Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pokud byl počínající OHSS po OPU, tak se v případě těhotenství většinou opravdu zhoršuje. Dělá to myslím ta vyšší hladina HCG.
Zkus si koupit v lékárně čistou bílkovinu - Protifar. A hooodně pít, + nějaký silný vývar.
A byla bych spíš v klidu. Kdyby to bylo hodně blbý a začalo se i hůře dýchat okamžitě na pohotovost, nasadí kapačky a mělo by se to zvládnout. Pokud se něco zanedbá nemusí to dobře dopadnout a v ohrožení není pak jen miminko.
Ohss opravdu muze byt i v tehotenstvi, prave zvysujici hcg nedovolí ohss pradne ustoupit. Ja skoncila v nemocnici a opravdu to nebyl zadny med. U me to meo teda hodne rychly spad a ver tomu,ze ppznas jakmile to bude na nemocnicito. Bricho jsem mela,ze jsem ani nezapla kalhoty, myslela jsem ze mi bouchne,jak bylo napnute. Jinak v nemocnici mi kladli na srdce,ze mam hlavne hodne pit. Bilkoviny asi taky pomohou, ale ty ja mela v kapackach tak to nikdo neresil. Drzim palce at je lepe.
Děkuju teď už je to lepší, od toho čtvrtku opravdu dost piju a jím jogurty s vysokým obsahem bílkovin a zdá se, že to opravdu pomohlo
dekuji Vám ![]()