Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Opět mám prosbu, zatím jsem vždycky byla vyslyšena, věřím, že dostanu skvělé tipy i tentokrát… ![]()
Urodilo se nám obrovské množství malých žlutých rajčat, sníst nestíháme, už nechce ani nikdo z okolí…poraďte prosím, jak by se dala rajčata zpracovat, aby byla použitelná během zimy…
Máte někdo zkušenost třeba s mražením? Já na netu samozřejmě našla leccos, ale ráda bych něco vyzkoušeného…
Děkuji. ![]()
Ahoj,
rajčata mrazím normálně ![]()
Buď jako hotovej protlak a ten pak jen hodím do omáčky, leča, pod maso - kam zrovna potřebuju, nebo mrazím oloupaný rozpůlený rajčata, ty hlavně do rychlých omáček třeba na špagety ![]()
A jinak - já bych z nadúrody rajčat navařila lečo ![]()
Rozdusit na cibuli, neosolený, buď samotný nebo s paprikama, pak zamrazit. A máš základ pro jakýkoliv jídlo - lečo, kuře na rajčatech, boloňský špagety. Má to výhodu, že se to dá dělat i ve velkým hrnci ve velkém množství.
V sušárně jsem si nasušila a pak dala do zavařovačky s kořením do oleje. Výhodou je, že asi z 5 kg mám 2 litrovky
Jinak zamrazit zpracované na rajčatovou omáčku k těstovinám nebo se to nechá i sterilizovat. Bylo to v předposledním Vaření s Italem.
Jste zlaté, však já vím, že se tady všechno dozvím…😉
Janine , já sušičku nemám, ale začínám o ní uvažovat…jenže toho nemám moc a všechno ježíškovi naložit nemůžu, tak uvidím…ale jinak věřím, že takhle zpracovaná rajčata musí být vynikající…
Takže podusit a zamrazit se mi zdá dobré, jen nevím, loupete rajčata před dušením do omáček? Já ta velká většinou spařím a sloupnu, ale u těch malých (navíc při tom počtu) je to nemožné…
já bych je loupala, ale je to pakárna, proto radši zvítězila sušárna ![]()
Rajčata jsou dobrá i zavařená a dají se zpracovat i málo zralá, normálně, do sladkokyselého nálevu…
Ahoj, já většinou taky neloupu a když už se chci těch šlupek v omáčce „zbavit“ kvůli dětem, které je někdy doooost řeší a odmítají, vyřeší to ponorný mixér (stačí jen párkrát projet hrncem a je po problému).