Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
no, ono jde o to, na jakou jsi zvyklá. Jestli na vodovou, nebo krémovou..
Já dělám takto :
Vemu květák, kus mrkve, bramboru.
Uvařím v papiňáku. Zeleninu pokrájím a část zeleniny rozmixuju, přidám kousek másla a strouhnu muškátový oříšek. Někdy rozkvedlám vajíčko.
Můžeš přisolit nebo dát zeleninovýho bujóna.
ahoj…
ve vyvaru uvarim kvetak…rozmixuju..(jeden kousek jen pokrajim aby v tom kousky byly) pridam smetanu a dochutim ![]()
je to ale mnohem lepsi s brokolici ![]()
Já dělám smetanovou
Květák rozmačkám vidličkou(uvařenej) mezitim dám vařit brambory do té vody kde jsem uvařila květák!
Když je brambor uvařenej přidám zeleninovou kostku a pak přidám květák a povařim,přidám smetanu a povařim a pak přidám jedno vajíčko(rozmíchané(
na roztopenom masle osmahnut cibulku al. porek do sklovita, pridat kusky kvetaku a nahrubo struhanej mrkvy, nechat chvilinku osmahnut, poprasit mukou krupica, stale miesat, nechat aj muku osmahnut. zaliat studenou vodou, aby to zasycalo, pridat trocha vegety a nechat pomalinky varit. na konci sa moze pridat vajicko
Děláme podobně - na másle nechat zesklovatět cibulku, pak květák rozebraný na malé růžičky - jen tak trošku zežloutnout, pak zaprášit hladkou moukou a zalít studenou vodou, přidat vegetu a povařit asi 20-30 minut (bacha aby nepřetekla, až začne vřít) - je šup šup hotová a výborná!
delam se syrem http://www.nadoma.cz/…/slug_186608 , moc chutna
Prosím naučte mě uvařit květákovou polévku, mám ji moc ráda ale nějak ji neumím a recpetů na netu je sice dost, ale pátrám po praxi… díky.