Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych je oholila
Tělu to neublíží a ji to pomůže na psychiku a bude spoko. ![]()
Pokud tím trpí a chtěla by se holit, tak bych do toho šla. Určitě ji míň poškodí holení od osmi let než určité poznámky od spolužáků. ![]()
Taky bych oholila, tedy žiletkou - ne chemicky ani trhat. Proč by měla čekat, chudinka. Pokud to není výmysl a je opravdu chlupatá, tak klidně do toho. Mám dcerku malinkou, ale taky jsem koukala, jak je chlupatá, má husté vlasy a tak, myslím, že bude chlupatější než já ![]()
Já bych jí je oholila. Nevidím na tom nic špatného. Stejně by se za pár let začla holit sama tak co. A takhle aspoň nebude mít aspoň chudák mindrák. ![]()
Rozhodně oholit, dcera může být sťastná, že má tak super pokrokovou mámu a nenechá ji trápit
.
Oholila bych, jak už tu zaznělo, hloupé poznámky jí můžou ublížit daleko víc než holení.
@mila.dka1 píše:
Taky bych oholila, tedy žiletkou - ne chemicky ani trhat. Proč by měla čekat, chudinka. Pokud to není výmysl a je opravdu chlupatá, tak klidně do toho. Mám dcerku malinkou, ale taky jsem koukala, jak je chlupatá, má husté vlasy a tak, myslím, že bude chlupatější než já![]()
Praveze ma huste dlouhé vlasy, je hodně tmavá, tak to vynikne… Tak Jo, koupím tohle, je moc pěkná holka a mrzí mě, ze se stydí.
http://www.parfums.cz/…ici-strojek/
Díky za názory, kde jinde se zeptat
Taky bych oholila.. Chvála bohu mě mamča taky nenechala dlouho trápit. Z pohledu dítěte, já se opravdu už v těch 9 letech styděla, brečela, měla mindráky, když jsme měly jet na plavání apod. Kvůli chloupkům v podpaží jsem se i víc potila a sama sobě „páchla“.. Jen bych taky vynechala chemické věci a klasicky kvalitní žiletkou, popř se poradit s kosmetičkou, jestli je nějaký přípravek vhodný i pro menší slečny
Je super, že to řešíš a nechceš to nechat zajít ještě dál, mám „alternativní - přírodní“ kamarádku, která to zakazuje dceři ještě ve 13 letech a slečna je bohužel opravdu opička a je vidět, že jí to hodně trápí, bohužel, kamarádce to nikdo nedokážeme vysvětlit, sama se neholí, narozdíl od dcerky má ona ale štěstí, že je absolutně světlounká a není to tak vidět, oproti dceři, která podědila geny po tatínkovi a kromě krásných havraních vlasů má bohužel i hodně tmavé chloupky po celém těle ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, ze bych toto řešila, ale… Dceři bylo osm, od šesti let ma pubicke ochlupení, teď ji začaly růst chloupky v podpaží a ma opravdu hodně chlupaté nohy. Chodíme na endokrinologii, nebere žádné léky na zastaveni, doktor ji změří, zváží a je to. Podle kostního veku je o 2 roky napřed. Ale na co se ptám, váhám a nevím… Dcera si stěžuje, ze nechce nosit sukně, ze ma nejvíc chlupaté nohy ze všech, a přemýšlím o tom, jestli ji nemám naučit si je oholit? Stejně jednou začne, tak proč ji trápit, ze je to moc brzo. Pak si zase říkám, ze je to blbost, ještě to tři roky muže vydržet… Nevím, nikdy mě nenapadlo, ze to budeme řešit tak brzy. Ach Jo. Co myslíte? Vím, ze kdyby začala, musí aspoň dvakrát týdne…s podpaží to samé. Chodí dvakrát týdne na plavecký trénink, mám ji trápit, ze se stydí za chloupky?
Chodí k psychologovi? Možná by to stálo za to, aby se vyrovnala s tím rychlým tělesným vývojem. Jinak pokud chce, tak prosím, ale vysvětlila bych jí, že by si měla holit nohy, protože chce ona sama a ne proto, že je do toho nucená společností.
Oholila bych. Nemá smysl nechat ji se trápit… Pamatuju se, jak se mi děti posmívaly, že srostlé obočí mají jen zlí lidé
Taky jsem tmavá a chlupatá, nohy jsem si holila první ze třídy (naštěstí jsem byla v pubertě v době, kdy to holení všeho všude ještě nebylo tolik rozšířené
) Zatím bych asi taky volila žiletku, pokud to holčičce nebude dělat problémy.
Moje mladší dcera je (bohužel) po mně chlupatá jako opička, naštěstí má zatím vlásky i chloupky světlé po tatínkovi, má i dost světlou pleť, tak uvidíme, jestli časem ztmavne nebo ne… Jinak na chloupky na obličeji se mi nejvíc osvědčila depilace cukrovou pastou, je to mnohem šetrnější než vosk ![]()
Oholili bych, koupila bych elektricky strojek a muže se holit tou planzetou, je to bezpečne, rychle a muže to dělat sama podle potřeby. Přece nebude chodit zarostlá.
Mne by zajimali, jestli se s tebou bavili treba o oddaleni menstruace.Byla jsem taky predcasne vyspela, dostala jsem menstruaci v 10letech a tim se mi zastavil rust, mam 152cm. Cetla jsem, ze se to prave muze resit predem a nechat ji jeste 1-2 rok rust. Jinak bych taky oholila, i podpazi
Dobrý den,
Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, ze bych toto řešila, ale… Dceři bylo osm, od šesti let ma pubicke ochlupení, teď ji začaly růst chloupky v podpaží a ma opravdu hodně chlupaté nohy. Chodíme na endokrinologii, nebere žádné léky na zastaveni, doktor ji změří, zváží a je to. Podle kostního veku je o 2 roky napřed. Ale na co se ptám, váhám a nevím… Dcera si stěžuje, ze nechce nosit sukně, ze ma nejvíc chlupaté nohy ze všech, a přemýšlím o tom, jestli ji nemám naučit si je oholit? Stejně jednou začne, tak proč ji trápit, ze je to moc brzo. Pak si zase říkám, ze je to blbost, ještě to tři roky muže vydržet… Nevím, nikdy mě nenapadlo, ze to budeme řešit tak brzy. Ach Jo. Co myslíte? Vím, ze kdyby začala, musí aspoň dvakrát týdne…s podpaží to samé. Chodí dvakrát týdne na plavecký trénink, mám ji trápit, ze se stydí za chloupky?