Špenátová polévka

225
7.10.09 21:03

Špenátová polévka

Ahojte, dejte mi prosím typy na špenátovou polévku po vašem. Díky a hezký večer :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
7.10.09 21:06

A máš špenát ve formě lístků nebo protlak?

Protlak hodím jemně rozmrznout, pak na zasklovacenou cibulku, podusit a když je povolený, tak zaliju smetanou a tyčákem rozmíchám na krém. Česnek ani vajíčko nepoužívám. Když je moc hustý, dá se před mixováním naředit třeba vývarem ze zeleniny nebo masovým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.10.09 21:09

Mám listový, ale to by šlo použít stejně, ne? Když to stejně rozmixuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.10.09 21:11

Listový nejdřív hodně dobře oper od písku a pak spař, až potom ho můžeš použít stejně. Pokud bys to nechala ve vroucí vodě déle, je lepší to hodit na led, ať neztratíš zelenou barvu. Ale stačí skutečně jen 1 až 2 minuty spařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.10.09 21:12

Ještě myšlenka, pokud by ti zbyly lístky špenátu, je to hodně dobrá surovina na salát. Třeba s ořechy je exkluzivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.10.09 09:40

MILUJU ŠPENÁT!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
8.10.09 12:51

Ja delam takto:mrazeny granulovany spenat hodim varit do vody,asi pul pytliku,necham prejit varem,udelam cibulovou jisku,zahustim a naliju smetanu nebo pul slehacky,rozklepnu vejce,osolim opeprim,hotovo :wink:.. cca 15-20 min..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
8.10.09 13:26

:D :D :D já dělám tuto:

na olivovém oleji osmahnu cibulku s najemno nasekaným stroužkem česneku, přidám rozpuštěný špenátový protlak, nechám přejít varem, zaliju potřebným množstvím vody, osolím, zahustím jíškou a zjemním sladkou smetanou…na talíři s ní přeliju osmažené kostičky z housky nebo jiné krutony.

…díky za tip s vejcem, taky vyzkouším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
8.10.09 22:01

Tak vám pěkně děkuju, už jsme si na ní dnes pochutnávali :). S vajíčkem - super de luxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
10.10.09 13:48

Ahojky, já taky přispěju se svou troškou do mlýna.. :lol:
Mám super recept, určitě ho vyzkoušej:

Na máslo dám sesklovatět cibulku, zasypu troškou hl. mouky, udělám takovou jíšku, do toho naleju mléko a míchám, až se vytvoří spíše řidší bešamel a na to hodím kostku zmraženého špenátu. Nechám pomalu rozpouštět a dolévám mlékem, na jednu kostku špenátu tak litr mléka. Osolím, trošku pepře, okořením muškátovým květem, vegetou, případně trošku maggi.

Je fakt super, úžasně krémová, miluje ji jak manžel, tak obě děti (malému ji dávám na talíř, ještě než ji začnu pepřit a kořenit. :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.10.09 22:03

cauky

taky prispeju, se sunkou a krutony http://www.nadoma.cz/…/slug_183723

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.10.09 22:09

Koupím listový od bonduelle (v kostkách, ve vodě se rozpadne na lístky).

Udělám jíšku (zaliju ji studenou vodou), do toho listový špenát, osolím, přidám vegetu, nastrouhám jeden stroužek česneku a povařím. Potom rozmixuju, znovu dám do hrnce a přidám jedno rozkvedlané vejce.
cibulku tam teda nedávám, nějak mi zrovna v tomhle nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.11.14 12:06

Špenátová polévka bez jíšky??

Ahoj všem, špenátovou polévku jsem ještě nedělala, tak se omlouvám, pokud někomu přijde můj dotaz jako stupidní.

Můžu udělát špenátovku bez jíšky? A zahustit třeba bramborem? Že bych nechala zesklovatět cibulku, česnek, přidala nastrouhaný brambor, pak špenát? Zalila vývarem či mlíkem, nebo obojím? :D A pomixovala???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.11.14 12:09

@jjustlike Myslím, že by to mělo jít. Do špenátové polévky se brambory běžně přidávají. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
21.11.14 12:10

@jjustlike Já dělám italskou krémovou z listového špenátu a hustím ji smetanou, pak posypu parmezánem a k tomu opečený toast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí