Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky,
je tu některá, která se zabývá domácí výrobou sýrů?
Já se s tím začala dost intenzivně zabývat, tak bych si ráda vyměnila zkušenosti ![]()
Tady mám mou fotodokumentáž:
http://uyvonne.rajce.idnes.cz/
Tak jestli je tu někdo, budu ráda. Vyrábím plísňové sýry a čerstvé.
y.
Taky zírám, paráda!
Já jsem se dostala maximálně k výrobě tvarohu. Úplně jsem žasla nad tím plísňovým sýrem, u sebe bych si nebyla jistá, zda odhadnu správně stádium zdravé vhodně plísně nebo zkaženého sýra. ![]()
Yvonne- zkusenosti teda nemam vubec zadny, ale urcite co nevidet zkusim ten labneh
Moc diky za fotodokumentaci, treba dojde i na dalsi syry (plesnivy teda nee, ty moc nemusim
).
K.
P.S. A chystas se i na nejaky „tvrdy“ syry typu eidam a pod.? I kdyz to uz asi musi zrat hodne dlouho a v domacich podminkach to muze byt problem, co ![]()
K.
Mě zase zaujal ten čerstvý sýr. Nechceš k němu prosím přidat popisek? Doma ho máme moc rádi.
Ještě jsem si vzpomněla, že moje babičky promíchala domácí tvaroh se solí, přidala kmín a dala dozadu do ledničky sýr zrát, měla z toho takové mazací tvarůžky. My děti jsme to tehdy nejedly, já to snad z nostalgie znovu vyzkouším.
No jo, ten cerstvy me zaujal taky
, akorat jsem se zasekla hned u prvniho obrazku na neznalosti pojmu
![]()
K.
Anonymni píše:
No jo, ten cerstvy me zaujal taky, akorat jsem se zasekla hned u prvniho obrazku na neznalosti pojmu
![]()
K.
Myslíš syřeninu? No to já taky, doufám, že nám to Yvonne vysvětlí. ![]()
Ale kruci, člověk se naučí jednu věc a hned se vyrojí deset dalších, o kterých ještě nemá ani páru.
Vypadá to nádherně
!
To vypadá moc dobře.Zkušenosti teda taky nemám žádné, ale skoro bych se nechala zlákat… ![]()
Skvělá fotodokumentace! Zkusím pro začátek ten labneh.
Jinak sýřenina se používá pro srážení mlíka. Jde to buď syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V jednoduchosti je to surovina, kterou potřebujete k výrobě sýra.
janine24 píše:
Skvělá fotodokumentace! Zkusím pro začátek ten labneh.
Tak dej vědět. Já se už asi tak dva roky dokopávám k jogurtu
, protože mi choť řekl, že on to jíst nebude. Že prostě ví, že to jíst nebude, že je to podezřelé
.
Ale kašlu ho, konečně se rozhoupu.
Taky mě zaujal tvaroh, ten bych mohla i zvládnout…mám moc ráda plísňové sýry, ale ty detaily plísně mě nějak vyděsily…
Janine , zkoušela jsem hrstkovou polévku dle tvých instrukcí, výborná
…(omluva zakladatelce za OT)…
Yvonne , jaké kupuješ mléko?