Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A kde máš jistotu, že ti prodlouží smlouvu? Nebo si myslíš, že si budou myslet, žes to už vzdala a že zase nebudeš podstupovat další IVF?
@mamina2017 píše:
A kde máš jistotu, že ti prodlouží smlouvu? Nebo si myslíš, že si budou myslet, žes to už vzdala a že zase nebudeš podstupovat další IVF?
To nemám, sice už mi párkrát řekli, že mi ji prodlouží, ale pořád si nejsem jistá. Každopádně je tam ale větší šance, než když bych jim v únoru řekla, že jdu na druhý pokus a ať mi dají novou smlouvu. Zase v naší situaci nechci ještě ke všemu hledat novou práci. Je to těžké rozhodování, ale asi nechám tělo trochu odpočinout a uvidím jak se vše vyvine, asi to tak má být, máme si asi ještě užít jeden druhého a doufám, že pak už to mimi konečně snad příjde ![]()
@karkarka v car kam chodím to opravdu jde. Nečekalo se na schválení - začalo se a když prošlo schválení OK, když ne, tak si platila sama. Ale s tím si musela souhlasit. Nebylo to tak, ze by z tebe tahali peníze.
@Anonymní píše:
@karkarka v car kam chodím to opravdu jde. Nečekalo se na schválení - začalo se a když prošlo schválení OK, když ne, tak si platila sama. Ale s tím si musela souhlasit. Nebylo to tak, ze by z tebe tahali peníze.
Tak bych nejspíš car změnila. Očividně jim nejde o zdraví pacientky, ale jen o penize.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, za jak dlouho po prvním IVF jste podstoupily druhé? My to měli složitější v tom, že stimulace byla v listopadu, transfer měl být teď v prosinci, ale nakonec k transferu vůbec nedošlo a musíme na druhé IVF. Nabídli mi hned únor, což jsem odmítla z pracovních důvodů a taky proto, že jsem za poslední rok do sebe dostala hormonů víc než dost, brala jsem celý rok Utrogestan několik dní v cyklu a pak to IVF + předtím oddalování menstruace Norethisteronem, takže těch hormonů bylo opravdu hodně a já mám z hormonů všeobecně strach. Pokud nechci přijít o práci, příchází pro mě další IVF v úvahu nejdříve v dubnu, s tím že za půl roku mi už bude 32 a bojím se to odkládat kvůli věku, myslíte, že v tomhle věku už každý měsíc hraje roli a plodnost se snižuje s každým měsícem? Vím, že děti přirozeně mají i ženy po 40tce, ale už asi začínám stresovat a řešit úplně všechno. Riskly byste to a IVF odložily nebo byste riskly, že přijdete o práci a podstoupily druhý pokus, co nejdříve? Nebo byste tělo nechaly odpočinout od hormonů a počkaly? Vím, že v tomhle mi nikdo neporadí, spíš by mě zajímal názor ostatních, abych mi pomohl si to nějak sama srovnat v hlavě, děkuji za rady. Prosím o anonym, chodí tady známí, kteří neví, že podstupujeme IVF.
Hlavne by se melo zjistit proc se to nepovedlo, v mezicase muze zkusit iui. Me prijde ze zenou dalsi pokus bez rozmyslu. Po neuspesnem ivf mas narok na iminologicke vysetreni. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, za jak dlouho po prvním IVF jste podstoupily druhé? My to měli složitější v tom, že stimulace byla v listopadu, transfer měl být teď v prosinci, ale nakonec k transferu vůbec nedošlo a musíme na druhé IVF. Nabídli mi hned únor, což jsem odmítla z pracovních důvodů a taky proto, že jsem za poslední rok do sebe dostala hormonů víc než dost, brala jsem celý rok Utrogestan několik dní v cyklu a pak to IVF + předtím oddalování menstruace Norethisteronem, takže těch hormonů bylo opravdu hodně a já mám z hormonů všeobecně strach. Pokud nechci přijít o práci, příchází pro mě další IVF v úvahu nejdříve v dubnu, s tím že za půl roku mi už bude 32 a bojím se to odkládat kvůli věku, myslíte, že v tomhle věku už každý měsíc hraje roli a plodnost se snižuje s každým měsícem? Vím, že děti přirozeně mají i ženy po 40tce, ale už asi začínám stresovat a řešit úplně všechno. Riskly byste to a IVF odložily nebo byste riskly, že přijdete o práci a podstoupily druhý pokus, co nejdříve? Nebo byste tělo nechaly odpočinout od hormonů a počkaly? Vím, že v tomhle mi nikdo neporadí, spíš by mě zajímal názor ostatních, abych mi pomohl si to nějak sama srovnat v hlavě, děkuji za rady. Prosím o anonym, chodí tady známí, kteří neví, že podstupujeme IVF.
Dotaz..proč nedošlo k transferu?
@Micky174 @Liška2014 K transferu nedošlo, protože nám ani jedno embryo neprošlo přes PGS:( problém je na straně manžela, i genetička mi tvrdila, že žádný jiný problém, který by to mohl způsobit nevidí, proto si myslím, že mi nic dalšího nenabídli, že doporučili hned další IVF, myslím, že můj doktor říkal, že imunologii dělají až po dvou neúspěšných IVF. Myslíte, že i při tomhle problému bych měla nárok na imunologii už teď? Můžu se zeptat jak to probíhá a jak dlouho se čeká na výsledky?
To je mi lito. Kolik bylo embryi a co je to za problem ze byl takovy odpad? Mozna by se mohlo podarit i prirozene? Ze by to vyselektovala priroda sama? ![]()
@Anonymní píše:
@Micky174 @Liška2014 K transferu nedošlo, protože nám ani jedno embryo neprošlo přes PGS:( problém je na straně manžela, i genetička mi tvrdila, že žádný jiný problém, který by to mohl způsobit nevidí, proto si myslím, že mi nic dalšího nenabídli, že doporučili hned další IVF, myslím, že můj doktor říkal, že imunologii dělají až po dvou neúspěšných IVF. Myslíte, že i při tomhle problému bych měla nárok na imunologii už teď? Můžu se zeptat jak to probíhá a jak dlouho se čeká na výsledky?
Ahoj,
já zatím čekám na 1.IVF, ale imuno i genetiku nám udělali hned. Já nepruchodne vejcovody a PCO. Problém na moji straně. Chodím do Gennetu. Chodila jsem do Pronatalu, ale po první konzultaci chtěli posílat zadost ivf na pojišťovnu. Pouze po naberu krve. Tak to jsem odpískal.
@Micky174 píše:
To je mi lito. Kolik bylo embryi a co je to za problem ze byl takovy odpad? Mozna by se mohlo podarit i prirozene? Ze by to vyselektovala priroda sama?
To právě ne, původně jsem jich měli 9, po PK 3 prý krásné a nakonec takové zklamání:( Přirozeně určitě ne, manžel má azoospermii, příště chceme jít rovnou do dárce ![]()
@Anonymní píše:
To právě ne, původně jsem jich měli 9, po PK 3 prý krásné a nakonec takové zklamání:( Přirozeně určitě ne, manžel má azoospermii, příště chceme jít rovnou do dárce
3 embrya po pk jsou krasny vysledek, skoda ze nebyly v poradku, zvlast pri teto diagnoze. Urcite to priste vyjde. Drzim palce. ![]()
@Micky174 píše:
3 embrya po pk jsou krasny vysledek, skoda ze nebyly v poradku, zvlast pri teto diagnoze. Urcite to priste vyjde. Drzim palce.
Moc děkuji
Jsem z toho zklamana:( Na druhou stranu jsem rada, ze jsem nemusela trikrat na transfer, bez uspechu, snad se to jednou podaří ![]()
@Micky174 @karkarka Holky, to když někdo jde hned bez rozestupu tak neodsuzujte, protože můžou být různé okolnosti - já jsem v prvním IVF nedošla k transferu (měla jsem jen OPU, ale nebylo pak co vkládat) a jelikož jsem snášela stimulaci vcelku dobře, tak jsme se s primářem domluvili, že půjdu hned po tom co vysadím Utrogestan a přijde menstruace, do další stimulace tentokrát krátkého protokolu. Říkal, že když nebyli komplikace, tak je dobré využít toho, že je tělo rozstimulované a jenom prostě v dalším cyklu třeba „osloví“ ta stimulace jinou sortu vajíčka. No a dopadlo to tak, že z tohoto druhého pokusu IVF jsem nyní už ve 14 týdnu.
@Alice 20tiprocentní nikoho neodsuzuju. kazdy ať hazarduje se svým zdravým dle libosti.