Ublinkávání po každém UM

37
21.3.13 10:31

Ublinkávání po každém UM

Ahoj holky, jsem už zoufalá. Potřebuju poradit, protože nevím, zda je to normální nebo s tím už jít k dr. Náš malej 7,5 měsíce pořád ublinkává. Od narození je na UM, na začátku Hipp, pak mu přestal chutnat, tak Sunar, po tom měl zácpu jak blázen, tak Hami. Stěží to do něj dostanu 2× denně, ale i tak mě to pořád ublinkává. Ne, že by blil jak šakal, to ne, ale prostě to vypije a pak třeba během hodiny i třikrát ublinkne. Nevím, zda je problém v tom, že je to divočák, že nevydrží po jídle ležet v klidu, ale okamžitě se překulí na pupek a dělá voloviny. Nevypadá, že by to jemu nějak vadilo, ale ten smrádek z toho je děsnej :-D Zkusily jsme snad všechny mléka, ale po každém to je stejné, i když mu to zahustím Nutritonem nebo troškou nemléčné rýžové kaše. Dost ublinkává i když jsem mu dala třeba mlíčko s kaší od Nestlé nebo jiné značky nebo když spapká ovocnou přesnidávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
21.3.13 10:34

Ješta nemá dost vyvinutou záklopku, je to normální. Pokud ti vyloženě nehází šavle tak se to časem a příkrmy spraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.13 10:34

Moje dite bylo taky blici…pokoj byl az tak po roce…kdyz prestala uplne pit mliko..naraz ho nechtela ani videt a byl klid..taky sem decko mohla koupat dvakrat denne a porad prat…ale preslo to!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
21.3.13 10:41

Je to asi tím jak je akční. Starší dcera byla ležák :mrgreen: i dnes si moc prdku nenamáhá :mrgreen: a převlíkala jsem jí jen pro pocit, že je malá a měla bych. Kamarádka mi říkala tobě vydrží Verča v jednom oblečení celej den? Ta mladší bleje pořád je samá ruka noha cvičí v rytme a točí se na boky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
21.3.13 11:20

Poradila bych se s Dr, třeba tě pošle na ultrazvuk ohledně refluxu. Většinou se ublinkávání časem spraví, nebo aspoň minimalizuje, a to zpevněním břišní stěny. POkud děti opravdu hodně ublinkávájí třeba i v roce, řešením je operace..
Naše malá (5m) ublinkávala hoodně, Nutriton také nepomáhal, přesto jsme zahušťovali, postupně ubírali, a teď už nezahušťujeme vůbec a je to ok. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
358
21.3.13 11:29

Synovi bude 15m a ještě tak jednou za týden něco uplivne. Od narození blil jak šakal, do 9m byl kojený a pak Beba. Blinkal po všem, po mlíku i po příkrmech. Třeba jogurt jsem mu mohla dávat až skoro v 11m… Kamarádky syn byl to samé. S Dr jsme to řešili několikrát, ale je vše OK. Některým dětem se to blinkání prostě po příkrmech nespraví a zahušťování nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.3.13 11:45

Zdravím mám 4 měsíční holčičku od začátku také na UM a taky ublinkává. Bylo mi řečeno že děti na UM u nich je to normální. Jen nám docela přibívá Mám obavy že nás doktorka nepochválí 1.4.bude mít 5 měsíců a už ted váží 7.5kg. Davála jsm ji HIPP, přešly jsme na sunar. V noci nespí jí 2× za noc jinak celý den tak po 4 hodinách. poradíte mi někdo. jestli je to normální. Nemužu oddálit jídlo začne se vztekat. A když ji dám mín tak taky. Kolegině z práce mi radily ji dát celou flašku at vypije co vypije až bude mít dost tak přestane. Ale ona vypije celou flašku a za 4h chce zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.3.13 12:14

A zkoušeli jste dát nutrilon RA? my máme stejný problém a po tomhle mlíčku je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.9.13 20:01

Ahojte holky potřebuji poradit mám 7 měsíční holčičku od 2 měsíců je na UM Sunar.Od narození nikdy neblinkala.Od 6 měsíce jsme přešli na Sunar 2 a od té doby ublinkává je pravda že se hodně přetáčí atd… ale jsem z toho zoufalá nemůže to být z mléka? :nevim: děkuji za rady a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
13.9.13 20:11

Ahoj, my jsme to měli to samé, ale tak od 4 měsíce. A čím víc jedla tuhou stravu nebo jakoukoliv jinou než mléka, tak to postupně přecházelo a teď v 10 měsících skoro neblinká:) A to sebou šije víc a víc, ale mlíko má jen ráno a před spaním:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.9.13 21:11

Děkuji za odpověd malá už pěkně baští jaký jste měli režim v 7 měsících? myslím příkrmy? malá je od ukončeného 5 měsíce na příkrmech tak jestli něco nedělám špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
13.9.13 21:17

No já abych řekla pravdu, tak malá je na příkrmech od 5 měsíců, ale tak do 7 nesnědla víc jak 3 lžičky. Pak jako když utne a najednou se rozjedla, že jsme během měsíce zavedli odpoledne svačinku a další měsíc i dopolední. A tak je to u nás doteď:) Chuť by byla, ale ulehčuju si to a dávám mlíko na večeři i na snídani:) Zatím jí to stačí a hlavně nevím co bych jí dávala, protože kaši nechce a chleba sní malinko, protože ještě nemá zuby :roll: :mrgreen:
Určitě děláš věci, dobře, mě přijde, že to občas některé maminky až moc řeší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
13.9.13 21:21

@aaalenaaa tak syn trpel na reflux, taky nemel vyvinutou zaklopku, ale strasne spatne to snasel. Ublinkaval i treba hodinu po jidle a nekolikrat. Vubec nemohl spat, skoncili jsme v nemocnici a dali nam prasky. Jsme v Holandsku, myslim, ze v CR se s tim nic nedela, ale u nej opravdu nic nepomahalo. Dcera to mela taky, ale ta to tak spatne nesnasela a pribirala, tam jsme to moc neresili.
Od ukonceneho 5 mesice prikrmy urcite muzes, na rezim si nevzpominam, ale krome mleka asi nejaka ovocna, nebo zeleninova presnidavka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
14.9.13 22:40

Tak dvojčátka mi blinkala furt asi i že jsou nedonošené, jeden klučíček už skoro neblindí a to i když je hodně na břichu a druhý si blikne i dvě hodiny po jídle a to i po příkrmu, ale je to teď každý týden lepší.

Myslím, že u tvého mimča to bude hlavně tím přetáčením na bříško :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
11.8.14 14:30

Ahoj holky snad mi nekdo poradi..mala mi uz asi dva tydny ublinkava a malo papa.od dvou mesicu je na um nutrilon.ted je ji 4,5 mesicu. normalne ted jedla 150ml vody +nutrilon tak po trech hodinach a ted sni tak 40ml nebo max 100ml po tech trech hod a pak jeste ublinkne. chtela bych zkusit ten nutrilon ra ale nevim jak to udelat abych to do ni dostala.mala ale nevypada, ze by ji neco trapilo a vaha taky neklesa. hodne ted chce sedet takze ji mam porad na kline. nemuze si nejak mackat brisko? ale ublinkava i v klidu v leze na zadech i na brise..i po delsi dobe po jidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí