Pánevní rozměry

55
12.4.10 10:25

Pánevní rozměry

Dobrý den,
srdečně Vás všechny zdravím, jsem tu nově zaregistrovaná těhulka v 18tt :-) .
Můj problém a dotaz se týká pánevních rozměrů…i když už tady byl párkrát řešen. Jen jsem nenašla zkušenost s podobnými rozměry jako mám já. Vždycky byly ty míry větší a já mám strach, že budu muset jít na „císaře“. Mé míry jsou DBS22-DBC24-DBT32-CE15.
První dvě hodnoty mám cca o 4 cm pod normu a tu poslední až o cca 5 cm. Má lékařka se vyjádřila,že mám být v klidu pokud nebudu mít 4 kg miminko. Měla jste některá podobné rozměry? Myslíte, že mé těhotenství skončí císařem? Děkuji za Vaše odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
467
12.4.10 10:48

No taky se ted o to dost zajimam :-) rodim cca tento tyden :-)

Me miry jsou DBS- 22, DBC-25, DBT-28, CE- 16

Vyska otce ditete 184cm.

Tak mam trochu strach jak to dopadne. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.4.10 10:57

Ahoj Armli :-) , až jsem napsala tento dotaz do diskuze, ta mne napadlo zeptat se v poradně u dul. Uvidíme co tam napíší a třeba se něco dozvíme. Je to pod stejným titulkem „pánevní rozměry“…jen netuším kdy tam bude odpověď. A jak velké máš miminko…myslím, že už Ti nějaký odhad lékař/ka sdělil/a. Každopádně Tvé „míry“ jsou těměř stejné jako moje. Přeji Ti, aby to dopadlo co nejlépe. Chápu jak se bojíš a cítíš.Jestli si pak najdeš po porodu chviličku, budu ráda když napíšeš jak Tvůj porod proběhl. Držím pěstičky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.4.10 10:57

Mě nikdo neměřil :nevim:
Ale v těhotenství se mi pánev postupně rozšiřovala, cítila jsem, jak povolují ty vazy.
Takže z měření v 18tt bych si nedělala hlavu. Ještě se to může hodně změnit. Po porodu jsem na sebe nějaký čas nemohla dostat žádné svoje původní kalhoty přes boky, postupně jsem se pak zase „smrskla“ na původní velikost=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
12.4.10 11:16

Ja jsem ve 40 tydnu a merili me minulou kontrolu…(v patek).

Dite pry nejak obrovske neni, odhadem do tri kil, vic ne.

Ale ja se obavam, ze prirozeny porod bude ,,pokus,,na moji panev a nasledne i tak cisar. :-( :-(

Nevim :nevim: ta zkusenost me ceka behem tydne 8-o , tak pak dam vedet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.4.10 11:57

Můj gyndař vůbec pánev neměří, protože nezáleží na velikosti pánve, ale na poměru velikosti pánve a dítěte. A odhady dítěte podle utz se seknou běžně o půl kila, prostě to neřeš a těš se na mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
12.4.10 13:39

Adelix, já teda vůbec netuším, že jsou nějaké normy. Podle toho, co píšeš, by teda první dvě hodnoty měly normu 26 a 28 a poslední hodnota 21? Jestli jo, tak se podívej na moje hodnoty: první dvě jsou 25 a 28, poslední 18, čili podle tvých údajů lehce pod normu. Moje mimčo ale při narození vážilo 4,01 kg a ven prolezlo úplně v pohodě. Naštěstí jsem netušila, že existujou nějaké normy, tak jsem se nestresovala. Takže jestli budeš mít mimčo běžné váhy, vůbec bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
3.3.12 20:03

Ahojda holky:) čekám dvojčátka, panev mi meřila,ale jaksi mi nerekla zda to je dobry či spatny, nevíte jak se muzu zmerit sama a jak? nebo proste jak poznam ze mam panev sirokou dost na prirozeny porod? nejak to na netu nemohu najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.12 20:08
Kátísek píše:
Ahojda holky:) čekám dvojčátka, panev mi meřila,ale jaksi mi nerekla zda to je dobry či spatny, nevíte jak se muzu zmerit sama a jak? nebo proste jak poznam ze mam panev sirokou dost na prirozeny porod? nejak to na netu nemohu najít…

nepoznáš nijak. Měřením se zjistí vnější rozměry pánve, které nemusí mít nic společného s rozměry vevnitř, kudy miminko proleze ven. Myslím, že by se to dalo zjistit podle rtg, ale to ti samozřejmě nikdo dělat nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
3.3.12 20:15

Ahoj, ja mam DBS:24,DBC:28,DBT:36,CE:18..asi je to dobre?nevim..nikdo nic nerikal.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
3.3.12 20:17

no me sice merila ve 12 tydnu.. a rekla hmm to je pekny..ale ton jsem teda fakt nerozeznala zda to je dobry nebo nee.. ona zrovna mela doktorka skluz takze fakte nwm…
ani v prukazce to nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
3.3.12 20:51

Katisku,nemas ty rozmery napsany treba v prukazce?Podle hm,se to vazne nepozna.Jinak ty zemni a vnitrni rozmery spolu souvisi.Jinak by se ty zevni nemerily,ze!To jen tak na okraj.Koukni se do prukazky,jestli to doktorka merila,tak to snad i napsala.Sama je nezmeris,to musi nekdo jinej a ma k tomu specialni meridlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
4.3.12 07:06

NN, práve ze v prukazce je nemam, uz jsem koukala:( ale to nevadi:-) priste az tam pujdu tak se ji zeptam:-D uviidme, ja jsem totiz hroznej nervak a stresér:-D takze se vseho desne bojim..
Mam problém i vymyslet jak prestavet loznici :-D ale dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.3.12 07:39
melerovka píše:
Katisku,nemas ty rozmery napsany treba v prukazce?Podle hm,se to vazne nepozna.Jinak ty zemni a vnitrni rozmery spolu souvisi.Jinak by se ty zevni nemerily,ze!To jen tak na okraj.Koukni se do prukazky,jestli to doktorka merila,tak to snad i napsala.Sama je nezmeris,to musi nekdo jinej a ma k tomu specialni meridlo.

Ne, nemusí ty rozměry spolu souviset. A když už, tak je nesmysl měřit to dřív, než nějakých 14 dní před porodem, protože od začátku těhotenství se rozvolňujou klouby, vazy, stydká spona atd. a rozměry se můžou o dost změnit.
Vůbec bych si z toho nedělala hlavu - mě nikdo neměřil pro jistotu - a to jsem hubeňour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
4.3.12 08:09

Oukej:) nebudu se stresovat :-D hih.. ale nwm jak dlouho to vydrzim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie