Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
potřebuju poradit už si nevím rady
![]()
Chlap si v práci polil kalhoty olejem z auta jako opravdu hodně jenže mě nenapdalo, že to hodí do pračky a když mi oznámil, že mam vyprat pracovní hadry tak sem to jen zapla a když se to dopralo málem sem se zbláznila
vše smrdí od oleje a pračka je pořád mastná 2× sem to prala a 1× na prázdno co tam mam ještě dát abych se toho zbavila? jéééé pořebuju prát miminkovské a nééé to vytáhnout černé mastné
budu vděčná za všechny rady mě nic nenapadá ![]()
@Pekoni Klasický jar děsně napění… zkusila bych čistič myčky.
Dříve se u nás dal koupit prášek na montérky jmenoval se monty nebo taknějak ale už ho tam němají :/ no něco co to odmastí ach jooo
Klasické savo (je silnější než perex), pustit na dlouhý program na 90°C, pak dát staré ručníky a ideálně gelovou kapsli Ariel aspoň na 60°C. Ten Ariel v kapsli je hodně koncentrovaný a mě se s ním daří vyprat většina olejových skvrn na chlapově modrákách, tak by mohl zapůsobit i na tu pračku.
Probuh, jen ne jar, to vybublaaaaa
Zkusila bych savo nebo nejaky cistic
Jar ne, silene peni, vybublal nam takhle z pracky a zadelal okoli.
A já bych tam hodila RINGO - přírodní octový čistič - je to daleko koncentrovanější než klasický ocet - prodává se v kaufu a přidala bych solvinu, aspoň hrst. Dala bych tam s tím na 90 prát třeba podlahovej hadr…
Dobrá žíravina je Žabka nebo krystal. soda. Nasypala bych tam toho kvanta a prala na vyvářku a pořádně vymáchala, i s těmi starými ručníky.