Krém A-Derma Exomega

27305
30.6.11 09:42

a-derma exomega

ahoj maminky,
máte zkušenost s tímto krémem?
Prckovi (necelých 20 měsíců) se udělaly cca před měsícem v ohybech končetin, hlavně pod koleny, ošklivé červené suché exematické skvrny (žádné pupínky ani puchýřky) a nic na to nepomáhá (zkoušela jsem Excipial U Lipolotio, Infadolan, Sudokrem). Navíc se dost drbe, ale zatím mu to nebrání ve spaní ani kvůli tomu nepláče. Osobně mám velké podezření na atopák, na kožní jsme objednaní až na příští pátek (je nějaká vytížená :-( ). Zatím to tedy promazávám modrou Indulonou, zdálo se, že to pomáhá, tolik se nedrbal, ale ted po týdnu se to zase trochu zhoršuje a zase se hodně drbe. Chtěla bych mu nějak ulevit, než nám kožní dá něco léčivého a narazila jsem na tuhle mast. Mohla by pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6490
30.6.11 10:42

Ahoj, já jsem atopický ekzematik a s tímto krémikem mám moc dobré zkušenosti :palec: Momentálně ho používám na obličej místo normálního krému. Zkus ho, určitě tím nic nezkazíš. Akorát, jestli už má rozjetý ekzém, tak to už nemusí zabrat, je to spíš dobré jako prevence :nevim: Jo a taky jsem tuhle u kožní dostala vzoreček krému Dermalex repair ekzém a to je už přímo na léčbu atopického exému a je to bez kortikoidů..a taky mi na ty menší ložiska zabírá :palec: Jinak pak už kortikoidy…Locoid je takový slabší, no myslím, že ten je už na předpis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
30.6.11 11:04

Ahoj, nám tento krém moc pomáhal. Syn měl taky suchá místa kolem 1,5 roku v ohybech. Mazala jsem to lehce několikrát denně a když spal po obědě, tak jsem mu třeba nožičku ve spánku natáhla a namazala větší vrstvou. Na červená suchá místa nám to zabíralo výborně, ale trvalo to nejmíň týden, spíš 14 dní než jsem viděla zlepšení. Doktorka říkala, že to bude s věkem lepší a je fakt, že letos jsou synovi 3 roky a už se mu to neobjevuje, ale do koupele používáme olejíčky, celkově má kůži trošku sušší.
Jinak vždycky pomohlo moře, tam se vyčistilo všechno. Na kožním mi doktorka řekla, že všechny dobrý látky, co tělo načerpá z moře, vydrží až půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
30.6.11 12:48

ja tenhle krem pouzivam a zatim mi vyhovuje nejlip. Teda zadny zazrak, ekzem mam porad, ale mam ho rada, ze se docela dobre vstrebava, neni neprijemne naparfemovany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
30.6.11 13:42

malá měla svědivou vyrážku skoro po celém těle asi 2 měsíce,dr už nevěděla co by jí dala po všem co jsme namazali se to zhoršilo,nakonec nám v lékárně doporučili tento zázrak,zlepšení bylo vidět už po prvním namazání,do týdne na sobě neměla vůbec nic,takže já ho jen a jen doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.6.11 13:51

já mám zkušenost takovou, že když jsem to dala poprvé na rozjetý ekzém, tak se to příšerně zhoršilo, takže jsem nepoužívala dlouhou dobu. Když jsem ale po nějaké době byla zoufalá, sáhla jsem po tom znova a všechno se krásně vyhojilo a od té doby zabírá pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.6.11 14:19
inul píše:
já mám zkušenost takovou, že když jsem to dala poprvé na rozjetý ekzém, tak se to příšerně zhoršilo, takže jsem nepoužívala dlouhou dobu. Když jsem ale po nějaké době byla zoufalá, sáhla jsem po tom znova a všechno se krásně vyhojilo a od té doby zabírá pořád..

Jo, stejnou zkušenost mám s vychvalovaným Excipialem Lipolotio, taky hned okamžité zhoršení, takže ten jsem zavrhla.

Jinak díky za reakce, teď razím do města do lékárny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.6.11 14:34

Ahoj, Domca to pouziva asi od roka doted, obcas jsme to prostridali, ale k Exomega jsem se rada vratila.
Mel atopak, mokvavy, hlavne v ohybech, ne ze by to nejak lecilo, ale prijemne promazavalo :wink:
Mame teda krem, ne mleko, to me vadilo, jak se to tolik nevstrebava 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.6.11 14:39
ZelvaVeruna píše:
Ahoj, Domca to pouziva asi od roka doted, obcas jsme to prostridali, ale k Exomega jsem se rada vratila.
Mel atopak, mokvavy, hlavne v ohybech, ne ze by to nejak lecilo, ale prijemne promazavalo :wink:
Mame teda krem, ne mleko, to me vadilo, jak se to tolik nevstrebava 8-)

Veru a co ti na to dal/a Mudr.? Píšeš „měl“, takže už nemá? :-) Co zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.6.11 22:51

Ono je to tezky, my vlastne nevime.
AE se mu udelal uz ve 2,5 mesicich, kolem 4 mesice se to hodne zhorsilo, mokvalo a drbal se jak sileny :-? Mel Fenistil a od 6 mesicu ma Zyrtec, 2× denne. Ja drzela bezmlecnou dietu pri kojeni, ale fakt poctive, jedla jsem v podstate jen maso, brambory, testoviny bez vajec.
Postupne se to zhorsovalo, ale jen na urcitych mistech (pod bradou, ohyby loktu, pod koleny, obcas tvare..).
Pri zkouseni prikrmu jednou dostal omylem mlecnou kasi, hned reakce na puse + vyrazka, totez po piskotech, takze jsem bezmlecnou a bezvajednou dietu drzela nejen ja, ale i on.
No a kombinace prisna dieta + mazani tech mokvajicich mist takovou hnedou smradlavou mastickou za 30 Kc pripravovanou v lekarne + 2× denne tou Exomegou nas proste dostalo tam, kde jsme ted, tzn. uplne bez AE az na vysevy pupinku na lytkach a na pazich.
Asi mel takovou tu lehci formu, fakt nevim, hodne jsme dodrzovali tu dietu, on je asi spis senzitivni na to mleko a vejce, ted se mu to hodne zlepsilo.
Bylo to proste takove zkouseni, obcas jsme taky mazli Locoidem, kdyz to mel fakt hnusne do krve, alespon se to na par dni zlepsilo… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.7.11 10:42

Ahoj maminky,
dceri je pul roku a udelal se ji ekzem pod krkem. Zijeme v UK, tady to moc neresi, doporucili nam vazelinu. K dermatologovi se tu nedostanu, az v srpnu v Praze. Exomegu jsem tu sehnala, na zacatku to vypadalo, ze ji to trochu pomaha, ted uz takovy pocit nemam. Vyrazku ma hlavne pod krkem, nikde jinde ne. Porad kojim, mlecne vyrobky jim. Bylo by dobre je uplne vynechat? Co kozi mleko? Byla by to vhodna alternativa pro me? S ekzemama nemam vubec zkusenosti, ja na to nikdy netrpela, je to pro me uplne nova oblast.
Dekuju a vsem preju hezky den.
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.7.11 11:51
Lucie196 píše:
Ahoj maminky,
dceri je pul roku a udelal se ji ekzem pod krkem. Zijeme v UK, tady to moc neresi, doporucili nam vazelinu. K dermatologovi se tu nedostanu, az v srpnu v Praze. Exomegu jsem tu sehnala, na zacatku to vypadalo, ze ji to trochu pomaha, ted uz takovy pocit nemam. Vyrazku ma hlavne pod krkem, nikde jinde ne. Porad kojim, mlecne vyrobky jim. Bylo by dobre je uplne vynechat? Co kozi mleko? Byla by to vhodna alternativa pro me? S ekzemama nemam vubec zkusenosti, ja na to nikdy netrpela, je to pro me uplne nova oblast.
Dekuju a vsem preju hezky den.
Lucie

Jestli je to alergie na mléko, sama nepozáš a jedině jít na testy. Taky to může být klidně vyrážka z tepla, pod krčkem jsou faldíky, potí se tam, sedá tam prach a může to dráždit.
Jinak já jsem zakl. tohoto tématu a A-derma nám nepomohla :-( pozítří jdeme konečně na tu kožní, už na to čekám jak na ryba na vodu, prckovi se to rozlezlo teď už i na lýtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.7.11 12:12

Tu Exomegu jeste nejakou dobu budu zkouset. Zajimavy bylo, ze kdyz jsme s tim zacaly, tak ji to pomohlo, ted se to ale nejak vratilo k puvodnimu stavu. Jeste mam Excipial, tak zkusim taky to. Musim nekde nastudovat, na co bych si mela ja dat pozor, co nejist. O krevnich testech si tu muzu nechat zdat, stale nad doporucuji vazelinu :cert: a ze si priroda pomuze sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana mandatová
8.1.12 13:20

atop.ekzem

byl nám doporučen cremorholt

• Citovat
  • Upravit
JaninaR
15.2.12 18:25

pre Luciu z UK

Lucia,asi to uz nie je aktualne pre Teba,kedze som objavila toto forum az teraz,ale tiez mam 3,5r.synceka s atopiou a momentalne aj skvelu odbornicku na tento problem z Prahy a ona mi odporucila zakladnu zostavu :

• zlta vazelina s emolientom v pomere 1:2 /vazelinu nikdy nie samotnu,lebo je tazka,husta a koza nedycha/
  • zinkova mast /ta sa dava v tenkej vrstve po emoliente a na cervene plosky,cim zabrani dalsiemu cervenaniu a zahoji/
  • gencianovu violet riedenu vodou + odvar z repika,resp. dubovej kory /ak sa poskriabe tak tym odvarom pomacat a nechat prihojit,potom potriet gencianou a aspon 1 den nemazat,nakoniec ten emolient a zinkovu mast/

naozaj to vsetko staci a kortikoidy nepotrebujes :)
Inak,treba ozaj dosledne dodrziavat aj dietky,pokial vies,na co je alergicky,ale vacsinou je to mlieko a vajicka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek