Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
jak připravit dobrou omáčku - šTávu k masu
Vaříte extra, nebo společně s masem?
U mě to vždy skončí tak, že všechny omáčky chutnají stejně, hlavně to dohušťování
, pak mi to přijde samá mouka.
Díky předem. Katka
Omáčku dělám vždycky s masem. Osvědčilo se mi pečení v troubě v litinovém pekáči. Když chci tmavou, osmažím si víc cibulku, na ní dám maso a po opečení zprudka už jen dodusím. Na ochucení zá:,–(ně nepoužívám směsi, všechno pak chutná stejně. Dávám pepř a sůl (roštěnky, ptáčky) + zeleninu nebo bylinky a česnek. Dobré je, pokud se maso místo vodou může podlít vývarem.
Já taky vařím s masem a zahušťuju instantní jíškou. Kupuju ale jen tu, kde je pouze mouka a tuk a nedělá hrudky. Omáčky teda moc často nedělám a když už jo, tak z vývaru - já i moje dcera milujem jen vařený maso. Když vařím jen pro nás dvě, tak maso snad ani jinak nepřipravuju - jen uvařím v papiňáku a k tomu přílohu.
Záleží jakou omáčku děláš…
Vařím vždy s masem. Jednou je to jen třeba na kmíně.
Dneska zrovna jsem podusila maso na cibulce a k tomu jsem přihodila domácí lečo, povařím, zahustím.
Vždycky vařim z masem,nikdy jsem nedělla omáčku zvlášt.Jíšku vždycky nedělám,ale když je to možné zahustím nastrouhaným syrovim bramborem,zahustí to skvěle ![]()
Když dělám tmavou jíšku tak přidávám papriku osmahnu s cibulkou,když světlou tak jen cibul a mouku ![]()
Omáčky dělám ruzné.
Maso na kmíně,na pepři,na paprice,na česneku atd..
hrudky nedělá Knorrka v sáčku
Poradila mi to tchýňka ..a mě se to osvědčilo tajké. Na tmavé „masové omáčky“ se hodí ta tmavá jíška.
ja uz jisku nedelala hodne dlouho. Vzdy jen rozmicham mouku ve vode nebo smetane a naleju do hrnce…
Bez masa varim jedine rajskou
lucie.t píše:
ja uz jisku nedelala hodne dlouho. Vzdy jen rozmicham mouku ve vode nebo smetane a naleju do hrnce…
Bez masa varim jedine rajskou
taky tak, bez masa jen rajsou, ta šťáva z masa je právě nejlepší. Maso se vyndá před zahuštěním (pokud není na kostičky nebo nudličky) ![]()
Ahojte
oživuji diskusi
Nemohla jsem tu najít co bych potřebovala tak se zeptám v této, ta je jí tak nejblíže
poradíte, jakou omáčku uvařit? Aby byla netradiční osvědčená? Rajskou, koprovou, svíčkovou umím ale jinak?
Díky ![]()
Ja uz ji sem mozna nekam psala- maso na Halali- na cibulce orestovat maso/nejlip plecko/ jen mirne nasoleny, pridat cca 3 polivkovy lzice nakladane zeleniny Halali/ puvodne je pod svickovou/, zalit vodou, pridat detskou vegetu nebo masox, nechat dusit. ja to delam v papinaku a kdyz je maso na mensi kousky za 20 minut hotovo. Pak zahustit moukou rozkvedlanou v mliku, trochu cukru pridat a zakysanou smetanu. u nas delam s testovionama, ryzi i knedlikem
@kikina2004 píše:
Ja uz ji sem mozna nekam psala- maso na Halali- na cibulce orestovat maso/nejlip plecko/ jen mirne nasoleny, pridat cca 3 polivkovy lzice nakladane zeleniny Halali/ puvodne je pod svickovou/, zalit vodou, pridat detskou vegetu nebo masox, nechat dusit. ja to delam v papinaku a kdyz je maso na mensi kousky za 20 minut hotovo. Pak zahustit moukou rozkvedlanou v mliku, trochu cukru pridat a zakysanou smetanu. u nas delam s testovionama, ryzi i knedlikem
díky vyzkouším, zní to dobře ![]()