Omáčky k masům?

3011
23.10.09 08:54

Omáčky k masům?

Ahoj,
jak připravit dobrou omáčku - šTávu k masu :?: Vaříte extra, nebo společně s masem?
U mě to vždy skončí tak, že všechny omáčky chutnají stejně, hlavně to dohušťování :twisted: :roll: , pak mi to přijde samá mouka.
Díky předem. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
23.10.09 09:06

Omáčku dělám vždycky s masem. Osvědčilo se mi pečení v troubě v litinovém pekáči. Když chci tmavou, osmažím si víc cibulku, na ní dám maso a po opečení zprudka už jen dodusím. Na ochucení zá:,–(ně nepoužívám směsi, všechno pak chutná stejně. Dávám pepř a sůl (roštěnky, ptáčky) + zeleninu nebo bylinky a česnek. Dobré je, pokud se maso místo vodou může podlít vývarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.10.09 09:37

Já taky vařím s masem a zahušťuju instantní jíškou. Kupuju ale jen tu, kde je pouze mouka a tuk a nedělá hrudky. Omáčky teda moc často nedělám a když už jo, tak z vývaru - já i moje dcera milujem jen vařený maso. Když vařím jen pro nás dvě, tak maso snad ani jinak nepřipravuju - jen uvařím v papiňáku a k tomu přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.10.09 09:58

Záleží jakou omáčku děláš…

Vařím vždy s masem. Jednou je to jen třeba na kmíně.
Dneska zrovna jsem podusila maso na cibulce a k tomu jsem přihodila domácí lečo, povařím, zahustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.10.09 11:13

Vždycky vařim z masem,nikdy jsem nedělla omáčku zvlášt.Jíšku vždycky nedělám,ale když je to možné zahustím nastrouhaným syrovim bramborem,zahustí to skvěle :wink:
Když dělám tmavou jíšku tak přidávám papriku osmahnu s cibulkou,když světlou tak jen cibul a mouku :wink:
Omáčky dělám ruzné.
Maso na kmíně,na pepři,na paprice,na česneku atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kalla1412
27.10.10 14:50

hrudky nedělá Knorrka v sáčku :-) Poradila mi to tchýňka ..a mě se to osvědčilo tajké. Na tmavé „masové omáčky“ se hodí ta tmavá jíška.

• Citovat
  • Upravit
4989
27.10.10 15:59

ja uz jisku nedelala hodne dlouho. Vzdy jen rozmicham mouku ve vode nebo smetane a naleju do hrnce…
Bez masa varim jedine rajskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kalla1412
27.10.10 16:16
lucie.t píše:
ja uz jisku nedelala hodne dlouho. Vzdy jen rozmicham mouku ve vode nebo smetane a naleju do hrnce…
Bez masa varim jedine rajskou

taky tak, bez masa jen rajsou, ta šťáva z masa je právě nejlepší. Maso se vyndá před zahuštěním (pokud není na kostičky nebo nudličky) :-D

• Citovat
  • Upravit
2243
18.9.12 12:02

Osvědčené netradiční omáčky.

Ahojte :mavam: oživuji diskusi :) Nemohla jsem tu najít co bych potřebovala tak se zeptám v této, ta je jí tak nejblíže :) poradíte, jakou omáčku uvařit? Aby byla netradiční osvědčená? Rajskou, koprovou, svíčkovou umím ale jinak? :) Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
18.9.12 12:08

Ja uz ji sem mozna nekam psala- maso na Halali- na cibulce orestovat maso/nejlip plecko/ jen mirne nasoleny, pridat cca 3 polivkovy lzice nakladane zeleniny Halali/ puvodne je pod svickovou/, zalit vodou, pridat detskou vegetu nebo masox, nechat dusit. ja to delam v papinaku a kdyz je maso na mensi kousky za 20 minut hotovo. Pak zahustit moukou rozkvedlanou v mliku, trochu cukru pridat a zakysanou smetanu. u nas delam s testovionama, ryzi i knedlikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
18.9.12 12:15
@kikina2004 píše:
Ja uz ji sem mozna nekam psala- maso na Halali- na cibulce orestovat maso/nejlip plecko/ jen mirne nasoleny, pridat cca 3 polivkovy lzice nakladane zeleniny Halali/ puvodne je pod svickovou/, zalit vodou, pridat detskou vegetu nebo masox, nechat dusit. ja to delam v papinaku a kdyz je maso na mensi kousky za 20 minut hotovo. Pak zahustit moukou rozkvedlanou v mliku, trochu cukru pridat a zakysanou smetanu. u nas delam s testovionama, ryzi i knedlikem

díky vyzkouším, zní to dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport