Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
asi před třemi měsíci jsem si všimla, že mi na jednom prstu na noze zfialověl nehet. Nevim, kdy se mi to stalo, zda jsem si ho otlačila, praštila, prst mě nijak nebolel. Tmavý ale zůstal po celou dobu a dnes jsem se doma zahákla tím nehtem o deku a koukám, že se mi nehet z jedné strany cca do půlky lůžka odloupává. Nikdy se mi to nestalo, nehet ani prst nijak nehnisá, nebolí. Mám to nechat být? Nebo je potřeba to nějak ošetřit? Slyšela jsem o strháváni nehtu… A poroste mi tam znovu nehet?
Děkuji Vám a pěkné odpoledne!
Odroste, odchlipava se protoze ho vytlačuje nový nehet. Mam to taky tak
@PepiKo Ahoj já si jednou skřípla prst na ruce tmavý celé lůžko pod nehtem. Jelikož jsem si to skřípla tak mě bolel celý prst tak jsem šla na chíru tam mi pan dr udělal do nehtu 3 dirky na uvolnění krve pak mi ten nehet začal odrůstat a to jsem se taky někde zahákla a odloupával se mi až jsem to jednoho dne už nevydržela a ten zbytek odtrhla. Normálně mi pak narostl nový nehet.
@Soňa Zacharová ufff, tak to jsem rada, už jsem se viděla, jak mi ho rve doktor
@PepiKo píše:
@Soňa Zacharová ufff, tak to jsem rada, už jsem se viděla, jak mi ho rve doktor
Ale neni to tak hrozny. Nejhorsi na tom je injekce pod nehet, to fakt boli. Pak uz to necejtis a ze to rvou fest, me litala cela noha, museli mi ji drzet. A hojeni boli tak den. Ale rvali mi zanicenej a zarostlej nehet (po moji „operaci“, kdy jsem ho vystrihala co to slo a neco se tam asi dostalo, kazdopadne to hnisalo jak blazen a tepalo). A normalne mi tam narostl novej, jeste hezci. Myslim ze pokud s tim nemas nejaky problemy, nech ho zit vlastnim zivotem a uvidis ![]()
@Azeretereza píše:
Ale neni to tak hrozny. Nejhorsi na tom je injekce pod nehet, to fakt boli. Pak uz to necejtis a ze to rvou fest, me litala cela noha, museli mi ji drzet. A hojeni boli tak den. Ale rvali mi zanicenej a zarostlej nehet (po moji „operaci“, kdy jsem ho vystrihala co to slo a neco se tam asi dostalo, kazdopadne to hnisalo jak blazen a tepalo). A normalne mi tam narostl novej, jeste hezci. Myslim ze pokud s tim nemas nejaky problemy, nech ho zit vlastnim zivotem a uvidis
jen to čtu je mě zle
mám to stejné jak tazatelka, také se bojím něco s tím dělat, ale už mě to pěkně štve. Mám to z bot. Nechám to žít vlastním životem, a uvidím
@Lenon píše:
jen to čtu je mě zlemám to stejné jak tazatelka, také se bojím něco s tím dělat, ale už mě to pěkně štve. Mám to z bot. Nechám to žít vlastním životem, a uvidím
Ja si myslim, ze pokud s tim nemas problem, tak se to vyresi samo. Spis kdyby ti v tom zacalo tepat, nebo bolet, nebo treba hnisat, tak jdi radsi k doktorovi, u me to jen videl a hned mu to bylo jasny - podle me to tam maji kazdej den a jsou zvykly. Neni se ceho bat, jen ta injekce pichne, ale pak to neboli - i kdyz to podle myho popisu vypada jako masakr ![]()
v pohodě
nechám to být, jen mě to otravuje a není to hezké. Nehty na noze rostou tak pomalu, už to trvá rok. Ale už se to blíží k závěru
Odlupuje se rožek, tak jsem nakoukla, je tam nový nehet.
Pohorky a hory ![]()