Okolí nechápe moje důvody

Anonymní
18.11.18 13:07

Okolí nechápe moje důvody

Ahoj ženy, čeká mě velká životní změna a docela bojuju s nepochopením okolí, až to ve mě vzbuzuje pochybnosti. Takže- zdroj šoku číslo 1 je, že jsem podala výpověď v práci. Kazdej si Tuka na čelo. Mam dobré místo, vedoucí pozice, docela „kariéra“. Jenže znáte to… strašně moc starosti, špatný kolektiv, hrozný dojíždění, prescasy, velmi mnoho práce, takže i minimum času na rodinu. Zdroj šoku cislo 2- naskytla se mi „horší“ práce, kterou chci vzít. Na hotelové recepci vyhlášenyho podniku.Bliz, lepší peníze a jen 15 pracovních dnů v měsíci.12ky jsou jedinou vadou. manzel s tím souhlasí, podporuje mě. Ale komu o tom řeknu, zvedá obočí. Proc nechci šéfovat oddělení a budu radši ubytovávat turisty…je tu někdo kdo udělal takovýto krok? Že se vzdal „kariéry“ a šel třeba prodávat do obchodu nebo za pás a je mu líp? :think: Děkuju ženy :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.11.18 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, čeká mě velká životní změna a docela bojuju s nepochopením okolí, až to ve mě vzbuzuje pochybnosti. Takže- zdroj šoku číslo 1 je, že jsem podala výpověď v práci. Kazdej si Tuka na čelo. Mam dobré místo, vedoucí pozice, docela „kariéra“. Jenže znáte to… strašně moc starosti, špatný kolektiv, hrozný dojíždění, prescasy, velmi mnoho práce, takže i minimum času na rodinu. Zdroj šoku cislo 2- naskytla se mi „horší“ práce, kterou chci vzít. Na hotelové recepci vyhlášenyho podniku.Bliz, lepší peníze a jen 15 pracovních dnů v měsíci.12ky jsou jedinou vadou. manzel s tím souhlasí, podporuje mě. Ale komu o tom řeknu, zvedá obočí. Proc nechci šéfovat oddělení a budu radši ubytovávat turisty…je tu někdo kdo udělal takovýto krok? Že se vzdal „kariéry“ a šel třeba prodávat do obchodu nebo za pás a je mu líp? :think: Děkuju ženy :* :srdce:

já, odešla jsem z dobře placeného místa - 50 tisíc čistého s vidinou kariérního postupu. Začala jsem podnikat, spadla o hodně peněz. A udělala jsem to nejlepší co jsem mohla, za tu spokojenost to stojí. :kytka: prosím nechat anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
8594
18.11.18 13:12
@Anonymní píše:
já, odešla jsem z dobře placeného místa - 50 tisíc čistého s vidinou kariérního postupu. Začala jsem podnikat, spadla o hodně peněz. A udělala jsem to nejlepší co jsem mohla, za tu spokojenost to stojí. :kytka: prosím nechat anonym nebo smazat.

Jaká byla tvoje motivace? Proč si odešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.11.18 13:14

Já tě chápu, prostě je toho moc, je potřeba změna. Kamarádka dělala práci v oboru, kreativní, která ji ze začátku taky moc bavila ale bylo to náročný na komunikaci a domluvu s lidmi, a po třech letech odešla. Teď už to dělá jen jako koníček sem tam, chodí do práce a z práce s čistou hlavou. a to předtím měla práci defakto v pravidelné pracovní době, dejme tomu od 7 do 4, a přešla na třísměnný provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.11.18 13:14
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, čeká mě velká životní změna a docela bojuju s nepochopením okolí, až to ve mě vzbuzuje pochybnosti. Takže- zdroj šoku číslo 1 je, že jsem podala výpověď v práci. Kazdej si Tuka na čelo. Mam dobré místo, vedoucí pozice, docela „kariéra“. Jenže znáte to… strašně moc starosti, špatný kolektiv, hrozný dojíždění, prescasy, velmi mnoho práce, takže i minimum času na rodinu. Zdroj šoku cislo 2- naskytla se mi „horší“ práce, kterou chci vzít. Na hotelové recepci vyhlášenyho podniku.Bliz, lepší peníze a jen 15 pracovních dnů v měsíci.12ky jsou jedinou vadou. manzel s tím souhlasí, podporuje mě. Ale komu o tom řeknu, zvedá obočí. Proc nechci šéfovat oddělení a budu radši ubytovávat turisty…je tu někdo kdo udělal takovýto krok? Že se vzdal „kariéry“ a šel třeba prodávat do obchodu nebo za pás a je mu líp? :think: Děkuju ženy :* :srdce:

Proč máš potřebu o tom vykládat každýmu na potkání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
18.11.18 13:15

mně to na recepci vůbec špatná práce nepřipadá :) sama jsem tak začínala a bavilo mne to.. na okolí (kromě své rodiny samozřejmě) bych se vůbec neohlížela, je to tvůj život, tvůj čas.. nakonec budeš určitě spokojenější, vyklidněnější… známá odešla z vedoucího místa také na méně placené a je šťastná, říká, že má víc času na holky a měla to udělat už dávno, hlavně se tedy zbavila špatných vztahů s kolegyněmi - to je užírající a stresující.. za vedoucí místo by mi to nestálo , hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65222
18.11.18 13:17

Dcera delala na dohodu tři roky v mekaci. Chvíli dělala i manažera. Ale právě kvůli stresu, času a tak podobně sama z té funkce odstoupila,že ji to za to nestojí. Není to sice úplně srovnatelné,ale chápu vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
18.11.18 13:18

Byla jsem v práci 10let. A chtělo to změnu. Tak jsem ji udělala, ale neměla jsem potřebu o tom nikomu vykládat. Moje rozhodnutí, s manželem probrane a tečka. Ostatním po tom může být…

Příspěvek upraven 18.11.18 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.11.18 13:18

To ti jde o to, co řekne okolí víc, než o tvoji spokojenost a štěstí tvé rodiny? Ať si klepou na čelo třeba dvacetkrát, je to tvůj život. Je to dáno jen dnešní dobou, z lidí se stávají roboti honící se za kariérou a když někdo dělá ve službách, je to pro hodně z nich doslova podřadné povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 13:20

@hanka.br. netahej mě za slovo…„každej“ můžou být třeba i jen 3 lidi.Jsou to lidé v mém úplně nejbližším okolí, kteří ví o té výpovědi.Napriklad moje matka… :roll:

• Citovat
  • Upravit
24992
18.11.18 13:20

Známá takový krok udělala, dělala mistrovou, pak šla do kanclu - lepší peníze, lepší pracovní doba, volne vikendy a svatky, žádná fyzická námaha, lepší kolektiv… pak se rozhodla z tepla kanclu vrátit na plac, peníze na stejno, ale dvanáctky, fyzicky sedřená, a už není nejmladší (cca 45 let), přišla o volne vikendy…no chci ji za 10 let vidět :think: do prace, kterou mela v kanclu se vrátit nemůže, šéfová ji zpět nevezme. lituje toho už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 13:24
@Kalla1412 píše:
Jaká byla tvoje motivace? Proč si odešla?

obrovský stres a zodpovědnost

• Citovat
  • Upravit
30408
18.11.18 13:26
@Anonymní píše:
@hanka.br. netahej mě za slovo…„každej“ můžou být třeba i jen 3 lidi.Jsou to lidé v mém úplně nejbližším okolí, kteří ví o té výpovědi.Napriklad moje matka… :roll:

Ono to ale zní poněkud dramatičtěji, viď? Takže tvoje matka nechápe tvoje důvody, nakonec není ani první ani poslední. Snad je důležité, že je chápe tvůj manžel a že s tím jsi v pohodě ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039

Já taky znám jednoho takového. Několik titulů, měl skvěle placenou práci (opravdu takový plat jaký si já ani neumím představit) ale taky velký stres, přesčasy, … No šel dělat na úřad za pár korun, ale má klid a pravidelnou pracovní dobu. Mně to tedy přijde takové zvláštní, ale je to jeho život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@lachtanice86 @Aduš8 Jde o to, že mám pochybnosti,abych si neublížila…aby to nebylo z deště pod okap, proto mě názor „no to bych v životě nedělala“ nahlodává, jestli to je tak dobrý nápad…toť vše.Na jejich názor kašlu, ale faktické připomínky které mají prostě vnímám :nevim: (práce ve svátek, do večera)

A já ve sve diskuzi nehledám názor na moji sdílnost s okolím, ale zkušenost s tímto typem změny práce holky ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat