Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dneska mi dr řekl že mám mín plodové vody naznak oligohydramnionu máte stímhle někdo zkušenost co mám očekávat ? na kontrolní utz jdu za 14 dní
kamarádka to měla -byla doma na riziku o 3.měs. a nakonec v termínu porodila zdravou holčičku .
![]()
já jsem tohle měla u klárky, kdy jsem chodila na kontrolní UTZ každý měsíc kvůli těhu cukrovce. při tom se hodně sleduje právě množství plodové vody a někteří doktoři mi tam psali, že mám méně plodové vody. jiným to připadalo v pohodě
takže co doktor, to názor
při zhoršování je to potenciálně nebezpečné pro mimi a možná by muselo ven dřív, ale to je už podle mě extrém. ale toto je nezaručená informace, možná s tím má někdo lepší zkušenosti. Já jsem to s klárkou neřešila. podle mě budeš prostě častěji chodit na UTZ a podle toho jak se to bude vyvíjet tak ti doktoři řeknou co a jak dál. uvidíš co ti řekne za 14 dní.
holky děkuju já vím že mi nezbude než čekat těch 14 dní ale je to pro mě stres je to moje druhé těhu první skončilo 17TT spontanim potratem takže ve všem už vidím něco špatného ![]()
Tak já se přidávám. Mám taky míň plodové vody. Doktoři neví čím to je (mám rozdvojenou dělohu) - tak mají pocit že je to z toho. Ale neví to na 100 pro.Moje doktorka říkala, že se s tím nedá nic dělat, jen kdyby už nebyla žádná plodovka, tak bychom musely jít na nějaké dopichování plodovky. Jinak zrovinka jsem byla na testy na těhu cukrovku a je to v pohodě. Takže si z toho nedělej hlavu. Jestli je v těle něco jinak, tak si s tím tělo musí poradit samo. Jinak to nejde. Teda já si to všechno v hlavě takto přebírám - a jsem klidnější.
Já jsem ho měla u obou holek, chodili jsme jen na častější dopplery kvůli vyživování miminka a mimi bylo z nedostatku tekutiny hůře vidět na UZV, jinak vše v pořádku.
holky díky je mi lépe když vím že v tom nejsem sama a že i takové těhu může nakonec dobře dopadnout ![]()
já mám ještě zesílenou placentu dr si myslí že je to hematom který jsem měla od začátku no prostě pořád něco musím mít ![]()
Ahoj,
když jsem čekala dceru, tak mi dr. v 20tt taky napsal do průkazky, že mám méně plodové vody (dolní hranice normy). Plodovky jsem měla takto méně celou dobu, díky čemuž moje břicho nevypadalo nijak vábně, protože tam byla vidět „siluetka“, jak tam mimčo přesně leží - samý hrbol, velká boule (hlava), menší boule (zadek) a mezi tím menší pohyblivé boule (nohy, ruce).
Vše bylo jinak v pořádku, mimčo se narodilo v termínu a zdravé.
Ahoj holky.Včera jsem byla na genetickém UZ(dnes jsem 21+0tt) a doktor říkal, že mám méně plodové vody.Ptala jsem se,jestli je to nějak nebezpečné, říkal,že to mimču vůbec nevadí…není ji málo…jen prostě méně
..tak nevím…máte s tím některá zkušenost?Něco jsem hledala na netu,ale moc pozitivního jsem tam nenašla. Ale tak doktor se tvářil,že je vše v pořádku,tak snad by to řešil,kdyby byl nějaký problém.
Díky za odpověď ![]()
Ahoj včera jsem byla u své dr. a ta mi do průkazky napsala totéž po přečtení na internetu jsem celkem v šoku. Má dr. mi k tomu nic neřekla, jen to napsala do průkazky a do žádanky na velký utz ve 20 tt. A k tomu ještě vykřičník, jsem z toho celkem vyděšená, na genetiku jdu až za týden tak se bojím, je tu někdo kdo má s tím teď aktuálně problém?
Ahoj, ve 24. týdnu mi přišli na oligohydramnion, sla jsme do podolí na velký ultrazvuk a katastrofa: nebyly vidět průtoky, ptali se mě pořád jeslti vůbec cítím někdy pohyby, hrozně jsme se vyděsila. Do dalšího ultrazvuku jsem se snažila uklidnit diskuzema s dobrými konci a pila vodu jak blázen, další týden normalní množství plodovky, další zas málo a to až do porodu, mimčo bylo dlouho koncem pánevním, doktoři říkali, že se v malém množství vody pak už neotočí, ale otočil. Mimco je na světě a je zdravý a usměvavý.