Nechce příkrmy, u mléka řve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nechce příkrmy, u mléka řve
Zdravím, mám 9-měsíční holčičku a máme potíže s papáním. Jí 5× denně, ráno mezi 5-6.h. mléko (mateřské, odstříkané, neumí pít z prsu), 8:30-45 dostane jablko, sní max 60 ml + mléko, 12:15 zelenina + posl.dva dny i maso - sní max. 100 ml (a to je málokdy) + mléko, 15:30 mléko a 19:10 mléko. Za celý den je to 800-900 mléka + příkrmy, má cca 9 kg. Problémem je, že u jídla většinou řve, ráno, kdy se sama vzbudí a pláče, chce jíst, tak je pití ok, jinak je to vesměs boj, chvíli pije, pak řve, zpívám a zkouším vše možné, abych dostala lahev do pusy, za chvíli se uklidní, trochu vypije a znovu. Je to třeba i 5× než mléko vypije. Po jablku a zelenině ji nenutím vypít vše, ale snažím se, aby alespoň těch 100 ml měla. Odpoledne a večer se snažím ji přimět, aby vypila všechno mléko. Co s tím? Je to růstem? Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mléko, mléko. Samé mléko. Je jí 9 měsíců, už by klidně mohla začít kousky - chlebík, rohlík se žervé třeba na snídani, k tomu mléko jako doplněk, svačina - jogurt s ovoc. výživou třeba, nebo namačkané ovoce s pičškotem, mléko, oběd - masozelenina s přílohou!,svačina třeba jogurt s banánem, výživou apod, večeře kaše. Mléko spíš jako doplněk, cca 0,5 l /denně. Zkus začít měnit jídelníček, třeba by chtěla něco jiného, tak se vzteká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Mléko, mléko. Samé mléko. Je jí 9 měsíců, už by klidně mohla začít kousky - chlebík, rohlík se žervé třeba na snídani, k tomu mléko jako doplněk, svačina - jogurt s ovoc. výživou třeba, nebo namačkané ovoce s pičškotem, mléko, oběd - masozelenina s přílohou!,svačina třeba jogurt s banánem, výživou apod, večeře kaše. Mléko spíš jako doplněk, cca 0,5 l /denně. Zkus začít měnit jídelníček, třeba by chtěla něco jiného, tak se vzteká.
zmen jídelníček, samé mléko a mlíko. zařad tam kousky chleba s lučinou, namačkané ovoce, a mlíko jen 3× denně mh
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestala bych doplňovat mlékem, to bych dala až potom, co začne jevit známky hladu, když toho příkrmu sní málo. A jinak bych nabízela takové jídlo, které si může vzít do ruky a žižlat. Klidně jen vařenou bramboru, mrkev, kus brokolice… A křupky, rohlík, nějaké měkčí ovoce.
Stejně tak bych vrazila flašku do rukou a dělej si s tím, co uznáš za vhodné. Tímhle stylem podle mě vytváříš kolem jídla opar hrozné důležitosti a budete se s tím hrdlovat ještě za několik let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si to samé co @berry4 . Toho mléka je tam strašně moc. Pokud sní jen malé dávky jídla na lžičku, krm ji častěji. Může dostat půlku banánu do ruky, jablíčko do misky, piškoty, křupky, rohlík.. Ke snídani chleba na kostičky..
Náš má 9,5m a jí teda dobře lžičkou, ale stejně přes den pořád něco žvejká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzteká se teď posledních pár dní a příkrmy nechce, ať jí dám cokoliv. Dr mi řekla, že dokud nebude jíst pořádně zeleninu, tedy plnou dávku, nemám nic dalšího přidávat. Když jsem jí říkala, že jí tak málo zeleniny, řekla mi, že v tom mám pokračovat, že na to sama časem přijde a začne jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona nemá problém papat lžičkou, ze začátku papá, ale po určitém množství cca 70 ml nechce. Pokud jí nedám jídlo sama, nepřihlásí se o něj, jen to ráno. Některou noc minulý týden se vzbudila v 1.h. v noci a chtěla mléko, pak nejedla až do 8:30 a vůbec jí to nevadilo. Nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzajda123 píše:
Ona nemá problém papat lžičkou, ze začátku papá, ale po určitém množství cca 70 ml nechce. Pokud jí nedám jídlo sama, nepřihlásí se o něj, jen to ráno. Některou noc minulý týden se vzbudila v 1.h. v noci a chtěla mléko, pak nejedla až do 8:30 a vůbec jí to nevadilo. Nechtěla.
nemyslím si, co je pravda, co řekla doktorka mh, každýmu dítěti nejede zelenina
a někomu vůbec skleničková a někomu zase dělaná enchutná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To má to jablko denně? Zkusila bych změnit, mně syn teď jablka prská, tak střídám s výživami a tu a tam banán (syna staví, tak ho dávám málo).
V 9 měsících jsem dávala i jogurty a tu a tam pečivo nebo kaši. Syn v dané době zbožňoval mléčné koktejly (rozmixovat banán s mlíkem).
Od začátku jsem nechávala příkrmy zapít vodou/čajem. 100 ml mlíka mi po jídle přijde dost
To by nechtěl ani syn a to je pěkný jedlík.
Pokud nechce jíst, tak bych jí nenutila, váhu má pěknou. Klidně jí můžou růst zuby a to děti jedí méně.
- Citovat
- Upravit
Nemá denně jablko, střídám i jiné ovoce, ale jablka sní nejvíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzajda123 A co při tom krmení dělá? Má něco v rukou? Jindru to taky děsně nebaví, když zažene největší hlad. A prudí a nejí, dokud mu nezaměstnám ruce. Takže dostane lžičku, omyvatelnou hračku nebo ho nechám hrabat se v misce a on si při hraní ani nevšimne, že jí. Akorát mu občas musím předmět vyndat z pusy, abych mu tam šoupla jídlo.
Jeden čas mi bojkotoval všechny osvědčené postupy, tak jsem prostě k jídlu pustila na noťasu ve smyčce Gangnam style, a to on je vždycky štronzo, takže byl najedenej natotata
Anebo Matýska a Jáju, to taky miluje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzajda123 to je hloupost. Kterému dítěti chutná samotná mrkvev, nebo něco jiného? Skoro žádnému. Já to musela ze začátku šidit - kouskem másla najemnit, nebo trochou UM, aby ta zelenina měla blíž k tomu, co je dětskému jazýčku blízké. A vcelku brzo jsem přidala bramboru, rýži, k mrkvi kousek brokolice, nebo květáku, pak už i kousek masa a jelo to raketovou rychlostí.
Není důvod cpát do dítěte jen zeleninu, když ji odmítá ![]()
Navíc ta se dá nakrásně zakomponovat do všeho, chce to jen nápady a nebát se experimentovat.
Jak psaly holky, do ruky kousek rohlíku, sušenky, klidně i tu brokolici, květák (vařené),broskvičku, napůlené hrozno, banán, a taky flašku s čajem, vodou, nepíšeš, že by pila něco jiného než mléko, věk už na to má a je načase jí cvičit i úchop a naučit se pomalu obsluhovat sama. Ono to i dítě vnímá jinak, když má možnost si to zkusit samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak pro srovnání náš jídelníček v 9-10m:
7:00 210 UM
9:30-10:00 choceňský jogurt nebo přesnídávka
13:00 masozelenina
16:30 banán nebo jogurt nebo chleba s máslem/lučinou - podle toho co měl dopoledne
19:00 210 UM
EDIT: A v podstatě neustále má k dispozici něco dalšího ke žmoulání, to už jsem psala ![]()
Příspěvek upraven 20.03.13 v 20:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zastáncem toho, že ještě žádné dítě, které mělo k dispozici jídlo a pití, hlady neumřelo.
To, že dostala mlíko v 1 ráno a pak v 8:30 a vůbec jí to nevadilo, no bodejť, proč by jí to mělo vadit, spíš už bych nedávala mlíko v noci, v noci se spí.
Nechala bych ji trochu být, ona během pár dnů hlady neumře, tímhle si akorát zadláváš do budoucna na problém, protože dítě brzo pochopí, jak moc ti záleží na tom, aby jedlo a bude to mít na tebe jako páku.
Normálně bych dál zaváděla další chutě, zkusila jogurt, dávala dávky jen takové, které sní a nedocpávala jí mlíkem. Já jsem děti nutila do jídla maximálně tak večer, když nesnědli lautr nic, protože jsem nehodlala o půlnoci řešit, že mají hlad, jinak jim pořeju, ať si trhnou a vypouštím do volného prostoru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit