Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den!
Toník má atopii,velmi těžkou formu!Trpí alergii na BK.Myslíte ,že může mít reakci i na tento přípravek?Sestra( Toníkova teta) má alergii na ryby!Omega obsahuje pupalkový a rybí tuk…Myslíte ,že je to nějak upravené? Bojím se! ![]()
kolik má Toník?Když mu vynecháš ryby,tak se nic neděje,nahraď mu je jinými bílkovinami a pupalkový olej nebo tuk,co mu dáváš taky nemusí mít a uvidíš,jestli se mu to lepší do dvou až tří týdnů.Malý má atopák a nedávám mu ořechy,čokoládu a ostré potraviny vyvolávající alergii-citrusy,rajčata atd.Starší měl BKM a jedl dietně do tří,pak už normálně.Má k tomu alergie na pyly,takže tohle taky může být i projev alergie,ne jen BKM. ![]()
Asi jsem moc neporadila,vím,že ekzém není moc na pohled pěkný a každý se vyptává,ale já si z toho dělám legraci a říkám,jo má lepru,protože mě v dnešní době informovaností tyhle otázky dost vytáčí.Jen doufejme,že budou brzy pryč a ne až v pubertě,či budou až do dospělosti.
Toník má 1,5 roku dietu dodržuju myslím velmi přísně !Bojím se potravinové alergie §Měli jsme velmi ošklivou reakci na jogurt se i dusil!A s otázkami na ekzem Vás plně chápu …Toník nemá k těžké atopii ani vlásky je v podstatě bosá hlava!Ale je to sladoch !
U nás nám doktorka brala krev před 3týdny a vše měl negativní a stejně ho má,ale ne tak velké formě jako Toník,starší byl asi na tom podobně.U tak malých dětí se ty alergie dost těžko udávají.Přeji hodně trpělivosti. ![]()