Odvody - práce při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odvody - práce při RD
Ahoj!
mám dotaz!
jak mají přibližně vypadat srážky ze mzdy - práce na poloviční úvazek při rodičovské?
já to takhle mám a překvapilo mě, že jsem z hrubé mzdy 10000 dostala jen 7303. bohužel nemám zatím pásku, tak nemůžu vypsat konkrétní částky na sociální, zdravotní a daně. odpočet na dítě neuplatňuji. když si tu částku 10t. dám internetu do kalkulačky na výpočet čisté mzdy, tak mi to vypočítává 8900.
jak to má správně být? nějak se nemůžu nikde dočíst, co a v jaké výši se při rodičovské ze mzdy strhává.
přijít o víc jak 2500 mi přijde ale fakt hodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máš podepsané prohlášení poplatníka k dani? Takhle na první pohled to vypadá, že nemáš uplatněnou slevu na vlastní osobu = buď nemáš podepsané prohlášení, nebo jsi nastoupila v průběhu měsíce a nepodepsala jsi čestné prohlášení, že jsi u jiného zaměstnavatele částku neuplatnila. Pokud je to ten druhý případ (nastoupení v průběhu měsíce), tak se to srovná po skončení roku ve zúčtování daně (pokud si požádáš). Pokud ten první případ, tak ti doporučuji jít prohlášení podepsat, jinak budeš platit vyšší daně i v dalších měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit