Nadúroda malých rajčat-jak zpracovat?

5021
6.10.09 20:21

Nadúroda malých rajčat-jak zpracovat?

Opět mám prosbu, zatím jsem vždycky byla vyslyšena, věřím, že dostanu skvělé tipy i tentokrát… :wink:

Urodilo se nám obrovské množství malých žlutých rajčat, sníst nestíháme, už nechce ani nikdo z okolí…poraďte prosím, jak by se dala rajčata zpracovat, aby byla použitelná během zimy…

Máte někdo zkušenost třeba s mražením? Já na netu samozřejmě našla leccos, ale ráda bych něco vyzkoušeného…

Děkuji. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
6.10.09 20:31

Ahoj,
rajčata mrazím normálně :wink:
Buď jako hotovej protlak a ten pak jen hodím do omáčky, leča, pod maso - kam zrovna potřebuju, nebo mrazím oloupaný rozpůlený rajčata, ty hlavně do rychlých omáček třeba na špagety :wink:

A jinak - já bych z nadúrody rajčat navařila lečo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
6.10.09 20:35

Rozdusit na cibuli, neosolený, buď samotný nebo s paprikama, pak zamrazit. A máš základ pro jakýkoliv jídlo - lečo, kuře na rajčatech, boloňský špagety. Má to výhodu, že se to dá dělat i ve velkým hrnci ve velkém množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.10.09 20:42

V sušárně jsem si nasušila a pak dala do zavařovačky s kořením do oleje. Výhodou je, že asi z 5 kg mám 2 litrovky :lol: Jinak zamrazit zpracované na rajčatovou omáčku k těstovinám nebo se to nechá i sterilizovat. Bylo to v předposledním Vaření s Italem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
6.10.09 20:48

Jste zlaté, však já vím, že se tady všechno dozvím…😉

Janine , já sušičku nemám, ale začínám o ní uvažovat…jenže toho nemám moc a všechno ježíškovi naložit nemůžu, tak uvidím…ale jinak věřím, že takhle zpracovaná rajčata musí být vynikající…

Takže podusit a zamrazit se mi zdá dobré, jen nevím, loupete rajčata před dušením do omáček? Já ta velká většinou spařím a sloupnu, ale u těch malých (navíc při tom počtu) je to nemožné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.10.09 20:49

já bych je loupala, ale je to pakárna, proto radši zvítězila sušárna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
6.10.09 21:00

Rajčata jsou dobrá i zavařená a dají se zpracovat i málo zralá, normálně, do sladkokyselého nálevu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
7.10.09 12:39

Já je neloupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.10.09 13:33

Ahoj, já většinou taky neloupu a když už se chci těch šlupek v omáčce „zbavit“ kvůli dětem, které je někdy doooost řeší a odmítají, vyřeší to ponorný mixér (stačí jen párkrát projet hrncem a je po problému).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
7.10.09 13:36

Díky moc, jdu na to.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie