Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky jsem tu z další otázečkou zajímalo by mě kdy mě dr.pošle na další ultrazvuk naposledy jsem byla v 32tt.nyní jsem ve 34tt.děkuji za odpovědi
Ahoj, normálně je UTZ nějak 12tt, 20tt a 32tt… A pak buď v nemocnici kam se jdeš nahlásit na kontroly, nebo až porod
S tou nemocnicí nevím přesně, u nás nebyly registrace povinné.
Ahojky, já jsem šla na ultrazvuk, ještě ve 36tt, pak mě můj gynekolog předal do nemocnice, a co ti tvůj gynekolog neřekl kdy budeš mít další prohlídku??
Ahojky
U nás v Kolíně je UTZ ve 12,20 a 30tt.Pak už ne,pokud je vše ok.
JJ, souhlas - 12, 20 a cca 32.tt. Další jsem u syna neměla a i u současného těhu mi doktor předem hlásil „jen“ tyhle 3. Myslím, že víc jich je jen v případě nějakého problému (já třeba měla do 20.tt 2× UZ navíc kvůli předchozím zamlklým těhu)
Tak jak psali holky 12, 20, 32. Já měla teda ještě UTZ potvrzující těhotenství a pak ještě jeden v 8 týdnu. No a poslední před porodem, aby se utvrdila poloha miminka.
holky, vy tay píšete že jste měly ultrazvuk 3× max 4×, tak je mi to divný protože mě doktor dělal ultravuk při každé návštěvě až do 36 tt, tak nevím
zuzka.mamka píše:
holky, vy tay píšete že jste měly ultrazvuk 3× max 4×, tak je mi to divný protože mě doktor dělal ultravuk při každé návštěvě až do 36 tt, tak nevím
No co jsem slyšela, tak 3 UZ jsou hrazeny zdravotní pojišťovnou a každý další, který chce lékař proplatit, musí zdůvodnit… ![]()
no já jsem asi zapoměla napsat že jsem měla rizikové těhu, tak to bude así tím:-D to jsem si vůbec neuvědomila
Tak já teda nevím, ale mě dělá doktorka ultrazvuk každé 3 týdny a nic navíc neplatím. Rizikové těhotenství taky nemám. ![]()
Ahoj,
jsem ve 27tt a UTZ mi dela dr.pokazde-horem i spodem.Ale jsem rizikova.
Jinak myslim,ze kdyz nejsou problemy,je standard 12,20,32tt.Co je navic u bezproblemoveho tehu je jen na dr.
Any
Já ho u druhého taky měla každý měsíc, ale má to doktor v přehledu služeb, že dělá nadstandartní UTZ. S prvním jsem chodila na rizikové do Fakultní nemocnice a tam byly jen ty 3 ultrazvuky. U druhého zas naopak, kdybych si nevydupala alespoň jeden ten lepší ve 20tt, tak bych asi měla jen samé ty „obyčejné“.
se svou troškou do mlýna:
malý UTZ mi dělá dr. při každé návštěvě poradny - tj. každé 4 týdny
velký mi dělal v 12., 16., 20. a teď jdu na další v 32. pak už velký ne, malý pro kontrolu miminka zase na poradně
v 16. týdnu byl součásní tripl. testu který není povinný a není hrazen pojišťovnou - tj. platila jsem si jej