Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám skoro devítiměsíčního chlapečka. Nevím,jestli je to normální, ale občas se během pohybu zastaví, oklepe se, a hýbe se dál.
Když jsem to před několika měsíci říkala doktorce,tak říkala,že je to normální, že ještě nemá vyzrálou nervovou soustavu. Ale teď mu už bude 3/4 roku, a tak nevím…
Co vaše děti, dělají to taky?
ahojky
Michal to dělá taky - většinou když je unavenější nebo tak půl hodinky po probuzení… mě to přijde roztomilý, jsem to neřešila prostě jak kdyby ho ovanula zima - voklepe se a život jde dál:o))
tak pá
Našemu je 6 měsíců a taky to dělá.
Doktorka k tomu nic neřekla, ale strach jsem měla.
Tak jestli je to normálním, tak jste mě holky uklidnily… ![]()
NiKi
Ahoj,
naše děti to dělají taky, teda spíš jen ten mladší. Prý se ditě zrovna vyčůrá. Do plíny nevidím, ale jestli to dělají po probuzení tak je to velmi pravděpodobné ![]()
Katka
Ahoj,
obě naše dvojčata dělají totéž a to dodnes. Většinou při krmení když sedí v židličkách - nebo aspoň tam si toho vždycky všimnu. Dlouho jsem se bála, aby to neznamenalo nějakou neurologickou vadu, ale mají za sebou spoustu vyšetření ( narodily se o 2 měs dřív) a nic se nepotvdilo.
Když jsem se ptala dr. ani se nad tím nepozastavila, že prý to děti dělají, takže neboj, bude to v pořádku.
ahoj, mě tchýně taky říká, že to dělají, když čůrají - no a když mi to řekne 10× za den
tak to asi pravda musí být ![]()
R.
hele asi to bude pravda s tím čůráním
no já to někdy taky dělám - když už jen tak naknap doletím na záchod - taky se votřepu - jsem si to uvědomila až teď:o)))
Náš Míša to taky dělá a to když se vyčůrá a je rozbalený. jak si načůrá na nožičky, tak se srandovně oklepe. věrka ![]()
Naše malá to dělá taky a abych pravdu řekla, nikdy mě nenapadlo to řešit, jako že by mělo být něco v nepořádku
Mamka mi taky tvrdí, že se asi zrovna vyčůrala
No já nad tímhle opravdu nedumám ![]()
Lenka
Teda u svého dítěte jsem to zatím nepozorovala, ale já se „oklepávám“ poměrně často. Prostě zničeho nic mi jak se říká přejede mráz po zádech (a to nikdo ani nemusel otevřít dveře nebo tak něco)a otřepu se..
Takže neboj nic to nebude, já už s tím úspěšně žiju 23 let ![]()
Klaris
Ahoj, mala to taky obcas dela, vyzkoumala sem ze to dela kdyz se vycura. Sany.
Zastavi se… Oklepe se… Bezi dal.
Samozrejme ze cura, ze vas to holky jeste nenapadlo.
Jana
Já se oklepávám také, a není to čůráním…prostě najednou přijde pocit jakoby šel mráz po zádech, oklepu se a je to…
Holky, malý se mi obcas taky oklepává.. Delá to v různých intervalech a trvá to tak půl hodky, což si myslím, že čůrání nebude. Nenapadá vás něco?
@Deniska73 A dr jste o tom říkala? Aby tam nebyl nějaký neurologický problém.