Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojki,
jak to máte/měly jste se spaním na břiše, jsem v 17.tt, a nevím do, kdy je to bezpečné. Neležím přímo na pupku, ale jakoby ve stabilizové poloze.
Já jsem spávala taky jedině na břiše, jestli to je bezpečné nebo ne, to jsem moc neuvažovala, ale když mi to začalo být nepohodlné, pořídila jsem si kojící polštář, objala ho nohama a on mi nedovolil se na to břicho převalit. Bez něj bych se nevyspala, tak jsem si na něj pak zvykla (a mmch využila i k původnímu účelu - kojila jsem na něm dcerku
)
je to bezpečné pokud se tak vyspíš. já jsem spala hodně dlouho na břicho/boku
později jsem si do postele vzala kojící polštář a tím si vypodložila nohu a břicho
sama uvidíš, když ti to začne být nepříjemné. ono spaní na zádech není také to pravé ořechové - ke konci ti mimčo dost tlačí na páteř a mohou z toho být problémy…
Já se i ptala doktora a říkal, ať se nebojím a klidně na břiše spím, pokud mi to je pohodlné, že miminku nijak neublížím. Ještě v sedmém jsem spala úplně na břiše, teď v osmém už cca stabilizovaná poloha. Tak zdar břichospavcům ![]()
Jůůů tak to jste mě uklidnily.
Až vyrazí pupík pořádně vyzkouším ten kojící polštář.
Jsem v 7 měs. a spím pořád v tzv. stabil. poloze. A i když je mi to teď méně pohodlné, strčím si pod sebe peřinu a nebo obyč měkký polštář. Zatím to jde - i když jsem slyšela ty mýty o tom, že maminy by neměly spát na bříšku. Nejsem dr. ale jsem toho názoru, že když je to tobě pohodlné - tělo by si jinak řeklo, že je něco špatně.
Taky spím skoro na břiše, jen na boku to nejde, pupík už mám velký a jak by visel, bolí to z druhé strany na které neležím ![]()
ano ja taky az do cca do sedmeho- jde to a nevadi to
Dr teda neveril ze je to mozne nicmene ja jsem se dalsi dva mesice na nic jineho tak netesila ajko na to ze az porodim tak si zas na to bricho lehnu
a Madlenka spala na brisku uz od narozeni temer- no dobre cca po 4 tydnech- proste jinak se budila… par tydnu mi trvalo nez jsme prisla na to ze ji chybi totez co me ![]()
Jinak, než na břichu neusnu, takže dokud to šlo, spala jsem tak, pak taky ve stabilizované poloze, nohu málem až u hlavy.
Všechny 3 děti taky spávaly na břichu…
Taky spím na břiše, v těhu jsem tak spala dokud to bylo pohodlné (nevím už do kolikátého týdne) a pak ve stabil. poloze.
A Naty teď taky spává nejvíc na bříšku (a přitom jsem jí od narození dávala na záda) Asi je to dědičný ![]()
Já spávám na břiše s pokrčenou nohou - vydrželo mi to celkem dlouho (asi 8.měsíc). Pak jsem se nemohla dočkat porodu, protože v jiných polohách se mi špatně spí. To se mi ale zase nalívaly prsa, takže jsem se na břiše nevyspala další 2-3 měsíce. Jen poznámku ke spaní na zádech - to se nedoporučuje, protože dítě stlačuje cévy vyživující dělohu a prcek nemá všechno to, co potřebuje. Platí to hlavně ke konci těhotenství. Mně to teda dělalo dost špatně.
Já jsem tak spala celé těhotenství, dokonce mi říkali na předporodním kurzu, že je to fuk, že děloha je naplněná plodovou vodou a když si lehneš na břicho, tak se Ti břicho akorát vyvalí jinam ![]()
jj, souhlas. Jsem 31tt a taky jinak než na boko - břichu neusnu. Navíc, kdyby se to mimi nelíbilo, tak by uřčitě kopal a žádal změnu polohy - jako třeba když si sednu k počítači a krčím se.