Odstavila se a nepije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odstavila se a nepije
Ahoj
vím, že takových diskuzí už tu bylo hodně, ale nikde jsem nenašla podobný případ jako u nás. ![]()
Má téměř roční dcera se odstavila od kojení. To by v tomto věku nebylo až tak neobvyklé, kdyby pila jiné tekutiny.
Od 8 měsíce ji nabízíme čajík, vodu… z různých lahviček a stejně všechno zytečně. Umí pít z Avent lahvičky, ale když nasaje cokoliv z ní, tak to plive. ![]()
Nechávám jí lahvičku volně k dispozici a vždy si ji s chutí vezme. Vše vysaje, ale vše taky vyplivne. ![]()
Dávám jí tekutiny i lžičkou, nebo injekční stříkačkou, ale stejně vše vyplivne.
Dokud byla kojená, brala jsem to, že má tekutin dost, ale teď když se odstavila už mám obavy, jak do ní aspoň trošku pití dostat.
Ředím hodně příkrmy, ale i tak jestli z toho dostane max. 100ml za den?
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malá se teda kojí, ale dlouho nechtěla pít, nebo jen tak ochutnávala.. Zkoušela jsi jí dát brčko? Normální hrníček?
Jablečnou šťávičku nebo ředěný džusy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabriela82
Brčko jsem ještě nezkoušela, ale říkám si, že když umí pít z lahvičky Avent, tak to druhem hrníčku asi nebude. ![]()
Nabízela jsem i dost naředěné džusíky, nebo rozvařené jablíčko (chutná jako jablečný džus). Doktorka říkala, že až se odstaví, začne pít, ale skutek utek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já utratila za hrníčky a pítka majlant.. Nakonec se nejlíp napije z obyč. láhve s brčkem za 80,– z DM nebo z láhve od Kubíka Waterrr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabriela82
Láhev od Kubíka jsem taky zkoušela. Naučila se to celkem rychle.
Potíž je v tom, že opět všechen obsah jak nasála, tak vyplivla. ![]()
Z mého hrnečku ji to taky baví se stejným efektem.
Připadá mi, že celý den jen nabízím pití a následně převlíkám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkusila jsi ji dat UM nebo kravske mleko? Treba nemuze prijit na chut tem stavickam a vode…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo zkus zeleninove dzusy, kdyz ti ji prikrmy hodne redene… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas zabralo jedine brcko..pit umela ze vseho…ale aby neco i vypila tak jedine brcko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzes zkusit i jogurtova mlicka…ruzna ochucena mlicka…treba se na neco chytne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhorozený vypil ráno a večer UM dohromady cca 400ml, k tomu přes den tak 50ml něčeho a pokud vypil víc, tak o tom vypil míň mlíka večer
Nakonec se rozpil až v 15m, z ničeho nic. Já jsem rezignovala a nabízela pak už to samé, co nejstaršímu, vodu s šťávou.
Jinak pokud jsi nezkoušela, tak bych dávala neředěné - pořád lepší sladký pití jak žádný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisovka51
Zkoušela jsem UM i své odstříkané mlíko a nic. Taky to letělo ven. Myslím, že mlíko do ní žádné nedostanu.
Na to kravské ještě nemám odvahu. ![]()
Zkoušela jsem i mrkvovou šťávu. A co myslíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM vypije?
U nas je to s ostatnimi tekutinami uplne to same… Malemu je 19 mesicu. Nechce ani vodu, ani caj, stavy nic. Mel obdobi, kdy se trochu napil, ale vetsinou nepije krome UM fakt nic.
Taky vsechno plive. Napije se - vyplivne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikitaa
Myslíš, že o musí být ta speciální lahvička s tím brčkem, nebo by stačilo zkusit obyč brčko do hrníčku? Nechtěla bych si doma zakládat obchůdek s hrníčky a pítky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys 450 ml za den to by byl u nás velký úspěch. ![]()
Když ta naše princezna nechce ani to UM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem resila to same co ty, male je 10 mesicu a krome prsa nechtela vubec nic, poslednich 14 dni se to z niceho nic zmenilo-zacala pit UM i caje, stavicky-normalne z lahvicky MAM (aventku a lovi nechce), no a kdyz jsem se na to ptala doktorky, tak mi rekla, ze deti nejsou blbe a kdyby jim tekutiny chybely, tak si vezme.(To jsem se ptala asi tak v 8 mesicich, kdy porad byla s tekutinama jen na kojeni a prislo mi to malo)Tak jsem to prestala resit, nabizela jsem porad stejne a fakt si to zacala brat az ted.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit