Domácí výroba sýrů

3379
19.10.09 23:57

Domácí výroba sýrů

Holky,
je tu některá, která se zabývá domácí výrobou sýrů?
Já se s tím začala dost intenzivně zabývat, tak bych si ráda vyměnila zkušenosti :wink:
Tady mám mou fotodokumentáž:

http://uyvonne.rajce.idnes.cz/

Tak jestli je tu někdo, budu ráda. Vyrábím plísňové sýry a čerstvé.

y.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
20.10.09 09:42

Super, fakt zírám 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.10.09 09:56

Taky zírám, paráda!
Já jsem se dostala maximálně k výrobě tvarohu. Úplně jsem žasla nad tím plísňovým sýrem, u sebe bych si nebyla jistá, zda odhadnu správně stádium zdravé vhodně plísně nebo zkaženého sýra. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 12:05

Yvonne- zkusenosti teda nemam vubec zadny, ale urcite co nevidet zkusim ten labneh 8O Moc diky za fotodokumentaci, treba dojde i na dalsi syry (plesnivy teda nee, ty moc nemusim :wink: ).
 K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.09 12:13

P.S. A chystas se i na nejaky „tvrdy“ syry typu eidam a pod.? I kdyz to uz asi musi zrat hodne dlouho a v domacich podminkach to muze byt problem, co :?
 K.

• Citovat
  • Upravit
15326
20.10.09 12:18

Mě zase zaujal ten čerstvý sýr. Nechceš k němu prosím přidat popisek? Doma ho máme moc rádi.

Ještě jsem si vzpomněla, že moje babičky promíchala domácí tvaroh se solí, přidala kmín a dala dozadu do ledničky sýr zrát, měla z toho takové mazací tvarůžky. My děti jsme to tehdy nejedly, já to snad z nostalgie znovu vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 12:22

No jo, ten cerstvy me zaujal taky :wink: , akorat jsem se zasekla hned u prvniho obrazku na neznalosti pojmu :oops: :D
 K.

• Citovat
  • Upravit
15326
20.10.09 12:23
Anonymni píše:
No jo, ten cerstvy me zaujal taky :wink: , akorat jsem se zasekla hned u prvniho obrazku na neznalosti pojmu :oops: :D
 K.

Myslíš syřeninu? No to já taky, doufám, že nám to Yvonne vysvětlí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.10.09 12:40

Ale kruci, člověk se naučí jednu věc a hned se vyrojí deset dalších, o kterých ještě nemá ani páru.
Vypadá to nádherně 8O !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 12:41

Jo, presne tu :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.09 12:42

Jo, presne tu :D Tak si pockame na Yvonne :wink:
K.

• Citovat
  • Upravit
5021
20.10.09 12:43

To vypadá moc dobře.Zkušenosti teda taky nemám žádné, ale skoro bych se nechala zlákat… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.10.09 12:51

Skvělá fotodokumentace! Zkusím pro začátek ten labneh.

Jinak sýřenina se používá pro srážení mlíka. Jde to buď syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V jednoduchosti je to surovina, kterou potřebujete k výrobě sýra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.10.09 12:55
janine24 píše:
Skvělá fotodokumentace! Zkusím pro začátek ten labneh.

Tak dej vědět. Já se už asi tak dva roky dokopávám k jogurtu :oops: , protože mi choť řekl, že on to jíst nebude. Že prostě ví, že to jíst nebude, že je to podezřelé :idea: .
Ale kašlu ho, konečně se rozhoupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
20.10.09 13:00

Taky mě zaujal tvaroh, ten bych mohla i zvládnout…mám moc ráda plísňové sýry, ale ty detaily plísně mě nějak vyděsily…

Janine , zkoušela jsem hrstkovou polévku dle tvých instrukcí, výborná :wink: …(omluva zakladatelce za OT)…

Yvonne , jaké kupuješ mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport