Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Chtěla bych se zeptat jak to děláte s většími mimi používáte přes den ohrádky nebo je necháváte v postýlce,když je potřeba,přetahovat postýlku mi připadá kvůli místu nepohodlné tak nevím,zatím je naše malá v lehátku ale říkají že to není zdravé kvůli zádům. ![]()
Ahoj,
my jsme dostali ohrádku a jsem s ní moc spokojená, malý tam má hračky a nebojim se že někam spadne a naučil se tam otáčet. Taky jsem ho měla v lehátku, ale protože je trošku větší miminko, v půl roce měl 9 kg, tak se do něj brzy nevešel, ale ohrádku za sebe doporučuji. Známá si koupila pěnové puzzle a dala na ně deku, aby dítě leželo na měkkým, takže taky možnost. ![]()
No právě mám obavy že když bude zase pořád v tom lehátku tak se nenaučí se převracet a tak,u předchozích dětí jsem vždycky tahala postýlku,ale sen se fakt nevejde. ![]()
My máme v kuchyni cestovní postýlku - je dost veliká, takže na hraní nebo nutné odložení stačí.
Jinak v obýváku je Šárka volně na zemi (ale na to ses neptala
). Určitě bych ji přes den nenechávala v postýlce, kterou má jen na spaní- nedělá to dobrotu ![]()
Ahoj,
z mojí zkušenosti - všechny naše děti (dvojky i junior) vyrostly volně v prostoru na dece nebo pěnových puzzle na zemi. Junior měl i lehátko, ale zem byla praktičtější.
Postele byly na spaní nebo případné příležitostné bezpečnostní odložení. ![]()
Ohrádka mi přišla zbytečná - i se mi to potvrdilo, jen by to tu zavazelo.
Tak to bylo u nás. JJ kde jsou ty časy… ![]()
Zdenik
Majda taky byla jen tak na zemi (pěnové puzzle).
Pokud by to nešlo (pes v bytě? starší splašené dítko…), asi bych volila ohrádku.
to je právě ono aby ta ohrádka nepřekážela úplně stejně,zase mi přijde takové divné když leží na zemi,ale asi je to jen můj pocit.
právě máme psa sice by malé neublížil,ale co může člověk vědět když bude jen tak na zemi,je to jen pes!
A co budeš dělat, až ti dítě poleze? Stejně budeš muset toho psa nějak řešit…
Moje děti vyrostly taky na zemi na hrací dece.
Mareček je od šestinedělí na zemi - na koberci a látkové plence - jen když začne usínat, putuje do postýlky, na gauč nebo do lehátka. Vyhovuje nám to i kvůli té starší, můžeme si tak hrát vedle něj a s ním. Pokud nutně potřebuju něco udělat, tak ho beru do lehátka, aby ho při pobíhání nezašlápla… ![]()
Mám v obýváku cestovní postýlku. Využijeme jí i na chatě atd, což ohrádku ne, proto mi přijde postýlka praktičtější. A stejně tam netráví moc času,jen na nutné odložení. V lehátku už mi holka nevydrží a když jsem musela něco udělat a dala jí do normální postýlky, několikrát mi tam spadla ze stoje a praštila se. To u látkové cestovní nehrozí a můžu jít v klidu do sprchy…
Ondra byl jen na zemi, v postýlce na spaní, jinak jen na chviličku, když jsem musela otevřít pošťačce nebo tak. Ohrádka by se nám sem asi nevešla a nikdy jsem neměla pocit, že bych jí potřebovala… Asi to přijde, až začne běhat, ale to by mi tam stejně nevydržel
.
Ad lehátko: měli jsme, byl v něm ráno půl hodiny, než se přítel vypravil do práce, tak si ho bral do kuchyně a „snídali spolu“, já jsem se zatím osprchovala a tak. Během dne v lehátku taky nebyl. Pak jsme ho využili v půl roce na první příkrmy.
U prvniho jsme mela v liznici postylku a v obyvaku cestovni postylku (pouzivlai jsme ji i na navstevach). No a doma jsme ji pouzival jako prilezitostnou ohradku (kdyz jsme otrebovala jit treba na wc nebo na chvilku odbehnout do jineho pokoje. Jinak byl porad na zemi.
No u druheho uvidim, jak to pujde, ale zaitm kupovat ohradku nebudu.
Na zemi na dece je to nejbezpečnější pokud neleze jak tryskomyš, což asi ještě ne, že ???
Pro lezoucí je pak na čas dobrá ta skládací ohrádka nebo cestovní postýlka pokud to v bytě nezavazí.
Pro chodící už jaksi není řešení, já dávám do chodítka když vařím, abych ho neopařila nebo mě nestrhnul jak se po mě drápe a když se koupu (máme sprcháč s PVC závěsem, kam furt leze
), páč s chodícím je to o hubu.
děkuji za vaše názory,uvidím jak se rozhodnu zatím neleze tak ji mám na zemi,tak uvidíme jestli u toho zůstanem.