Jak ohřát kupovaný zeleninový příkrm, když nechci ohřívat celou s

Tea
116
5.5.08 16:27

Ohřívání příkrmů

Ahoj, chci se zeptat, jak ohříváte kupované zeleninové příkrmy. My teď začínáme s příkrmama s první lžičkou od Hami a zatím samozřejmě nesníme celou skleničku. Vždy trochu undám do misky a ohřeju v mikrovlnce, ale to je asi špatně, správně by se sklenička s příkrmem měla ohřívat ve vodní lázni. Ale jak to udělat, když chci ohřít jenom trochu? Jak to děláte vy? A ještě jeden dotaz: kromě zeleninky už jsme zkoušeli i první lžičku jablíčko, ale dcerka se ošklíbá a asi je to pro ní kyselé. Jinak si myslím, že by jí to i chutnalo. Jak přesnídávku ochutit, mám jí přisladit? Nebo smíchat s mlíčkem? Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
5.5.08 16:53

Ahoj,
ja ohrivam tak, ze prendam trochu do obyc sklenicky, tu polozim do misky s prave prevarenou vodou a papani je tak akorat teple behem chvilky.
Cukr bych teda rozhodne nepridavala, vsak zkus nabidnout znovu, ona si zvykne. Nebo zkus ne presnidavku, ale jablicko trochu povarene, nebo i jine cerstve ovoce (mam uspech treba s avokadem). Mne se taky zezacatku na vsechno sklebila, nejedla, a dnes mi poprve sbastila celou sklenicku zeleninky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
5.5.08 16:57

Já teda ohřívala od začátku v mikrovlnce, jenom se to musí pořádně zamíchat před podáním a samozřejmě zkontrolovat teplotu. Pája jablíčko taky nechtěl, jako první ovoce snědl rozmixovaný banán, ten mu nepřipadal kyselý, pak jsme po troškách přidávali jablíčko a ubírali banán, až jsme se dostali k samotným přesnídávkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.5.08 16:58

Kupované skleničky dávám minimálně - na plavání apod., kde ani jiná možnost než ohřátí v mikrovlnce není. Jinak dělám jídlo doma a mrazím, pak rozmrazuji a ohřívám ve vodní lázni (začínala jsem s tvořítkama na led, ze začátku 1 kostka, teď už mrazím do skleniček).
A ovocné příkrmy - co zkusit jiné ovoce? :) Meruňka, borůvka, broskev, hruška - ty jsou asi nejsladší… i když pro někoho jsou nakyslé úplně všechny druhy, kromě Frutapury, ale ta je zase předražená a pro nás malá. Já kupuju Hamánky nebo čerstvé ovoce, malá naštěstí baští od začátku všechno.
Ale nejdřív by bylo dobré naučit prcka na zeleninu, pak teprve zkoušet sladké ovoce. Známá začla u příkrmů s hruškovou přesnídávkou, kluk jí pak zeleninu odmítal, takže od půl roka jí „musí“ solit a přidávat Maggi :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
5.5.08 19:49

Tea,
já zeleninku většinou vařím, sem tam použiju skleničku, kterou ohřeju v mikrovlnce. Všude píší, že by se to mělo ohřívat ve vodní lázni, ale já to nějak neřeším. Zkus ten banán a meruňková přesnidávka je také mňamka. Ten cukr do toho nepřidávej. Jak už tady holky psaly, malá si zvykne, uvidíš. Nám zase „jede“ hodně zelenina. Přesnidávky nic moc, ale už se to lepší. Chce to vydržet a pořád zkoušet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.5.08 21:07

ahoj,

add. „jak ohrivat kupovane prikrmy“
ja jsem si nechala dve sklenicky po minulych prikrmech…otevru novou zeleninku…odhadnu,kolik mala sni,odeberu to do prazdne ciste sklenicky,postavim do hrnku a zaleju vodou z varne konvice…ohreju ve vodni lazni…zbytek ve sklenicce zasroubuju a schovam do lednicky na priste…(mikrovlnku nepouzivam,tak nevim)

add. ovocne prikrmy
mala taky ovoce nechtela,vubec…meli jsme „Prvni lzicku“ od Hami ..jablko i hrusku…a opravdu je to takove kysele,ostre…urcite bych byt tebou nedoslazovala…ja jsem resila takto

• pockala jsem par tydnu
  • rozmackala banan na hladkou kasi a pridala trochu techto presnidavek..banan to zjemni a dostatecne osladi
  • pridala jsem nemlecnou ryzovou kasi,nemlecnou jahlovou kasi atd…zjemnila se chut a nebylo to tak ostre
  • zamichala jsem do mlecne kase…

no a mala si zvykla a ted basti vse ovoce normalne..

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.5.08 21:23

Ahoj, vždycky jsem ohřívala jen v mikrovlnce. Nevidím v tom žádný problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
6.5.08 10:26

ani já netuším, proč bys to nemohla ohřívat v mikrovlnce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
6.5.08 17:08

no k tomu ohrivani v mikrovlnce…v nemocnici,kde pracuje moje mamka,tak tam jim jidlo vmikrovlnce zakazala ohrivat hygiena (mam na mysli detske jidlo)…a duvod byl ten,ze se jidlo ohriva nestejnomerne a velkymi rozdily…tzn…na okraji talire je horke,uvnitr studene…cast potraviny se uz „vari“,cast potraviny je studena…(doma si to pohlidas poradnym promichanim a ochutnanim,ze jo…oni to vsak tak udelat nesmi)..
tak ze pry hrozi moznost opareni atd…snad i „znehodnoceni“ potraviny tim nestejnomernym ohratim (tomu ja moc nerozumim)

tak ze tak..ale doma ohrivane je asi v poho,ne?…

j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.6.08 11:06

Taky ohřívám jen v mikrovlnce..... Jen je pořeba pak jídlo (kvůli nestejnoměrné teplotě) řádně zamíchat.

…když mi malej celou skleničku nespapal, tak jsem to pak normálně ohřála znova. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí