Okolí nechápe moje důvody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
18.11.18 13:26

Tak když teď budeš brát víc peněz, je to blíž a odpadne ti stres, tak jsi svoje důvody asi ústně tak dobře nepodala jako jsi to tu sepsala. :nevim: Kdo by chtěl pracovat dál a za míň peněz a ještě mít odpovědnost za podřízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.11.18 13:27
@Anonymní píše:
obrovský stres a zodpovědnost
jasný…

Příspěvek upraven 18.11.18 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.18 13:31

Naprosto Tě chápu. Okolí je tomu kulový, nikdo nežije tvůj život. Pokud nestojíš o jejich komentáře, tak jim to prostě nesděluj. Nemusí přeci každý vědět, že měníš práci. :nevim:
A pokud na téma práce přijde řeč, tak si připrav nějakou zazdívací odpověď typu: „V práci je to skvělý, čistá hlava, čas na rodinu.“ Tečka a dál to nerozebírej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.11.18 13:32

Hele, já dělám na směny od ukončení školy, v ČR jsem dělala na 12ky,teď dělám nepravidelně ranní, odpolední, noční. Jsem pečovatelka, svou práci mám ráda a neměnila bych. Co bych dala za to, moci dělat znovu dvanáctihodinové směny. Pro mě to mělo jen samé výhody, méně volných víkendů, ale spoustu času v týdnu, kdy byl partner v zaměstnání. Měla jsem daleko více času, ať šlo o úřady, odpočinek, domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.18 13:34
@Anonymní píše:
@lachtanice86 @Aduš8 Jde o to, že mám pochybnosti,abych si neublížila…aby to nebylo z deště pod okap, proto mě názor „no to bych v životě nedělala“ nahlodává, jestli to je tak dobrý nápad…toť vše.Na jejich názor kašlu, ale faktické připomínky které mají prostě vnímám :nevim: (práce ve svátek, do večera)A já ve sve diskuzi nehledám názor na moji sdílnost s okolím, ale zkušenost s tímto typem změny práce holky ;)

Z deště pod okap to můžeš mít, i když třeba v rámci jedné firmy povýšíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
18.11.18 13:35

Moje sestra dělala vedoucí ale obnášelo to i noční. Měla supr kolektiv supr peníze ale taky manžela a dva psy a už ji to zkrátka nebavilo. Moc nevídali. Zůstala tedy ve stejném podniku má horší peníze ale dělá prostě přes den. Má volné víkendy. Obstará si psy manžela a je moc spokojená. Peníze prostě nejsou všechno tedy pokud nehonis každou korunu. Jdi do toho. Uvidíš uleví se ti a pokud tě ta práce bude bavit tak proč ne. On si každý myslí že být dneska manager je výhra. Bejvávalo…jen stres stres stres hafo práce od nevidím do nevidím jasně peníze člověk má ale co z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 13:41
@podaji píše:
Moje sestra dělala vedoucí ale obnášelo to i noční. Měla supr kolektiv supr peníze ale taky manžela a dva psy a už ji to zkrátka nebavilo. Moc nevídali. Zůstala tedy ve stejném podniku má horší peníze ale dělá prostě přes den. Má volné víkendy. Obstará si psy manžela a je moc spokojená. Peníze prostě nejsou všechno tedy pokud nehonis každou korunu. Jdi do toho. Uvidíš uleví se ti a pokud tě ta práce bude bavit tak proč ne. On si každý myslí že být dneska manager je výhra. Bejvávalo…jen stres stres stres hafo práce od nevidím do nevidím jasně peníze člověk má ale co z toho…

To je právě ono…stres, zodpovědnost, pravomoci bohužel nula, nemůžu s sama objednat ani propisku, ale mám zodpovědnost za ekonomický výsledek celého oddělení :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
33959
18.11.18 13:52

Tak asi není třeba každému na potkání říkat že jsi dala výpověď a jdeš do jiné práce.Je to tvoje rozhodnutí a nikomu po tom nic není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
18.11.18 13:57

Jsem ve stejné pozici, dělám v kanceláři a dojizdim 20 km. Kvůli zkrácené době mám pokraceny plat. V práci mě čeká nová velmi stresující pozice, kde je zmatek a neustále útoky nadřízených. Po úvaze a diskuzích a zhoršení mého zdrav.stavu, mám sehnanou jednosmenou praci ve fabrice. Na 80% tam nastoupím. Budu to mít u nás ve městě, stihu plný úvazek, žádný stres, neprojedu žádné peníze, plat o 2,5 čistého víc. A budu odpoledne o 45 minut dřív pro děti. Máme dvě, prvňáka a školkáče. Mamka mě nejdřív přemlouvala, ať to tam ještě vydržím, že je škoda jít z kanceláře. Teď mě podpořila, na trase kudy jezdím, se díky zahuštění provozu, za poslední měsíc zabilo 6 lidí :( Manžel mě podporuje vždy, ať se rozhodnu jakkoli. Mám za sebou spoustu hrozných věcí v oblasti zdraví, mém i mých blízkých a tak na první místa částo řadím jiné hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 14:00

já pracují jako prodačka průměrně za 11 tisíc čistého na zkrácený úvazek ( hodně lidí má stejně nebo míň na plný ) Přesto si hodně lidí i 2 kolegyně klepou na čelo, že nechci jít pracovat na plný že bych mohla mít možna i více peněz. Jakožto mladá děvucha si vydělat na život a budoucnost. Ale nejdu nechci nikdy jsem nebyla ta co by musela pracovat na plný úvazek, krátký mi vyhovuje do budoucna budu mít i čas na rodinu. Rodina to chápe zbytek si klepe na hlavu je mi to šumák

• Citovat
  • Upravit
18001
18.11.18 14:05

dala bych na intuici, nebo jak to říct. šestej smysl, vnitřní pocit? :think: :nevim: sednout si v klidu, zamyslet se a sledovat s jakym zavěrem se cítím nejlíp. a na zbytek prdět.a na všechny taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 14:15
@alisekR píše:
Jsem ve stejné pozici, dělám v kanceláři a dojizdim 20 km. Kvůli zkrácené době mám pokraceny plat. V práci mě čeká nová velmi stresující pozice, kde je zmatek a neustále útoky nadřízených. Po úvaze a diskuzích a zhoršení mého zdrav.stavu, mám sehnanou jednosmenou praci ve fabrice. Na 80% tam nastoupím. Budu to mít u nás ve městě, stihu plný úvazek, žádný stres, neprojedu žádné peníze, plat o 2,5 čistého víc. A budu odpoledne o 45 minut dřív pro děti. Máme dvě, prvňáka a školkáče. Mamka mě nejdřív přemlouvala, ať to tam ještě vydržím, že je škoda jít z kanceláře. Teď mě podpořila, na trase kudy jezdím, se díky zahuštění provozu, za poslední měsíc zabilo 6 lidí :( Manžel mě podporuje vždy, ať se rozhodnu jakkoli. Mám za sebou spoustu hrozných věcí v oblasti zdraví, mém i mých blízkých a tak na první místa částo řadím jiné hodnoty.

Muze mi nekdo vysvetlit proc je pro spoustu ludi takovy kauf delat v kanclu ve statnim? Sama v tom delam..tabulk.plat, neustale se menici ucetn.zakony, cloveku nikdo neporadi, ale kontroly jsou prisne..kolektiv take nic moc, benefity, sick days na rozdil od firem neexistuji..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.18 14:17

Ja te uplne chapu. Nemam zadnou vedouci pozici, jsem radovy zamestnanec, i presto je muj mesicni plat 40-50 tisic cisteho. Je to prace na smeny, ale i pres spoustu prescasu, mam i spoustu volna. Kolektiv take ujde. Na tom jednom miste uz jsem 20 let. A přesto bych nejradeji okamzite odešla, dejou se tam divny veci, buzerace, klidne bych sla mimo obor. Chodim tam hrozne nerada, stresuje me to. Jenze. Mela jsem nabidku, která byla presne pro me, co by me bavilo, klid, pohoda, castecne z oboru, ale za 23 - 25 hrubeho, coz by nebylo ani 20 cistyho :( Sla bych o 20-30 tisic měsíčně s platem dolu :( A to se mi proste nechce. Ja vim, ze nekdo nevydela ani tech 20 a je spokojený. Ale jit o 20-30 tisic s platem dolu ? Takze zustavam, trpim a doufam, ze me to treba casem zacne zase bavit. :( Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
9371
18.11.18 14:21

Proc se zabyvat nejakyma Keliskama? To jsou starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
18.11.18 15:23

Chápu, že jsi nechtěla zůstat tam, kde jsi byla.
Ovšem, že to vyměníš zrovna za práci na recepci, to bych se taky divila. Dělat recepční na hotelu je známý očistec, kde málokdo vydrží.
Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat