Olizování rtů u mé dcery

Anonymní
19.5.19 16:23

Olizování rtů u mé dcery

Už nějakou dobu si všímám, že si má dcera olizuje rty. Je jí 15 a tohoto zlozvyku se nedokáže zbavit. Říká, že má pochvíli suché rty a musi si je prostě oliznout. Bohužel se za to začíná dosti stydět :(

Koupila jsem ji strašně moc balzámú, olejíčku a všecho možného. Ale nic ji tam nevydrží moc dlouho. Ani rtěnky a lesky na rty nosit nemuže, protože by to měla hned pryč.

Máte nekdo podobne zkusenosti? Co s tim?

Moc dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tazvesnice
19.5.19 16:36

Jestli trpi na suche rty, tak to muze byt znamka toho, ze malo pije.. hlidejte pitny rezim a kombinujte s nejakymi lojicky, samozrejme bych se ale zamerila na ty kvalitni, co nemusis mazat kazdych pet minut ;)

• Citovat
  • Upravit
606
19.5.19 16:50

Mám s tim taky problém. Stačí, aby venku foukalo a olizuju se jak blázen a díky tomu jsou ty rty porad suché a za chvilku mě pálí a začnou se loupat. Nejlepší je prevence, abych se do tohoto stavu nedostala. Za mě je nejlepší obyčejný Astrid nebo luj s placentou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.5.19 17:07

Chybajuci vit B pravdepodobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
19.5.19 17:09

A jaky používá ten balzám?
Mne osobne vyhovují jen balzamy z lékárny Dr.Max , takovy to z drogerie jsou na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
19.5.19 17:40

Já měla problém se suchými rty a taky jsem pořád olizovala. Nepomáhalo mi vůbec nic. Měla jsem je červené, suché. Mazala jsem i infadolanem, vazelinou, různé balzámy, jelení luj…Až mi v lékarně poradila od biodermy balzam na rty atoderm. Luxusní. Tehdy v lékarně jsem jej koupíla za 250. Ale našla jsem pak na na netu za 130. Už ho používám přes půl roku, občas maznu a luxusní. Rty uplně super. Když pocitují suché, mažu celý den častejí a zase pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.19 17:44

Sestrenka zas co 15 minut používá balzam 8o to zas nechápu já, olizovani rtů mi nepřijde tak hrozný není to nápadný, ale pořád se patlat balzámem za to bych se už styděla trochu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
312
19.5.19 17:49

Já na to trpěla od ZŠ. Neustále suchý, napuchlý a zarudlý horní ret. Kožní v mém rodném městě to označila jako perorální dermatitidu. Používala jsem spoustu různých mastiček, chodila dokonce na nějaké ozařování, ale vše zabíralo jen na chvilku. Pak jsem nastoupila na VŠ a zašla na konzultaci za jinou kožní. Ta mi řekla, ať začnu pít… A od té doby mám klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová