechám a mléko je furt. A to mám dítě o dost starší než ty, ale mně to nevadí. Vadilo mi to od určitého věku na veřejnosti, tak to jsem utnula, normálně jsem to dítěti oznámila, párkrát důrazně odmítla a šlo to.
Me by zajimalo jak jsme to dokazali ze se mi ztratilo z leveho prsa… ona totiz pije jen z jednoho 🙈 😅 a z levyho si nechtela moc brat tak jsem ji ho nedavala a samo se ztratilo bez nejakeho bolestneho nalivani
tak dokaze nekdo poradit jak to zabrzdit aniz bych do sebe musela cpat prasky na zastaveni laktace?? ![]()
@ugluk tak pres den taky nemame problem.. takze prso jen proste na uspani… kolik je tvemu ditku?
Musela sem odstavit první dítě v roce a půl z důvodu hospitalizace. Ne postupně, prostě hned dá se říct. Večer ukládal taťka a kdyžtak aj vstal. Přes den sem říkala, že mléko už nemám ( ale nepřelepovala sem ani nevázala apod. ) Bylo to cca za 2 - 3 noci úplně v klidu ![]()
Dva a půl. A jinak laktaci, dokud kojíš, byť jen občasně, budeš zastavovat blbě. Až kojit přestaneš úplně, utlumí se to zcela, ale může to trvat týdny i měsíce, ale nalévat už by se prsa neměla. První dítě se kojilo cca do roka a půl, pak už nechtělo a prsa to zvládla na pohodu.
@ugluk no tim ze uz ji ho nedavam pres den tak vecer jsem ho mela jako sutr tezky a trosku pobolivalo takovou pnouci bolesti takze se nalejva porad… me rikala dr ze stahovat se ma aby se nehybaly s nemeli tendenci se nalivat… tak ja nevim jak to zastavit ![]()
Odstříkávat do úlevy (víc ne!) a ona se časem produkce přizpůsobí poptávce.
Ahojky holky snazila jsem se ve 14 mes odstavit dceru od kojeni..v te dobe to nesla hodne spatne brecela a porad se sapala po prsu… zrejme na to nebyla pripravena
ted je nam 18 mes a zkusili jsme druhy pokus ono to nebylo kojeni jako kojeni ale spis ze me mela dudlika prisla si pro prso nekolikrat za den
i pres slovo Ne se zacala vztekat takze nez poslouchat vztekani vyhovela jsem ji… uz jsem toho vstavani v noci k ni aby si zadudlala mela opravdu dost.. A vcera nastal nas den D
vecer sem ji dala pred spanim prso napila se a pred ni jsem bradavku prelepila s tim ze sem rekla ze mlicko neni ze je velka holka… zahadnym zpusobem vecer sla spinkat mazlila jsem ji hladila a usla uplne v klidu… v noci teda brecela tak jsem ji prso dala… rano opet byla bez prsa dopoledni uspavani zvladla taky skvele celej den si na prso nevzpomela pripominam ze prsa mam stazena obinadlem
ale ted k veci chtela bych znat vas nazor myslite ze pokud uplne upustime denniho,,kojeni" a zustaneme zatim max pri nocnim je sance ze se prestane mlicko tvorit a ztrati se? chtela bych odbourat i to nocni kojeni