Od kdy jste začaly dávat houby?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
od kdy houby?
ahojte. chtěla bych se zeptat od kdy jste začaly dávat houby…mám strašnou chut na hřibovou omáčku s knedlíkem.....a nevím jeslti to můžu dát i šimonkovi..? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, co jsem cetla a slysela tak az od 3 let. Je to preci jen dost tezce stravitelne. Terezka mela tedy zrovna nedavno hovezi na houbach ale jen trosku omacky bez hub s ryzi, tak spis na ochutnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
právě dělám kuře na žampionech a teď tu šmejdím, jestli to může jíst i malý…teda ten menší
A hele - čerstvá diskuze! No vidím to tak, že mu dám asi jen rýži a maso a trošku té omáčky snad taky neuškodí…A sem tam sušený hřib v polívce taky uškodit nemůže si myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Zkus a uvidíš.
Ono je to dost těžko stravitelné a tlačí to v bříšku.Naše děti to ani dřív (než ve 3) jíst nechtěli.Dělala jsem hříbkovou omáčku,dávala ji i dětem,ale oni ty hříbky vybírali a nejedli.Tak jsem je nenutila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak žampiony jsem malé začala dávat něco málo po roku, ale jen občas. Měla je si 3×. Houbám z lesa se zatím vyhýbám, max. jen pro nás. Tak yjsem slyšela až od 3let. Ale žampionů bych se nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tak, žampiony od roka (nebo od dvou? Teď nevím… ) - jsou zdravější, neobsahují těžké kovy a jiné „dobrůtky“ jako lesní houby, lesní houby od tří let. Obecně houby (ani žampiony) ale dětem nic nepřinášejí, spíš zatěžují trávení, takže jen občas, pro zpestření.
Tolik ve zkratce dr. Gregora, který píše mj. publikace o výživě dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,muj otec houbar rika,ze neni nad houby z lesa…ze ty pestovane zampiony je neco desnyho,zadna chut,jenom umele vypestovane,vyhonene,hnojene…
Ja mam petiletyho syna a bojim se mu davat houby,slysela jsem ze jedno male dite, kdyz rodina jedla na veceri jidlo z JEDLYCH hub, tak do rana zemrelo.Nikomu jinemu z rodiny nic nebylo.Ale ze to male dite proste jaksi nestravilo.Stalo se to u nas na vesnici
P
- Citovat
- Upravit
Ahoj
takk já bych se omáčky nebála ale houby bych nedávala. Nebo dala ochutnat ale jen fakt malinko. Podle mě je ale ani nebude jíst. Moje malá vy je do pusy asi nevzala ![]()
zrovna minulý týden jsem vařila polívku z hlívy a chtěla jsem aby jí trochu snědla protože je zdravá a stejně siejí do toho nechtěla, tak nenutím
A jinak souhlasím s anonym-houby z lesa jsou jedinečné a nějaké žampiony s ejim chuťově fakt rovnat nemůžou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím. dneska jsme byli na houbach, tedka se smazi rizky a mala ochutnala kousicek a uplne odmita svoji normalni veceri a chce JEN HOUBOVE RIZKY. je ji 16 mesicu tak nevim…uz snedla jeden rizek (pravy hrib), a chce dalsi…myslite ze muzu? abych ji nezadelala na problem s travenim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krčka no prááávě. vůbec sem necekala ze ji budou chutnat a ona prestane jist vecu a chce rizky
snedla dva tak snad to bude dobry. vic si netroufam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridam novou informaci od p. Antonina, mykologa, odbornika. Duveruji mu, rika ze veskere houby vcetne zampionu az od 3let nejdrive, ty hur stravitelne dokonce od 6let. Tepelna uprava vyjma mekkych hub - tj treba zampion, 30min, zampion apod. mene. Podavat v malych porcich mensim detem. Omacka asi neskodi protoze tezce stravitelna je divne receno ta houbova hmota, ne neco v nich obsazene co by se vyvarilo do omacky, omacka teda od dvou let v pohode, bez kousku hub.
jinak houby jsou i prinosne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, dělám dnes na oběd bramboračku se sušenými houbami.. Když houby synovi vyberu, tak tu vodu může, ne? Tedy ten vývar z hub neva..? Vím, že asi ne, ale tak pro jistotu, vaše zkušenosti.:))
- Citovat
- Upravit