Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,chci se zeptat dnes jsem začala 33tt a zajímá mě jestli je normální že mimíska třeba celý den moc necítím jen mírné pohyby a pak druhý den večer ho cítím až moc a ještě mám jedno otázku:někdy mě pobolívá na straně kde mám placentu,je možné že by mě ona bolela?Děkuji za odpověd Monika
S temi pohyby je to naprosto normalni, taky jsem to tak melaa mam dve zdravy holky.-) a ta bolest, to nevim, me bolelo a pichalo kazdou chvili nekde
nejlip, kdyz se zeptas u dr…
moniko, s těmi pohyby to je úplně normální. mimčo je už dost velké a tak se mu už nechce tak moc hýbat
s placentou neporadím.
Ahoj,ja jsem skoro ukonceny 36 tyden a mam to presne,jako ty. Mimco,uz tam nema moc mista a tak se jen tak sotva hybne,nekdy si najde lepsi polohu a tak s sebou zacne mlit vice.Staci pokud zaregistrujes sebemensi pohyb.Idealni je,kdyz si lehnes a odpocivas,pak uvidis,ze za chvili aspon maly pohyb ucitis.Takhle mi to vysvetlila doktroka a prestala jsem se stresovat.Kazdopadne,kdyby se ti neco jen trochu nezdalo vzdy je lepsi zajet do porodnice.Ja ted byla na kontrole a malou jsem skoro necitila,jako vzdy,ale na utz sebou mrskala,jako blazen a ja nic necitila.To je tak,jak je natocena ![]()
S placentou neporadím, ale ty pohyby - zdá se mi to normální. Přes den, když jsem byla v pohybu, tak malý skoro nekopal. Můj pohyb ho uhoupával k spánku. Probouzel se k aktivitě zejména večer, když jsem se uvelebila na pohovku a kopal a kopal ![]()
Chci se ještě zeptat jestli se ještě můžu v tomhle týdnu koupat nebo musím jen sprchovat?
Ahoj, koupat se určitě můžeš, ale mě byl doporučen intimní gel, abych se nevávela ve vodě se sprcháčema, který nejsou vhodný zrovna na int. hygienu
ahoj mě mimi divočila vždy večer, no a hodně po skleničce kofoly
je toneormální, některá miminka jsou prostě línější a po narození hodnější
já jsem se koupala pořád,hlavně posledních 14 dní před porodem a to už jsem byla na 2 cm otevřená a žadný problém nebyl.
Tak to je super… sem myslela že by to mohlo malému nějak uškodit ![]()