Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky,
náš malý neposeda je strašně moc aktivní jak už asi desetiměsíční děti bývají. Jenže mě zajímá, jak to vyřešit, abych všechno stihla udělat a zároveň byl prcek spokojený. Že je nejraději na zemi a šmejdí pocelém bytě asi ani nemusím říkat, ale přeci jen začínám mít strach, co kdyby se mu něco stalo, když si zrovna potřebuju odskočit, nebo tak. ![]()
Máte doma ohrádku na prcka? A jak je v ní vlastně spokojený? Opravdu je to nutností? Nejde bý přeci pořád u něj.
Díky za radu
Kitten
Kitten, já myslím, že ohrádka je fajn. Máme tu klasickou dřevěnou, visí v ní kapsář a je v ní plno hraček a knížek. Někdy jsem tam s holkou taky a hrajem si spolu, někdy je tam sama, jak chce. Když se jí to nelíbí, tak jí samo vyndám a není tam rozhodně celý den (resp. je dost dní, kdy v ní není ani minutu). Rozhodně tam tedy nijak netrpí. Asi záleží, jak a kdy tam to dítě dáváš. Když to není takový to, „šup s tebou do ohrádky, ať mám chvíli pokoj“, tak je to myslím pro všechny zůčastněné v pohodě.
Jo a ohrádka se mi taky osvědčila, když byla holka nemocná - v posteli malé dítě neudržíš, tak jsem ji navlíkla a byly jsme skoro pořád v ohrádce čili relativně v klidu.
Ahoj, my ohrádku nemáme, vím že by v ní malá řvala a řvala, ale uvažovala sem o ní. Takže sem zjistila že to nutností není. Jinak na starší dceru teď 7l sem ohrádku taky neměla. Já to vyřešila tak že sem z místností samozřejmě odstranila vše nebezpečné, ostatní zajistila a hlavně pořídila chůvičky takže když sem šla pryč tak sem měla alespoň zvukový přehled co se tam děje. Teď už ani chůvičky na todle nepotřebuju ale mají využití zas v jiných věcech…
Ahoj,
tak my jsme ohrádku taky nekupovali.Protože občs cestujeme,koupily jsme cestovní postýlku a tu jsem používala i doma místo ohrádky,práve když jsem potřebovala něco udělat.Jinak teď už je jen na spaní,jelikož tam dělal psí kusy.Ted se mi zas osvědčuje židlička.Má kolečka,takže ho mám stále na očích,většinou mu dám třeba knížku nebo stavebnici a chvíly tam vydrží.Ale je to opravdu jen na nejnutnější dobu,protože Pepča je taky dost akční.
ahoj, tak ja ohradku sitovanou mela u mamky,ale od te doby co mi malej 2× spadl tak uz ji mam doma!je pravda ze nekdy na ni nema naladu,tak musi smejdit,ale v nutnosti-WC,vareni atd-ho tam dam,ma tam deku,a nekolik hracek,ne moc-to ho nebavi.ta sitovana ohradka ma vyhodu ze kdyz spadne nebouchne se do hlavy,pekne se odrazi,taky tam ma 4 takovy drzaky,za ktere se chytne a pekne si stoupne.nekdy si tam vyhraje i hodinu-ale nesmim se mu ukazat
to hned rve samozrejme.tuto ohradku jsme koupili v makru a stala jen1100kc!a je pekna.ja to doporucuji,lepsi nez aby se decku neco stalo.to radsi at chvilku rve!
Ahojky,
my jsme take misto ohradky koupili cestovni postylku a bylo to fajn - stehovala jsem ji ruzne po byte - kde jsem zrovna potrebovala neco udelat a Luky byl spokojenej, ze muze byt se mnou - samozrejme, ze tam musel mit neco zajimaveho „na praci“…fakt je, ze byla pomerne nakratko - ted uz dlouho v ni byt jen tak pres den nechce a porad nekde lita, ale i tak nelituju, ze jsme ji porizovali - jako postylku ji pouzivame pri cestach dal..:o)
Ahojky,
my jsme neměli klasickou ohrádku,ale cestovní postýlku. Používali jsme ji asi od 8 měs. do roka,než začal sám chodit. Pak už v ní nechtěl Jířa být ani minutu.
Jinak tam docela vydržel, měl v ní spoustu hraček. Nejvíc ho bavilo vyhazovat hračky z ohrádky ven. Když brečel,tak jsme ho samozřejmě vyndali. Bylo to jen na něm jak dlouho tam chtěl být. Ale určitě je to jistota,když si potřebuješ na chvilku odskočit. Je lepší tam dítko šoupnout,než aby se mu něco stalo.
My mame ohradku jeste po manzelovi a slouzi nam pouze jako zabrana u schodu. Kdyz jsem do ni nekolikrat Honzika zkusila dat, tak brecel a nechapal, co udelal, ze je ve vezeni…
ahoj, jedno takové active baby mám doma:) ale myslím, že ohrádka nutností není. My jsme ji koupili když měl Vítek asi 7 měsíců, takovou tu síťovanou, jenže v ní samozřejmě nechce být. Zpočátku ho to celkem bavilo, ležel tam a plazil se, bylo to něco nového, tak vydržel třeba 20 minut si hrát a být zticha. O delším časovém úseku být řeč nemohla. Pak mu to zevšednělo (cca za 14 dní) a pak řval už když jsem ho tam nesla-věděl, že bude odložen. Nyní je ohrádka především výborným skladištěm hraček a skákacího balonu:))) Od začátku jsem ho do ní dával a dávám, jen když potřebuji na WC, zazvoní dole pošta s balíkem, nebo tak něco. Max. na 10-15 minut. Jinak prostě musí být venku a šmejdit po bytě. Takže podle mě stejnou službu by udělala postýlka. Ale znám pár dětí, co si klidně samy hodinku pohrají v ohrádce a nevadí jim to,a le většina dětí asi protestuje. Proti také hovoří, že je to v podstatě další krám do bytu-my máme standardní 3+1 v paneláku, a jen díky tomu, že máme třetí pokoj, který zatím nepotřebujem, tak tam ta ohrádka může být-do ložnice by se nevlezla, do kuchyně taky ne a v obýváku bych ji zas nechtěla, tam chci mít co nejvíc prostoru.
Na druhou starnu jsme ji nyní využili na horách místo cestovní postýlky-malý v ní bez problému usnul a spal.
Jinak je podle mě lepší, když třeba vaříš, si ho po:,–(it do jídelní stoličky, aby na tebe koukal. Vítek mi takto vydrží dost dlouho-ráno se takto v klidu stihnu umýt, obléct, nachystat nám oběma snídani a i čaj a kávu a ještě v ní sedí při snídani-cca hodinu.
takže záleží na vašich prostorech doma, penězích…
K.
ahojky, máme půjčenou klasickou starší dřevěnou ohrádku, ale jen pro ty případy jak jsou tady popsané u ostatních příspěvků. Malý je v ní nadšený, protože je tam jen občas když si potřebuji odskočit na wc, umýt nádobí apod., takže pobyt v ohrádce je pro něj zpestřením jeho her a také nám už „prošmejdí“ celý byt, takže ohrádka je pro nás dobrý a vítaný pomocník. Taky jsme ho tam dali až v 9-10měsících a zalíbilo se mu tam, ale opravdu jen na nezbytně nutnou dobu, pak ho vytáhnu a on si kolem ní hraje a chodí.
Ahoj.
Ohrádku jsme nepotřebovali. Máme malý byt - 2+1 a stěhovali jsme se, když měl Radimek 5 měsíců. Pokusili jsme se vše uspořádat tak, abychom eliminovali co nejvíce nebezpečných míst - pochopitelně, že všechno nejde.
Navíc máme velmi vyhovující rozmístění pokujů a kuchyně. Stačilo zavřít jedny dveře a Radimek měl k dispozici svůj pokojík s minimem nebezpečí a já na něj viděla přímo od kuchyňské linky - cca 2 metry. Super. Ono stejně bych ho v ohrádce asi neudržela - velmi neposedné dítě. Takže jsem vařila … on seděl u dveří s hromadou hraček, poslouchal příběhy… od vaření se dalo jednoduše odskočit a pomoci mu s kostičkami …
Beruška ![]()