Oklepává se - je to normální?

261
15.12.05 12:16

Oklepává se - je to normální?

Ahoj holky,
mám skoro devítiměsíčního chlapečka. Nevím,jestli je to normální, ale občas se během pohybu zastaví, oklepe se, a hýbe se dál.
Když jsem to před několika měsíci říkala doktorce,tak říkala,že je to normální, že ještě nemá vyzrálou nervovou soustavu. Ale teď mu už bude 3/4 roku, a tak nevím…
Co vaše děti, dělají to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
15.12.05 12:53

ahojky

Michal to dělá taky - většinou když je unavenější nebo tak půl hodinky po probuzení… mě to přijde roztomilý, jsem to neřešila prostě jak kdyby ho ovanula zima - voklepe se a život jde dál:o))

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.12.05 12:55

Našemu je 6 měsíců a taky to dělá.
Doktorka k tomu nic neřekla, ale strach jsem měla.
Tak jestli je to normálním, tak jste mě holky uklidnily… :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.12.05 13:02

Ahoj,
naše děti to dělají taky, teda spíš jen ten mladší. Prý se ditě zrovna vyčůrá. Do plíny nevidím, ale jestli to dělají po probuzení tak je to velmi pravděpodobné :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
15.12.05 13:05

Ahoj,
obě naše dvojčata dělají totéž a to dodnes. Většinou při krmení když sedí v židličkách - nebo aspoň tam si toho vždycky všimnu. Dlouho jsem se bála, aby to neznamenalo nějakou neurologickou vadu, ale mají za sebou spoustu vyšetření ( narodily se o 2 měs dřív) a nic se nepotvdilo.
Když jsem se ptala dr. ani se nad tím nepozastavila, že prý to děti dělají, takže neboj, bude to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
15.12.05 13:36

ahoj, mě tchýně taky říká, že to dělají, když čůrají - no a když mi to řekne 10× za den :)) tak to asi pravda musí být :)
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
15.12.05 14:11

hele asi to bude pravda s tím čůráním

no já to někdy taky dělám - když už jen tak naknap doletím na záchod - taky se votřepu - jsem si to uvědomila až teď:o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
15.12.05 14:40

Náš Míša to taky dělá a to když se vyčůrá a je rozbalený. jak si načůrá na nožičky, tak se srandovně oklepe. věrka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.12.05 15:14

Naše malá to dělá taky a abych pravdu řekla, nikdy mě nenapadlo to řešit, jako že by mělo být něco v nepořádku :-) Mamka mi taky tvrdí, že se asi zrovna vyčůrala :-) No já nad tímhle opravdu nedumám :-)
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.12.05 15:20

Teda u svého dítěte jsem to zatím nepozorovala, ale já se „oklepávám“ poměrně často. Prostě zničeho nic mi jak se říká přejede mráz po zádech (a to nikdo ani nemusel otevřít dveře nebo tak něco)a otřepu se..
Takže neboj nic to nebude, já už s tím úspěšně žiju 23 let :-)))
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.12.05 19:51

Ahoj, mala to taky obcas dela, vyzkoumala sem ze to dela kdyz se vycura. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.12.05 20:15

Zastavi se… Oklepe se… Bezi dal.
Samozrejme ze cura, ze vas to holky jeste nenapadlo.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.14 22:24

Já se oklepávám také, a není to čůráním…prostě najednou přijde pocit jakoby šel mráz po zádech, oklepu se a je to…

• Citovat
  • Upravit
39
1.7.19 21:14

Holky, malý se mi obcas taky oklepává.. Delá to v různých intervalech a trvá to tak půl hodky, což si myslím, že čůrání nebude. Nenapadá vás něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.7.19 21:53

@Deniska73 A dr jste o tom říkala? Aby tam nebyl nějaký neurologický problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí