Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, nebyl jste prosím někdo na odstranění krčních mandlí tzv. koblací - plazmou? Našla jsem tu diskuze pouze o nosní mandli. Mně jde ale o ty krční mandle, je to prý placené, ale nehrozí tolik to krvácení, je to snad i v lokální anestezii… Děkuji případně
![]()
Ahoj, koukám, že nikdo neodpověděl, tak to asi moc lidí za sebou nemá. Asi na to fakt půjdu, i když to bude asi drahé. Kdyby někdo přece jen zkušenosti, určitě napište ![]()
@Stensa píše:
Taky hledám informace.Nakonec jsi na to šla?
Ahoj, jdu sem až po několika měsících koukám… Šla jsem na odstranění mandlí, bohužel neposkytovali tuto metodu, takže klasickou. Jako bolelo to, nejvíc až doma nějaký ten 7.-8.den, pak už lepší. Asi 13.den teda myslím poprvé noc, kdy se dalo vyspat bez buzení bolestí, a pak už jen lepší a lepší. Po měsíci jsem už byla zcela zahojená
jako od té doby teda v tomto směru klid. Záleží ale na organismu samozřejmě, někomu to pomůže, někdo si to moc nechválí, asi se to moc nedá takhle říci. Já jsem teda ráda, že to mám za sebou ![]()
Ahoj, já jdu na to v pátek do Kladna. Stojí to 9000,– nástup ve čtvrtek a propustit by mě měli v pondělí. V Plzni na soukromé klinice to stojí podle rozsahu 20-30tis. a domů jdete hodinu po narkóze. V Kladně si platíte pouze sondu. Krvácení by tam být nemělo, dělá se to studenou metodou a nemělo by to být tak bolestivé. Je to v celkové anestezii. Tak uvidím, nervy už pracují. ![]()
@Jirin75 píše:
Ahoj, já jdu na to v pátek do Kladna. Stojí to 9000,– nástup ve čtvrtek a propustit by mě měli v pondělí. V Plzni na soukromé klinice to stojí podle rozsahu 20-30tis. a domů jdete hodinu po narkóze. V Kladně si platíte pouze sondu. Krvácení by tam být nemělo, dělá se to studenou metodou a nemělo by to být tak bolestivé. Je to v celkové anestezii. Tak uvidím, nervy už pracují.
Tak to je levné! Mně taky říkali cca 15 tisíc…
Nakonec že už to nenabízejí a šla jsem klasicky. Tak dejte vědět, jestli to mělo třeba lehčí průběh hojení
Hlavně, ať to máte brzy zahojené ![]()
@Jirin75 píše:
Ahoj, já jdu na to v pátek do Kladna. Stojí to 9000,– nástup ve čtvrtek a propustit by mě měli v pondělí. V Plzni na soukromé klinice to stojí podle rozsahu 20-30tis. a domů jdete hodinu po narkóze. V Kladně si platíte pouze sondu. Krvácení by tam být nemělo, dělá se to studenou metodou a nemělo by to být tak bolestivé. Je to v celkové anestezii. Tak uvidím, nervy už pracují.
Ahoj, můžu se zeptat jak to dopadlo? A jestli můžu se zeptat proč jste je (ji) nechala odstranit?
Mě se tam už rok dělaji čepy, na jedné tedy, neboli to ale neustále nepříjemný pocit v ústech,, a dělají se mi tam i cysty, i na jazyku..
Odstranění se bojím, a nevím právě jakou metodou.
Budu moc ráda za Vaši odpověď ![]()
@Jirin75 už to máte za sebou? Jak dlouho trvala hospitalizace? Jak to bylo poté? Pomohlo vám to?
Vnouček byl na zákroku nosních mandlí, pročistili mu i ouška na doporučení ORL, dostal antibiotika, jje bez teplot. Musí hodně ale smrkat, aby zbytek hlenu šel ven, nejde mu to tak nám doporučili odsávat, ale pláče že mu praská v oušku. ma taky někdo zkušenosti.
Vracím se po čase k tématu, zda se někdo najde, kdo má za sebou krční mandle plazmou. V Kladně po tel mi říkal doktor, že to dělají hlavně u nosních mandlí dětí, ale že ty krční s tím až tak nedělají, že se ta sonda ucpe, když je moc toho materiálu, že je to tak na tu nosní.
Pak jsem mluvila s ORL na Vinohradech, tam to mají v nabídce a že prý to dělají za 8900,–, v Plzni to stojí cca 25 tis. a i jsem se od svého známého krčaře dověděla, že to po někom i opravoval, protože tam něco zůstalo. Tak taky sháním info, kdybyste na tom někdo byli, sem s ním.
@silov děkuji za příspěvek 👍
To je taky moje téma bohužel 😕
Ještě dělají laserem v Modřanech, aspoň to mají na stránkách. Ale mě kdysi doktor z Modřan říkal ze hodne lidi se pak stěžují ze to je ještě horší po tom odstranění
Ale mě tak štvou ty krční kameny už
jeste navíc se mi tam udělala velká cysta, asi..
Jenže teď jsem 3 týdny po porodu a na nějakou operaci jen tak brzy se nedostanu..
Dík, no laser je něco jiného než plazma. Horké techniky na to prý dobré nejsou, já měla zato, že v Modřanech jen zmenšují tím laserem mandle u dětí
No mně už nic jiného nezbývá, mám je už úplně děravé a opakující se angíny, bacily vesele přecházejí tu do nosohltanu, tu do ucha, věčná ATB, imunolog nepomohl. Známý mi říkal, imunologií to jenom zdržuješ, měl pravdu, už mohly být venku. Já bych to měla dokola, jen doufám, že se s tím odstraní neduhy a tělo zase bude líp fungovat. Jako ne že bych se těšila, ale neustálý zánět v těle asi moc dobrý nebude. A už mi teď tak natekly, že už mi vadí i ta velikost a začínají potíže s dýcháním nosem v noci… no moribundus.
@silov Je to opruz 😕 a není dobrý určitě pro tělo ten zánět.
Přeji Vám se toho zbavit nadobro, a dejte vědět jak to případně proběhlo ![]()
Tak jsem trochu o něco chytřejší, byla jsem se optat přímo na těch Vinohradech a bylo mi sděleno, že plazmou se mandle obvykle jen zmenšují, pokud je tam indikace jen z té velikosti. Pokud je v mandlích chronický zánět, berou se celé, aby v těch zbytcích zánět nezůstal. A taky se posílají na histologii a odsátím sondou už by nebylo co poslat.
Dobrý den, nemá někdo aktuální zkušenost se zmenšením krčních mandlí plazmovou koblací v Thomayerově nemocnici? Nebo i jinde? Moc děkuji.