Miminko tlačí zoubkem při kojení

2050
17.10.21 19:16

Miminko tlačí zoubkem při kojení

Zdravím,
od včerejška mám drobný problém při kojení - třeba má někdo podobnou zkušenost a nebo je tu nějaká LP.

Dceři bude 11m, má už delší dobu 4 zuby (jedničky) a už 2 týdny jsou na cestě horní dvojky (aktuálně ji to nebolí, nezlobí), s kojením nikdy větší problém nebyl. Od včera se opakovaně bolestivě přisála na pravé prso. Ne že by kousla, ale při klasickém přicucnutí a sání mě tlačí jednou horní jedničkou - bolí to a už to tam mám odřené jakoby. Dělá to jen na jednom prsu (na tom co mám větší), na druhém je to ok. Polohu a tak jsmd nijak nezměnily, saje tak nepříjemně i když už usíná :(

Máte nějaké zkušenosti? Rady? DÍKY předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
164
17.10.21 19:34

A sakra, já měla štěstí, že ze začátku dělal můj syn to samé co tobě a pak naštěstí přestal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
17.10.21 19:47

Doporucuji purelan a mazat co nejcasteji a ono si to sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
17.10.21 19:51

A to prisani má dobre? Takhle na začátku u těch prvních zoubku je důležitý fakt aby hodně otevirala pusu, co nejvíc do široka :)
Klidně bych zkusila říct au, takhle to bolí, vzít prso a zkusit znovu přiložit, trochu třeba změnit úhel, polohu u toho jednoho prsa a fakt dávat pozor na tu poradne otevřenou pusu. Snad to brzy povoli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.10.21 19:39

Jakmile to boli, odpojit a znovu.
Muze pomoct zmenit polohu, uhel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
18.10.21 21:07

Snazim se to prisati hlidat a korigovat (nejhur v noci) a mazat a tak. Je to dneska lepsi - diky za vase rady :) Snad to byla jen nejaka odchylka od normalu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.21 23:12

Co zkusit kojící kloboučky? Koupíš za pár korun v lékárně, já je používala od začátku kojení, žádný problém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová