Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky já jsem dneska 18+0 t.t. a všimla jsem si, že mi začalo vytékat s obou prsou kolostrum. Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, a zda to není příliš brzo, děkuji za informace, pěkný den ![]()
Ahoj Petullle, nemám sice osobní zkušenost, ale četla jsem, že ve 4. měsíci je to normální. Nemá se s tím nic dělat, hlavně ne vymačkávat. ![]()
Nevím přesně, kdy to začalo mně, ale pamatuju si, že jsem hodně dlouho před porodem nosila i na noc podprsenku s vložkama, protože jinak jsem měla do rána pyžamo durch ![]()
Není to asi úplně standardní, ale taky jsem to tak poprvé měla, a to dost.
Taky mi začlo tak brzy. Bez vložek v podprdě jsem nemohla ani na krok ![]()
Taky jsem to měla. Možná o pár týdnů později, ale v 5. měsíci už jsem protékala stopro ![]()
Ahojky, mě se začalo kolostrum tvořit od 5 měsíce, takže si myslím že se nemusís ničeho obávat
Ahoj holky,
dnes vyuziji anonym - citlivé téma. ![]()
Jsem 27+0, první těhotenství, vše probíhá OK. Uz víckrát se nám stalo během sexu, že se mi spustilo z obou prsou samovolně mléko
Standardně během dne ani kapka, ale při sexu je to otázka pár minut. Kdyby to bylo jen trošku, pár kapek, tak to neřeším, ale prostě tohle je fakt vydatné.
Naposledy jsem se vystlala těmi kojícími vložkami do podprsenky a stejně to nepomohlo
Aj chlap řekl, že to radši ať mám ty „holky“ navolno ![]()
Máte nějakou radu nebo vychytávku?
Partnerovi to teda nevadí, ale já se necítím úplně komfortně
Snad chápete…
Doktorce jsem to říkala, prý hlavně tomu nepomáhát - jako nevymačkávat, hormony dle krve jsou úplně v normě a žádné léky neberu, že by to byl vedlejší účinek ![]()
Budu ráda za vaše rady.. ![]()
Děkuji
Pokud je podle doktorky vše ok, tak s tím asi nic neuděláš.
Chápu, že je ti to asi trochu trapné, na druhou stranu jsi 27tt a můžete mít sex. My neměli sex od zjištění těhotenství a teď jsem v 21tt a nevypadá to, že by nám ho jen tak povolili..
Je to trochu trapne, ale me se spustilo v 13tt, mam normalne kolace na tricku, hlavne kdyz lezim na boku a trochu si holky zmacku
neda se s tim nic delat, muzes nosit vlozky do podprsenky at nemas fleky na obleceni, ale tect bude porad ![]()
Ahojky.
Trošku intimnější věc, proto anonym.
Jsem v 17.tt a včera jsem si všimla kapiček z prsou. Vím, nic neobvyklého ![]()
Ale při sexu mi je partner rád saje a tak. A já to mám tak popravdě dost ráda. Vadí to? Má to vliv na budoucí tvorbu mléka? ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky.
Trošku intimnější věc, proto anonym.
Jsem v 17.tt a včera jsem si všimla kapiček z prsou. Vím, nic neobvyklého
Ale při sexu mi je partner rád saje a tak. A já to mám tak popravdě dost ráda. Vadí to? Má to vliv na budoucí tvorbu mléka?
Na tvorbu mléka to vliv nemá, ale byla bych s tím opatrná skrz podráždění dělohy = stahy.
Na budoucí kojení by to mohlo mít požít vni vliv zkrz to že máš bradavky zvyklé na nějaké to ozuzlavani…ale z hlediska zdárného pokračování těhotenství by bylo lepší bradavky teď příliš nedrazdit…dráždění bradavek může spustit děložní kontrakce…