Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mohlo by pomoci nasazeni antikoncepce, bylo by dobre vyloucit endometriozu, srusty po operacich.
Horke vode a nahravani bych se vyhybala zvysuje proudeni krve. Nechat si napsat zadanku na vysetreni endometriozy. Znama mela tez bolesti a silne krvaceni, chodila na nejake posilovani panevniho dna a to ji hodne ulevilo, myslim, ze prvnich 10 procedur mela pres pojistovnu. Tak zkusit popatrat. Aulin je celkem svinstvo, mne kdyz uz musim zabira valetol
Endometrioza? Tohle presne, ty silene ms jsem mela s endometriozou. Málo železa? Jaky vyšetření mas za sebou?
Mivala jsem taky hodne bolestivou menstruaci do svych 27 let, ne teda asi tak jako ty ale dost. Takhle bolet by to nemelo, normalni to neni. Muze to byt hnuta kostrc, u me se na to nahodou prislo ze ji mam nepohyblivou ze ty svaliky co ji drzi jsou v kreci a tim i panevni dno, byla jsem na mobilizaci (rovnani kostrce) a ja ti povidam mela jsem na to jit uz davno, hned ten prvni cyklus obrovska zmena, to se ani neda popsat jaka je to uleva, o menstruaci vim ale skoro uz bych to nepopsala jako bolest, jen fakt mirnou, ja to vedet tak jsem na to sla uz davno:) stalo by to za vysetreni, nerikam ze je to urcite ono, muze to byt hormonalni, endometrioza atd atd ale tohle byva casto jeden z duvodu bolestive menstruace a celkem jednoduse resitelnej ![]()
Zkuste si nechat napsat Algifen kapky. Ty jsou přímo na křečovité bolesti.
@lachtanice86 píše:
Endometrioza? Tohle presne, ty silene ms jsem mela s endometriozou. Málo železa? Jaky vyšetření mas za sebou?
Mám za sebou jen ultrazvuk u gynekologa, krev mi nebral
chodila jsem tam dost často, měřím děložní sliznici, kterou prý vysokou a doporučil odstranění dělohy…což já odmítám, prozatím. No na to mi řekl, ať beru ten Aulin…
@Copataerika píše:
Horke vode a nahravani bych se vyhybala zvysuje proudeni krve. Nechat si napsat zadanku na vysetreni endometriozy. Znama mela tez bolesti a silne krvaceni, chodila na nejake posilovani panevniho dna a to ji hodne ulevilo, myslim, ze prvnich 10 procedur mela pres pojistovnu. Tak zkusit popatrat. Aulin je celkem svinstvo, mne kdyz uz musim zabira valetol
A ta endometrióza se vyšetřuje kde a jak? ![]()
@Anonymní píše:
Mám za sebou jen ultrazvuk u gynekologa, krev mi nebralchodila jsem tam dost často, měřím děložní sliznici, kterou prý vysokou a doporučil odstranění dělohy…což já odmítám, prozatím. No na to mi řekl, ať beru ten Aulin…
Kolik je vám let? Mně je 45 a taky mám posledních pár let pořád vysokou sliznici a ty velké bolesti při MS taky a gynekolog mi doporučil nechat si zavést Mirenu, že to prostě chce hormony. O hysterektomii prozatím nemluvil, a to já bych se jí možná ani nebránila. ![]()
@Anonymní píše:
A ta endometrióza se vyšetřuje kde a jak?
No jediné 100% vyšetření endometriozi je laparo operace. Ale někomu se to objeví i v krvi, mne tedy ano. Záleží taky, kolik je vám let. Ono totiž endometrioza se vyléčit nedá, jen se tlumí. Nejčastěji hormonama
@lucad77 píše:
Kolik je vám let? Mně je 45 a taky mám posledních pár let pořád vysokou sliznici a ty velké bolesti při MS taky a gynekolog mi doporučil nechat si zavést Mirenu, že to prostě chce hormony. O hysterektomii prozatím nemluvil, a to já bych se jí možná ani nebránila.
Je mi 35, jsem ale po 3 císařích a jsem trombofolik…tzv neměla bych brat antikoncepci apod…
@Anonymní píše:
Je mi 35, jsem ale po 3 císařích a jsem trombofolik…tzv neměla bych brat antikoncepci apod…
Já normální antikoncepci taky nemůžu, kvůli křečákům, ale to tělísko prý nevadí. Zatím to zvažuju no. Zkuste se ještě zeptat na tu endometriózu, ale jak již bylo řečeno, to se stejně řeší hormonálně. Jestli už máte tři děti a další nechcete, možná by ta hysterektomie pro vás nakonec byla nejlepším řešením, když nic jiného nepůjde. Lepší než každý měsíc takhle děsně trpět. Mně gynekolog řekl, že tu bolestivou MS způsobuje právě ta vysoká sliznice v děloze, a to já nemám stavy asi tak hrozné jako vy. Mně analgetika naštěstí ještě zabírají (i když někdy musím vzít větší dávku). ![]()
@Anonymní píše:
Mám za sebou jen ultrazvuk u gynekologa, krev mi nebralchodila jsem tam dost často, měřím děložní sliznici, kterou prý vysokou a doporučil odstranění dělohy…což já odmítám, prozatím. No na to mi řekl, ať beru ten Aulin…
Algifen tablety. Jedine pomahaji
Holky, prosím o vaše zkušenosti. Už asi rok mám velice, velice bolestivou menstruaci. Gynekolog mi řekl, že mám zánět dělohy, 2× během asi 3 měsíců. Vždy přeléčeno ATB. Ale bohužel bolesti při menstruaci neustoupili, naopak se zhoršují. Zrovna jednu prožívám. Dnes jsem šla ven a upadla jsem, ztratila jsem na chvilku vědomí. Bolest byla tak urputná, že jsem stěží došla do domu…běžné léky už nezabírají. Bolest mě budí i v noci. Nahrávám se teplou vodou…gynekolog mi řekl, že si mám dát každou noc Aulin…4 dny jsem tedy v takovým bolestech, že nejsem schopná fungovat. Jsem po 3 císařích… Vyzkoušela jsem gynex, nepomohl…máte někdo prosím zkušenost? Jednou jsem byla i na pohotovosti, kde mě ale poslali domů…že není možné, mít takové bolesti..