Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o informaci, naší malý jsem dneska objevila 2 zoubky, ale nahoře. My jsme se vždycky s manželem koukali dolu, protože jsem někde četla, že ty roustou jako první a tam zatím nic není. Jenom mě to zarazilo a taky to, že ty zoubky nahoře vypadají spíš, že jde o jeden přední a jeden špičák (podle polohy, kde rostou). Je to tak normální?
Díky Petra
Orpet, to není pravidlo, že první zoubky rostou dole. Naší Bětce také vyrostly nejdřív horní jedničky a pak teprve ty dolní - byla jako malý zajíček. Minulý týden jí s plným nasazením začaly růst horní i spodní stoličky a to ještě nemá špičáky. Docela mne to udivilo, ale místo tam na ně zůstává, takže to neřeším. Klukovi rostly zoubky hezky podle čísel,tak jsem z holčičky tak trošku vyjukaná ![]()
Holky,
mám 6ti měsíční holčičku a zoubky zatím nikde. Ale naše paní doktorka mě s úsměvem „povzbudila“, že si zoubky rostou, jak chtějí, tak se nemám děsit, kdyby prostě rostly jinak, než bývá zvykem ![]()
Tak uvidíme. Ale já se tak těším na nové šaty…a ono pořád nic. Jo, a ať ten růst moc nebolí.
A miminka jen prospívají a maminky taky.
Greta
Ahoj Peťulo,
náš Pavlík už má vyrostlé 2 zoubky dole, ale jak jsem četla, někdy vyrostou první zoubky dole někdy nahoře ![]()
Jinak bych se teda divila, kdyby vám rostl špičák. Nám se taky zdálo, jako kdyby ty zoubky byly hodně od sebe, ale čím jsou větší, tím jsou blíž k sobě. Takže to budete mít asi stejné, ne? ![]()
Peťulo, možná máš pravdu, asi to bude stejný. Teď jsem se tý potvůrce chtěla do tý pusinky kouknout znova, ale prostě se nenechá. Ale stejně mi přijde, že ten jeden jí roste nějak hodně nalevo, vůbec to nemá jakoby pod nosánkem. A za jak dlouho tak vyrostou do „plné“ velikosti? Dneska tam jsou opravdu jenom bílé tečky, včera ještě nic.
Díky moc
Petra
Peťulo
,
Pavlík má ty zoubky už v podstatě vyrostlé (sama nevím, jak mají být „velké“
) a od bílých teček je to měsíc.
Tak 14dní byl na dásně hodně citlivý (nejlépe se nám osvědčilo kousátko z DM Drogerie z 1.:,–(y na zoubky - taková ta gumová kousátka vůbec nechtěl) a pak začal kousat do všeho, co se mu podaří dostat do pusinky a už to teda dooost bolí
(a teprve teď mu klasická kousátka začínají něco říkat)
Ahoj orpet, já byla nedávno celé rodině pro smích, protože jsem moc řešila, že dceři, vyrostl jeden zub dole, pak dlouho nic a najednou dva nahoře.. Dokonce jsem chtěla volat k zubaři. No, než jsem to udělala vyrostl jí i druhý dolní zub. ted ji rostou horní dvojky. Takže i u zubů platí, že nemusejí růst podle pravidel. Mějte se hezky, jitka
Ahoj Orpet,
nám taky zoubky nerostly úplně popořadě. V 6 měsících vyrostly dolní jedničky a asi za měsíc se začaly klubat horní dvojky. Doktorka říkala, že to je normální, že zoubky nemusí růst popořadě. Po horních dvojkách se za 14 dní vyklubaly i horní jedničky, takže cca od 8 měsíců máme 6 zubů. Od této doby ale zatím nic dalšího neroste a to nám bude za chvilku rok. Máme ale kamarádku, která v roce nemá ještě ani jeden zoubek. Jak vidíš, tak ty zoubky si opravdu dělají, co chtějí ![]()
Hlavně, ať to ty naše drobečky při prořezávání moc nebolí.
Nila + Míša 11,5m
Ahoj Orpet,
nám zuby také nerostli ukázkově. Nejprve dole jedna jednička a po 14-ti dnech nahoře obě dvojky. Nemůžeš to brát podle knížek, je to jinak.
Mojí kamarádce z porodnice, máme děti od sebe o jeden den, tak jejímu chlapečkovi se ve čtyřech měsících vyklubala první stolička a až po delší době zuby vepředu.
![]()