Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jako máte osvědčené léčivky? V jaké formě?
Za mě určitě ostropestřec semena na játra, štětka soukenická tinktura na boreliozu, tymiánová mast na nachlazení ![]()
Islandský lišejník čaj na dráždivý bolavý kašel.
Mátový čaj na podrážděný žaludek.
@lištička_z_prahy Jako že svaříš sušenou majoranku? Pomáhá to na křeče?
Jinak já mám vyzkoušený cibulový čaj na kašel, pak bezový a lipový na zpocení se. A meduňku na zklidnění nervů a lepší spánek.
Já sušený borůvky na průjem, popenec na detoxikaci jater, podbel na kašel, bříza na očistu organismu. Ještě mám ráda čaje z listů jahod, malin, boruvek, ostruzin s medem a citronem.
@TerezkaW Někdo dělá klasický čaj, že vodou z konvice zaleješ sušenou majoránku, necháš chvíli vylouhovat, vyndáš majoránku. Zhruba lžíci na hrneček.
Já nemám konvici, tak uvařím vodu na sporáku, vhodím majoránku, za malou chviličku vypnu sporák, nechám chvíli stát, přecedím a popíjím. Většinou se mi výrazně uleví už po prvním hrnku, dokonce to i hezky, bramborákově, voní ![]()
Na křeče mi to dost pomáhá, kéž by mi to poradil někdo už dávno, nemusela jsem se roky trápit. Za poslední rok jsem prášek na bolest použila ani ne dvakrát, dříve skoro každou menstruaci první dny koňské dávky panadolu.